Dzisiaj jest 06 sie 2025, 15:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: a co to??????
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kilka dni temu spalił mi się licznik w mojej vivce (elektroniczny licznik) nie wiem z jakiej przyczyny ale mniejsza o to.
Wciskając hamulec silnik zaczynał nierówno pracować po odłączeniu kabla od tylnej lampy było wszystko ok ale potem znowu coś nawaliło silnik całkowicie przestał pracować
(spalił się bezpiecznik).
Zmieniłem bezpiecznik odpaliłem i poszła polowa elektryki zapewne zwarcie w instalacji elektrycznej
po wymianie wszystkich kabli na nowe
(według schematu) tylko ze ja zamiast modułu zapłonowego mam wstawiana cewkę zapłonowa WN od auta (cewka w 100% sprawna bo sprawdzałem)
Teraz jest problem taki udało mi się go odpalić lecz ten nie wkręcał się na wys.obroty .
Potem zgasł wszędzie napięcie jest wszystko w 100% sprawne tylko problem w tym, że prąd wszędzie dochodzi ale z cewki na kabel WN już nie...
I w czym tu problem tkwi???
(wykluczam z tego regulator napięcia bo bez tego i tak powinna być iskra mam go podłączonego tylko tak żeby odpalił wywaliłem na razie wszystkie kable od świateł, kier. itd.
Całość jest podłączona tak (NA TYM PODŁĄCZENIU MIAŁEM ISKRĘ ALE TO PRZEZ 1 DZIEŃ POTEM ZANIKŁA I BRAK OZNAK ŻYCIA )co to może być 8O :?:

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
daj znać na gg bo na forum ciezko bedzie ci wytumaczyć 2044000

Musisz mieć moduł bo z tego co widze to nie ma prawa działać wgl cewke od auta podłączyłeś pod impulsor i akumulator co to miało na celu ?
iskra być może i była a dlaczego jej teraz nie ma? bo spaliłes juz prawdopodobnie impulsor
on daje tylko nie duże napięcie do modułu co by wyzwoliło iskrę

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=584288#584288 <<< HM CRE 70 SIX
Obrazek

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2010, 17:32 przez Macek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Macek pisze:
Musisz mieć moduł bo z tego co widze to nie ma prawa działać wgl cewke od auta podłączyłeś pod impulsor i akumulator co to miało na celu ?
iskra być może i była a dlaczego jej teraz nie ma? bo spaliłes juz prawdopodobnie impulsor
on daje tylko nie duże napięcie do modułu co by wyzwoliło iskrę

nie nie muszę mieć modułu (NA TAKIM PODLACZENIU JEZDZILEM JUZ 1 ROK I MI NIE PIER.. ZE TO NIE MA PRAWA DZIALAC) pomysl sobie w ogole modul zaplonowy ktory mialem ustalal tylko w ktorym miejscu ma dac iskre (posiadal immobiliser ktory sie rozwalil i musialem to obejsc) wywalajac go i wstawiajac cewke od auta (cewka dawala 2 iskry dla tego przerabialem magneto) bo bez tego silnik nie równo pracowal impulsator jest podlaczony pod cewke bo inaczej by to nie zadzialalo drugi kabel idzie do stacyjki a trzeci wiadomo masa swiatla byly wszystko ok wyjechalem raz nim (tak z 2.5tyg temu i zaczelo sie tak dziac ze szwankowal licznik itp potem sie spalil prad daje wszedzie (IMPULSATOR DOBRY BO TEZ DAJE NAPIECIE (SPRAWDZALEM MULTIMETREM)) wymieniajac wszystko po kolei mozna sie upierac ze wszystko jest dobrze ale jednak nie ma tej iskry
I CO MI TERAZ ODPISZESZ?? :?:

Boga nie ma jest motór ... :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
To ja nie wiem co ty masz tam nakombinowane zapłon przerobiony i wgl
ile v daje ci impulsor ?
napisz od jakiego auta masz cewke jeszcze?

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=584288#584288 <<< HM CRE 70 SIX
Obrazek

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2010, 18:14 przez Macek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
teraz skuter odpala ale na bezpiecznikach nie .muszę zamiast bezpiecznika wstawić miedziany przewód i wtedy odpala
a jak mam bezpiecznik 7.5A to iskra jest na początku duża a potem słabnie i znika całkowicie a bezpiecznik się pali
ok skuter odpali działa ALE jak dodam więcej gazu to tak jakby się zaleje i zgaśnie gaźnik mam wyczyszczony i dobrze ustawiony lewego powietrza nigdzie nie dostaje wydaje mi się że w pewnym momencie iskra znika na ułamki sekundy i potem znowu jest ale nie jestem pewny przez pewny moment chodził normalnie a potem znowu to samo

Boga nie ma jest motór ... :P

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]