Kilka dni temu spalił mi się licznik w mojej vivce (elektroniczny licznik) nie wiem z jakiej przyczyny ale mniejsza o to.
Wciskając hamulec silnik zaczynał nierówno pracować po odłączeniu kabla od tylnej lampy było wszystko ok ale potem znowu coś nawaliło silnik całkowicie przestał pracować
(spalił się bezpiecznik).
Zmieniłem bezpiecznik odpaliłem i poszła polowa elektryki zapewne zwarcie w instalacji elektrycznej
po wymianie wszystkich kabli na nowe
(według schematu) tylko ze ja zamiast modułu zapłonowego mam wstawiana cewkę zapłonowa WN od auta (cewka w 100% sprawna bo sprawdzałem)
Teraz jest problem taki udało mi się go odpalić lecz ten nie wkręcał się na wys.obroty .
Potem zgasł wszędzie napięcie jest wszystko w 100% sprawne tylko problem w tym, że prąd wszędzie dochodzi ale z cewki na kabel WN już nie...
I w czym tu problem tkwi???
(wykluczam z tego regulator napięcia bo bez tego i tak powinna być iskra mam go podłączonego tylko tak żeby odpalił wywaliłem na razie wszystkie kable od świateł, kier. itd.
Całość jest podłączona tak (NA TYM PODŁĄCZENIU MIAŁEM ISKRĘ ALE TO PRZEZ 1 DZIEŃ POTEM ZANIKŁA I BRAK OZNAK ŻYCIA )co to może być 8O