Dzisiaj jest 29 lis 2024, 12:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam.
Napiszę wszystko co według mnie ma jakiekolwiek znaczenie.
Około 3 tygodni temu zakupiłem uzywana hanie.(20000tys. km)Seria.
Mając bardzo niewielkie pojęcie o tuningu postanowiłem się za niego zabrac.
Honda ładnie się zbierala, lecz wyciagala tylko 45km/h
Pierwsze co zrobiłem to przeciołem kabelek na "module", lecz nic się nie zmieniło.
Zauważyłem że przeciwtalerz jest bardzo zuzyty wiec kupiłem nowego-uzywanego, seryjnego lecz niemial tz. "klina", nie przejmując się tym zalozylem go i pojechalem wyprubowac.
dalej 45k/h :/
Zorientowałem się ze pasek nie wychodzi na samą góre, więc postanowilem zeszlifowac tuleję, ta po której slizga się wariator. Zeszlifowalem ja okolo 1,5 - 2,5mm
Wyciaglem 65 km/h. lecz honda dziwnie się zachowywała (niewiem czy tak bylo od zakupu, czy od zeszlifowania lulejki) mianowicie: -odpalajac ja gdy silnik byl zimny niewkrecala sie na pelne obroty i strasznie kopcila
-Gdy silnik juz się zagrzal przez chwile ladnie sie zbierala, i w ogóle ladnie jeżdziła lecz gdy ta chwila mineła na starcie strasznie ja muliło.
Kilka dni pózniej od kumpla kupilem jakiś tam wariator firmy polini, zalozylem go, lecz nic sie nie zmieniło(dalej te same problemy, dalej zeszlifowana tuleja).

Znalazlem u kumpla nowe sprzeglo chciałem je zalozyć, lecz nie pasowało a przy zakładaniu starego pękł mi taki jakby pierscień na którego zakłada się spręrzynę.
poskładałem wszystko i teraz jadąc pod góre honda ledwo daje sobie redę, a takze czuję tak jakby ją coś pulsywnie hamowało.

Proszę o pomoc.

Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 17:16 przez Wrogu, łącznie zmieniany 3 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Stary ladnie sie zabrales do tego tuningu nie ma co. Poczytaj jakie sa blokady a jest duzo napisane na ten temat tutaj. Blokada wariatora, blokada wydechu no i ponoc modul, jednak co do tego to chyba podzielone sa opinie czy przeciecie cos daje.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zrobiłeś błąd piłując tuleje... bo blokadą w tej hondzie jest wariator ... jest mały.. zmień wariator na jakiś sportowy polecam malossi bo sam taki mam i v-max jaki mi sie udało uzyskać z hondy to 90km/h po prostej z górki ponad 100...

moduł sam mam przecięty kabelek ale nie wiem czy coś to daje ... sprawdź czy nie masz zwężki na tłumiku .. Co do sprzęgła to ono nie poprawia v-maxa tylko start a dokładnie sprężynki sprzęgła ...

Silnik, dwa koła i mina wesoła/ Stelaż, klatka i duża zębatka

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Poradziłem sobie z tymi problemami, :]
Ale teraz mam inny.
Czyszczac gaźnik zauważyłem 2 wypalone dziurki w filtrze od strony koła które postanowilem zaślepić, i tak zrobilem lecz hania sie dusiła, i tak z ciekawosci wywierciłem jedna dodatkowa efekt: :shock: zajebi**e przyśpieszenie.
Dowierciłem jeszcze jedna :mrgreen: i było jeszcze lepiej a jak wyciagnołem gabke z filtra to juz całkiem miodzio :cool:
Lecz niewiem dlaczego hania ma strasznego muła od 0-15 km/h, pod górke niema szans na wystartowanie :/
Co Poradzicie??

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co do wario to aktualnie mam sprzecik firmy polini
niewiem dokladnie jaki model bo dostalem wariator z blaszka, nic wiecej

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
załóż twardsze sprężynki do sprzęgła..

Silnik, dwa koła i mina wesoła/ Stelaż, klatka i duża zębatka

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
no może gaźnik wyczyść ładnie przedmuchaj każdą dziurkę wysokim ciśnieniem powietrza wykręć śrubeczki i dmuchaj sprężarką ile wlezie dysze wydmuchaj mocno skręć i załóż gąbkę filtra powietrza którą wymyjesz benzyna ekstrakcyjną zalep dziury bo tak nie może być....
kopci jak zimny to normalne nie martw się....
sprężynki ok. wstaw twardsze...
sprężynę centralną zmień na 7 malossi żółta i będzie ok. o ile masz jeszcze wariator sportowy....

powinno być ok.

Nie ucz mnie żyć... bo to nie Ty będziesz ze mną umierać...!!!!

FokuSmok fan!

Honda X8R-S
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
wsadziłem niebieskie sprezynki hebo. Już ją nie muli.
Powie mi ktos czemu gdy jade swoja hania na full obrotach po chwili hania staje, zatrzymuje się i gaśnie.
Tak jakby tlok sie zacieral, lub pasek spadal i sie gdzies klinowal.
Zaraz potym moge ja odpalic i jechać dalej, ale to zaraz znowu sie powtórzy tyle ze przy mniejszych obrotach.
Dopiero gdy dam jej odpoczać (10-15mi.) moge jechac dalej....i znowu - tak w kułko

Tytuł:
*

Pojazd:
ja miałem to samo udało mi się to zrobić czyszcząc gaźnik filtr powietrza mem branki i postaraj się robić mu mieszankę a nie wlewać olej do dozownika bo nie zawsze on daje tyle oleju ile powinien ja leje do dozownika i na 5,5 litra paliwa taką malutką zakrętkę do baku i radze jeździć na dobrych olejach ja np jeżdżę na castrol 2t

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]