Dzisiaj jest 18 sie 2025, 8:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam
Chciałbym zacząć tuning mechaniczny od wstawienia nowego cylindra to mojego ovetto ,lecz co za tym idzie jak mniemam do cylindra dochodzą chyba inne części aby nie ograniczać go i dobrze współgrać .
1.jaki cylinder będzie najlepszy ? 500 zł to max sam zastanawiałem się nad >tym z mielocha< dodatkowo są tutaj płytki w zestawie a akurat moje są do wymiany.
...wydech dodam że posiadam leovince touring i zastanawiam się czy ten cyl z tym wydechem będzie współgrał czy może jakiś inny .
2Czy napęd także będę musiał wymieniać ?
3..a co z gaźnikiem ? czy wystarczyłoby dać większą dawkę paliwa czy lepiej zmienić na większy ?
Jestem nie za bardzo obczajony w tych kwestiach więc liczę na waszą dobrą radę

Przy okazji zapytam co to może być gdy tylne koło chwieje się na boki bo czasam na zakrętach czuć jak się chybocze .

AirSoft Player

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Neo's, Seat Leon
To tak:

cylinder wg. mnie najlepszy jaki możesz kupić za tą kwotę. Więc bierz go ;]

wydech możesz mieć trochę za słaby, więc mógłbyś poszukać czegoś typu Stage6 Pro Replica albo Laser X Pro lub też Yasuni Z. Wydech nie musi być nowy :P na allegro masz dużo fajnych okazji, wystarczy poszukać ;]

z napędu dobrze by było dać sportowy wariator. Ja osobiście polecam Malossi Multivar :)

Co do gaźnika, to jeśli nie masz kasy, żeby kupić większy (17,5mm) to daj do swojego większą dyszę (90 lub 95) i też będzie ok.

A co do tylnego koła, to może masz za dużo powietrza w nim i masz wrażenie na zakrętach jakby latało na boki.

POWODZENIA W TUNINGU ;]

Moja była APRILIA SR:
- Malossi Sport 70cc
- Tecnigas TEK
- Dell'orto 17,5mm
- Top Racing STD
- SKF Teflon
- Hebo NG
- Tec Evo Racing
- Polini AirBox

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Hmm... No to tak... Wydech z cylem sie zgra Ale nie wycisnie mocy maksymalnej, w napedzie nie musisz nic zmieniac Ale by sie przydało... Gaznik del'orto 17.5 wystarczy;)

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czy mając przepalony dzwon możliwe że go muli ? (nie wyciąga więcej niż 65km - kiedyś zamykał licznik)

Co do tego koła to można nim ruszać spokojnie na boki ręką i słychać jak stuka jeszcze ,więc nie jest to wina powietrza niestety. Gdzieś wyczytałem ze to wina łożysk które się wyrobiły - jak mogę to sprawdzić ? muszę rozkręcać przekładnię czy wystarczy zdjąć koło ?
Tak wgl to wstawić wtedy do tego cylindra stożek czy zostać przy seryjnym filtrze powietrza ?
Co z wałem ? wymienić łożyska na mocniejsze czy zmieniać także wał ?a może seryjny wytrzyma ?
Dzięki za porady co do cylka chłopaki. :P

AirSoft Player

Ostatnio zmieniony 18 paź 2010, 6:02 przez =AndrucH=, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja osobiście bym streetrace polecił. Młodszy brat sport pro. Żywotność moim zdaniem lepsza bo żeliwo. I w razie zatarcia nie martwisz się alusem tylko dajesz do szlifa i jedziesz dalej. A gaźnika nie musisz zmnieniać. Wystarczy dyszam, a napęd oczywiście wyregulować.

Powodzenia w "tjuningu"

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja długo jeżdżę czasami żeliwiaka to bym spalił .
Chciałem powrócić do mojego pytania
Cytuj:
Czy mając przepalony dzwon możliwe że go muli ? (nie wyciąga więcej niż 65km - kiedyś zamykał licznik)

Co do tego koła to można nim ruszać spokojnie na boki ręką i słychać jak stuka jeszcze ,więc nie jest to wina powietrza niestety. Gdzieś wyczytałem ze to wina łożysk które się wyrobiły - jak mogę to sprawdzić ? muszę rozkręcać przekładnię czy wystarczy zdjąć koło ?
Tak wgl to wstawić wtedy do tego cylindra stożek czy zostać przy seryjnym filtrze powietrza ?
Co z wałem ? wymienić łożyska na mocniejsze czy zmieniać także wał ?a może seryjny wytrzyma ?

AirSoft Player

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]