Dzisiaj jest 18 lis 2024, 3:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siemanko wszystkim , mam JOG R AC z 2002 i ostatnio zaczął wariować mianowicie, kiedy ruszałem z miejsca przyspieszał idealnie do 77 km/h a jak przyspieszałem nie do końca, czyli jadąc tak 65 musiałem lekko przyhamować ( 30/40 ) i chciałem przyspieszyć to miał taki długi zastój, i nie chciał przyspieszać. Pojechałem z tym problemem do serwisu skuterów i wymieniono mi wariator na ori Yamahy i jeździł ładnie prze dwa tygodnie. Teraz czuję znów to samo tylko w mniejszym stopniu szczególnie jak tak go trochę pomęczę czyli opór odpuszczanie i znów opór. Co to może być. SIlnik jest MInarelli oczywiście.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
rolki? gaźnik? w jakim stanie jest przeciwtalerz?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Rieju
Możliwe że kompresja sprawdź w jakim stanie jest tłok.

wicherq94 pisze:
wornesz napisał/a:
jak zaproszę jakąś dziewczyne do domu i siedzimy w moim pokoju to co 15 min stary wbija ( tak nagle) z okrzykiem "KONTROLA ! " xD

Tytuł:
*

Pojazd:
Przeciw talerz właśnie wymienili w tym serwisie bo porobiły się na nim rowki a tłok był w wakacje sprawdzany na kompresję i gość powiedział że ja nówka

Tytuł:
*

Pojazd:
Na moje rolki.. Jakie masz rolki.. Ja tak miałem przy rolkach 5.5 grama. zmieniłem na 3.75 i niebo !

Tytuł:
*

Pojazd: Yamaha Jog RR
SwiderNT pisze:
Na moje rolki.. Jakie masz rolki.. Ja tak miałem przy rolkach 5.5 grama. zmieniłem na 3.75 i niebo !

Takie rolki przy seryjnym wydechu? Sledze ten temat bo tez mam joga tyle ze rr i tak samo reaguje, ale tylko jak jest cieply, ze w okolicach 35-45km/h w momencie przekrecenia manetki nic sie nie dzieje tylko dopiero po jakims czasie zaczyna przyspieszac, dokladnie jak kolega opisal. Tylko ze moj biedak to ledwo do 70km/h dociaga...normalnie po prostej to raptem 65km/h, co jest denerwujace... kompresje na zimnym ma 8bar...
Mam nadzieje ze slawoJOG sie nie zdenerwujesz ze podpiolem sie do Twojego tematu, ale cierpimy na to samo... a raczej skutery, tyle ze Twoj idzie zdecydowanie lepiej niz moj :(

Tytuł:
*

Pojazd:
Rolki niestety nie wiem jakie mam ale seryjne jakieś bo nic nie wzbogacany ten mój skuter.
A co do prędkości kolego Keradto kiedyś przed zmiana przeciw talerza to poszedł mi 85 po prostej teraz niestety max to 75 i to z wielkim bólem ale dużo ma do gadania ustawienie gaźnika (tak mi się wydaje ) bo jak ustawisz igliczką na wyższe spalanie to idzie zdecydowanie lepiej(tak robili i mówili mi w serwisie)

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
slawoJOG, No to może to jest powodem? Skoro dali za dużo paliwa to się dusi. Wtedy też nie będzie jeździł dobrze, musi być dobrana odpowiednia dawka paliwa.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Sprawdź jeszcze raz komprechę... Ja tak mam w "buście" też od zera do 80 ok od 45 do 80 żenada... po zmianie membranek nastąpiła minimalna poprawa...

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
*

Pojazd:
ok sprawdzę a o które membranki chodzi

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mam starszego Joga i mam to samo ;/ w okolicach 40 brak reakcji oczywiscie pod górkę ale jak się rozpędze od zera to leci jak głupi ;) 60km/h pod górki :) tylko musze się rozpędzić troszke bo jak nie to niestety takie zmulenie przy 40... psuje całą zabawe ;]

Yamaha JoG next zone

1000-konne wolnossące biturbo, dolnozaworowe-dohc, rzędowe-v8 na gażniku wielopunktowym z cykatorem na bulgotnicy

Tytuł:
*

Pojazd:
Chłopaki JOG rozebrany i nie wiem jak to powiedzieć rolki położyły się na boku czyli zamiast się kulgać tarły bokiem :shock: , widząc że są sfatygowane dość mocno wymieniłem je, ale powiedzcie bo były koloru czerwonego te rolki i kolega miał tez czerwone o wadze 5g, i na nie wymieniłem.

Jakie oryginalnie są rolki w JOG R AC i ewentualnie polećcie jakieś rozsądne, bo po zmianie tych rolek na te 5g skuter przyspiesza super nie ma już muła ale V-max spadł do 68.

AAAAAA i jeszcze chce powiedzieć że sprężynki tez wymieniłem w sprzęgle, były takie niebieskie, to wymieniłem (dzięki uprzejmości kolegi) tez na taki kolor.

Po tych zmianach skuter startuje z trochę wyższych obrotów????

Ostatnio zmieniony 04 lis 2010, 17:43 przez slawoJOG, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
15x12 ja miałem w swoim jogu rolki 3.3 grama i zawsze miał kopa, żadnych mułów nawet jak puściłeś manete i nagle dałeś mu po dupie to i tak się zbierał. Nie wiem czy tylko to wystarczyło zrobić bo przez zimę go rozebrałem do samej ramy i powoli składałem i patrzyłem co do wymiany. Polecam to. Co do sprężynek to ja miałem seryjne.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Oryginalnie rolki w Jogu to 6,5g. Rozmiar 15x12.

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Tytuł:
*

Pojazd:
Chriss pisze:
15x12 ja miałem w swoim jogu rolki 3.3 grama i zawsze miał kopa, żadnych mułów nawet jak puściłeś manete i nagle dałeś mu po dupie to i tak się zbierał. Nie wiem czy tylko to wystarczyło zrobić bo przez zimę go rozebrałem do samej ramy i powoli składałem i patrzyłem co do wymiany. Polecam to. Co do sprężynek to ja miałem seryjne.

tak po zmianie na te czerwone kolegi 5 gramów też ma kopa i to jakiego :mrgreen: żadnych mułów ale prędkość MAX spadła

Ostatnio zmieniony 04 lis 2010, 18:25 przez slawoJOG, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
no jak ja pozmieniałem to na suszarce miałem 87 :/ nie wiem jak to możliwe ale na obwodnicy była lekka górka :lol:

Tytuł:
*

Pojazd:
Chriss pisze:
no jak ja pozmieniałem to na suszarce miałem 87 :/ nie wiem jak to możliwe ale na obwodnicy była lekka górka :lol:

To powiedz mi jakie masz tam rolki, jakie sprężyny na sprzęgle i jaką masz sprężynę dociskową. Bo przecież Rox i Jog te same prawie silniki rox ma chyba troszkę inne przełożenie

Tytuł:
*

Pojazd:
chłopaki założyłem nowe rolki (TOP RACING 6,5 g) i sprężyny od kolegi (Żółte +1500 obrotów), JOG przestał mulic chodzi jak lala w przyspieszeniu, ale tylko 70km/h , co jest???????? wcześniej na tych położonych rolkach leciał 75km/h. Czy wymiana na inny wario wraz z rolkami coś pomoże, a może jeszcze do tego sprzęgło??????

A jak zmieniać wario to na jaki do normalnej codziennej jazdy tylko żeby był większy V-max.

Ostatnio zmieniony 09 lis 2010, 9:57 przez slawoJOG, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
wcześniej miałem joga (sprzedałem) to miałem 100% seria żadnych sprężynek nic, tylko rolki 3,3g RMS to wszystko. Najlepiej, zrób mu generalke, wyczyść gaźnik, filtr, zmień świece. Mi to działało i zero muła miał zawsze buta.
Jeśli chodzi o wario to polecam wario Stage6 bardzo dobre i niedrogie.

Tytuł:
*

Pojazd:
Siemanko ponownie niestety, po zmianie rolek na 6,5 grama skuter przez dwa tygodnie chodził jak lala niestety prędkość maksymalna nie wzrosła ani trochę cały czas 70 raz mi się udało 75km/h pojechać po tych dwóch tygodniach znów zaczął mulić tak jak wcześniej znów rozebrałem wario i złożyłem z powrotem i znów jest dobrze .Kurde co to może być przecież nie bedę go rozbierał co dwa tygodnie he he . Szczerze to chyba wario do wymiany ??? i dlaczego tylko 7 dych wcześniej 7,5 do 8 śmigał?????

Ostatnio zmieniony 18 lis 2010, 22:14 przez slawoJOG, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna