Dzisiaj jest 09 lut 2025, 0:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Panowie Co lepsze Minarelli Lc Czy piaggio Lc Który silnik ?

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja polecam Piaggio LC, co prawda mniej troszkę części szczególnie używanych.
Ale z doświadczenia, seryjne P/G więcej wyciagnie niż Minarelli, wiem z doświadczenia a nie słuchu.

Ostatnio zmieniony 10 lis 2010, 19:57 przez ProgrameR, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
np. runner seryjny objeżdża serie aeroxa.

do miny wiecej części ale miałem i serie i tuning ale wybrał bym teraz p/g

1. Admin ma zawszę racje.
2. jeśli Admin nie ma racji to patrz pkt. 1

aprilia MHR sprzedana...

Tytuł:

Pojazd:
Do minarelli więcej części, do P/G trochę mniej. W serwisowaniu zdecydowanie lepszy Mina chociażby ze względu na dostęp do pompy wody :roll:

Taki tam.. Ciekawy setup.. :D
Obrazek

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Minrelli mniej skomplikowana budowa,P/G to już jest pare minut więcej .

http://wygrajgry.pl/ref/129300
klikajcie!
JESTEM GIMBUSEM!
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
Do minarelli więcej części, do P/G trochę mniej.

Nie zgodzę się.
Wg mnie p/g ma nawet prostszą budowę. A pompa o wiele rzadziej pada niż w mina.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Następny temat który silnik lepszy. Oba są wyśmienite, nie powiem który lepszy, ale ja mam Minarelli i jako 14 latek ogarniam już ten silniczek :)

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja z doświadczenia zdam relacje
P/G jest zdecydowanie mocniejsze, ma wiecej mocy i większe przełożenia w seri dlatego jest mocniejsze od min hor lecz te klekotanie bendiksa i rózne odglosy mogą dobijać w mina hor nie co ciszej pracuje silniczek i tak nie klekocze
P/G jest bardzo proste w budowie i jest troche lepiej zabezpieczone o ile pamietam w min hor masz skręcaną skrzynie korbową na 6 śrób pod drogą musisz zdjąć zabezpieczenie zimera, zabezpieczenie koła pomy wody, pompe wody i taki cypek z wału, kolejne zabezpieczenie koła pompy wody, osłonkę przed magnetem taką z papieru i wtedy mamy magneto (nie wspominam o pompce oleju)
w P/G jest chyba 8 śróbek bądź 9 co skrecają skrzycie korbową ale pod dgrogą do rozpoławiania nie nie mamy żadnych zbezpieczeń ani kół pompy wody
lecz jest też duży minus gdy chcemy wymienic pompe wody w p/g nie obejdzie się bez rozpołowienia silnika

ja osobiście polecam P/G ale jeśli ktoś nie szuka odrzutowca i chce cichy pojazd zdecydowanie mina

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: 636 `02,
skąłdałem oba silniki i moge powiedziec ze min hor jest troche łątwiejsza konstrukcja niz silniki piaggio. W sprawie oiągów jesli dwa silniki sa w bdb stanie to na przyspieszenie pojda tak samo ale p/g na predkosc troche objedzie minarelli. Oba silniki sa bardzo mocne, jednak w p/g mozna sie zdenerwować choćby z wymianą pompy wody poniewaz trzeba rozpolowic silnik a w horizontall'u takiej trudnosci nie ma. Podsumowujac p/g ma troche wieksza predkosc przy serii... ale do horizontala jest wiecej szczesci uzywanych i tuningowych. Pozdrawiam :cool:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny!

Ostatnio zmieniony 11 lis 2010, 9:09 przez szymon113, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
JA akurat mam pecha bo przed tem mialem dwa skutery z mina hor i sprawowaly sie swietnie .... piekne osiagi itp. teraz mam mine i p/g ale p/g jest takie zamulone odblkowane po remoncie ze vmax z 50 ;/ dlatego nie mam o nim dobrego zdania . Ale postaram sie to wszystko jakos ogarnac i wtedy sprawdze osiagi.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
DR_Evolutio pisze:
ja z doświadczenia zdam relacje
P/G jest zdecydowanie mocniejsze, ma wiecej mocy i większe przełożenia w seri dlatego jest mocniejsze od min hor lecz te klekotanie bendiksa i rózne odglosy mogą dobijać w mina hor nie co ciszej pracuje silniczek i tak nie klekocze
P/G jest bardzo proste w budowie i jest troche lepiej zabezpieczone o ile pamietam w min hor masz skręcaną skrzynie korbową na 6 śrób pod drogą musisz zdjąć zabezpieczenie zimera, zabezpieczenie koła pomy wody, pompe wody i taki cypek z wału, kolejne zabezpieczenie koła pompy wody, osłonkę przed magnetem taką z papieru i wtedy mamy magneto (nie wspominam o pompce oleju)
w P/G jest chyba 8 śróbek bądź 9 co skrecają skrzycie korbową ale pod dgrogą do rozpoławiania nie nie mamy żadnych zbezpieczeń ani kół pompy wody
lecz jest też duży minus gdy chcemy wymienic pompe wody w p/g nie obejdzie się bez rozpołowienia silnika

ja osobiście polecam P/G ale jeśli ktoś nie szuka odrzutowca i chce cichy pojazd zdecydowanie mina

Gdzie Ci bendiks klekocze ... może wystarczyło nasmarować. Ja mam same miłe wspomnienia po tym silniku, na serii jest bardzo zacne przyśpieszenie. Co prawda, trzeba o niego dbać, ale niech ktoś mi pokaże silnik Mina z przebiegem 40 tysięcy bez szlifu :) Bo niedaleko mnie mieszka gość z Runnerem, LC ale na bębnie (rocznik 99), od nowości użytkowany w PL, serwisowany etc. - chyba nawet ponad 40 ma :D No a Mina ... 3 razy padła pompa wody, potwornie się grzał na full sporcie... :) No ale serwis łatwiejszy i tańszy. Plusem jest wielka ilość części używanych (w momencie, gdy szukałem jakiegoś cylka do szlifu do p/g , do mina było takich kilkadziesiąt od 50 zł :D)

Cytuj:
.a siedze w branży juz pare ładnych latek .

Cytuj:
Cytat:

:cool: :cool:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hm...to może ja się wypowiem, jestem od niedawna posiadaczem silnika P/G...
Fakt, kupiłem właściwie wrak tego silnika ale jest już praktycznie w stanie idealnym..jeszcze troszke roboty...Mimo silikonu zamiast uszczelek, słabej kompresji, braku oleju w przełożeniach, na 3 rolkach 3.0 rozpędzał się do 94 km/h...Z bardzo fajnymi obrotami :d kozacko się kręcił, jeżeli chodzi o dostęp to powiem że w SR tragedia...baardzo trudny dostęp, ale to jak bardzo masywny jest ten silnik też świadczy o jego jakości, napewno jest mocniejszy od minarelli na seri i to znacznie...Ja tam polecam :).

Speedfight 2 S6 Racing Modular 70cc -->Aerox Midrace 70cc, SR Midrace 70cc--> Derbi GPR 2008.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: 636 `02,
LeXiN pisze:
Hm...to może ja się wypowiem, jestem od niedawna posiadaczem silnika P/G...
Fakt, kupiłem właściwie wrak tego silnika ale jest już praktycznie w stanie idealnym..jeszcze troszke roboty...Mimo silikonu zamiast uszczelek, słabej kompresji, braku oleju w przełożeniach, na 3 rolkach 3.0 rozpędzał się do 94 km/h...Z bardzo fajnymi obrotami :d kozacko się kręcił, jeżeli chodzi o dostęp to powiem że w SR tragedia...baardzo trudny dostęp, ale to jak bardzo masywny jest ten silnik też świadczy o jego jakości, napewno jest mocniejszy od minarelli na seri i to znacznie...Ja tam polecam :).

juz ni eprzesadzajcie ze znacznie mocniejszy bo roznica moze byc 0,5km. :cool:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeździłem Malaguti F12 i SR na P/G i srka ma dużo większa moc...

Speedfight 2 S6 Racing Modular 70cc -->Aerox Midrace 70cc, SR Midrace 70cc--> Derbi GPR 2008.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Według mnie też różnica jest odczuwalna podczas jazdy.

Tytuł:

Pojazd:
To jest jak poruwnywanie Audi z Mercedesem

Monster nr.3

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Ale to jest i tak bez sensu bo jak kto ma minarelli to se Minarelli chwali,a kto P/G to P/G.

http://wygrajgry.pl/ref/129300
klikajcie!
JESTEM GIMBUSEM!
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wcale że nie, tez myślałem że minarelli najlepsze ale powiem że P/G jednak jest lepsze...za to w minarelli łatwo sie robi polerki pompy wody i pokrywy przekładni bo nie ma malowanych proszkowo tych części i portring karterów też lepiej...lepszy odlew jest...

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pg się wyżej kręci-większa frajda z jazdy :wink:

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miałem Nrg, teraz śmigam Roxem. Jako zwykły użytkownik, nie odczułem jakieś wielkiej różnicy, jednak jakbym miał teraz wybierać kupiłbym coś z silnikiem P/G.

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna