Dzisiaj jest 13 lut 2025, 13:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miki1996 pisze:
Mike-ONY pisze:
Miki1996 pisze:
Do q7 3.0TDI jest za słaby, a 4.2 w sam raz

Gdy widzę takie komentarze, to aż mnie cholera trafia. Mój tata ma nowe Q7 3,0 w dieslu, z tymi LED-owymi lampami w 7 biegowej skrzyni. Auto naprawdę nieźle ciągnie. V-max wyniósł 233 km/h, przy masie 2,5 tony. Proszę nie gadajcie tak o takich autach, ponieważ pewnie połowa ludzi, którzy wypowiadają się na takie tematy widziało takie auta w korku, albo na parkingu. Jeżeli 3,0 litra jak to twierdzi Miki1996 jest zasłabe, to na pewno konstruktorzy nie dali by tego silnika do tego auta. Nie chcę Cię obrażać, albo się z Tobą kłócić, ale weź idź do garażu, zobacz na to twoje Q7 4,2, pier*olnij się patelnią w głowę, i dopiero wtedy usiądź przed komputerem. :roll: Auto naprawdę idzie z tym 3,0, mogę dać słowo. Kuzyn pracuje w serwisie w Wrocławie " Audi Centrum Wrocław " i twierdzi, że silniki 1,9 TDI oraz 3,0 TDI to najlepsze silniki, jakie się montuje (montowało) się w Audi, pod względem niezawodności. Tyle mogę wam powiedzieć. Jeżeli ktoś ma jakieś zastrzeżenia do tego, że " gówno widziałem " a wypowiadam się jak "ekspert", mam zdjęcia na komputerze mojego garażu, w którym stoi to auto, i mogę dodać je w każdej chwili. Wieć pozdro dla wszystkich hejterów, i piątka dla wszystkich, którzy znają się na autkach :wink:

Hmm, może troche, źle to powiedziałem. :mrgreen: Nie tyle za słabe co nie wystarczająco mocne, a co do v-maxa to lecialem tym 3.0 240km/h, ale rozpedzał się Bóg wie ile. Przyśpiecha nie jest najgorsza, ale wziął nas Passek 2.0 TDI w mocniejszej 170konnej odsłonie. Jeśli stać Cię już na q7 to lepiej dołożyć te 35tyś i wziąć 4.2, bo spalanie nie jest dużo większe, a jest moc i zazwyczja bogatsze wyposażenie. Jak już bierze się auto za jakąś kwotę to to auto powinno jechać moja mama ma nowego tiguana 2.0TDI i to auto w ogóle nie jedzie, a przyśpieszenie ma niewiele gorsze od Qusi.
P.S też moge dać foty, ale to chyba nie chodzi o Q7 i Ml-a tylko o te autka co wymienił Kolega :mrgreen:

Miki1996 Gdzieś ty tyle jechał samochodem w Polsce jeszcze w wieku 14 lat chwalusiu :lol:
Polecam ci zajrzeć do książek, a na motoryzacje będziesz miał jeszcze czas... Póki co nie masz z nią nic związanego, no może rodziców...
Jak dla mnie 3.0 do Q7 wcale nie jest za słabe, w końcu to SUV a nie klasa Sport.
Wyposażenie w Q7 nie zależy od wersji silnika, możesz je skonfigurować jak tyko ci żywnie się podoba...

Obrazek

Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, 16:32 przez AviX, łącznie zmieniany 4 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Przecież jako pasażer :lol: Ja osobiście jechałem 210km/h ml-em na lotnisku w Stargardzie :mrgreen:
Tak można skonfigurować jak się chce, ale mowa jest chyba o rynku wtórnym, a tu zazwyczaj 4.2 są lepiej wyposażone :P

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=809767 <----- APCIA RS 125 <3

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1330010#1330010 Can-am 800

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miki1996, stara ma passata 2.0 tdi i robiłem porównania z q7.. passat wysiada znawco :)

sprzedam NOWE łożyska top racing do dt50 LX/MX
i inne:
-logitech g35
-nokia n82
-MTB prodigy 9.81 + pike 409
-creative gigaworks T40

Tytuł:

Pojazd:
dilwo, to nie jest czasem 1.8 w benzynie

Alewy wszyscy bajki piszecie

Monster nr.3

Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, 16:43 przez NRG-power, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
dilwo pisze:
Miki1996, stara ma passata 2.0 tdi i robiłem porównania z q7.. passat wysiada znawco :)

Tak tyle, że jest 140 i 170 koni :twisted:
I pewnie powiesz, że 30 koni to nie różnica, ale popatrz na różnice w momencie obrotowym :wink:

Przyśpiecha passata 0-100 8.6s, a q7 9.1s wielki znawco :twisted:

Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, 16:57 przez Miki1996, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zależy czy też DSG czy manual...
Ale nie o tym chciałem napisać.
Do autora postu:
W dzisiejszych czasach konkurencja nie śpi, i producenci nie mogą sobie pozwolić na jakieś wielkie niedociągnięcia czy usterki związane z marką...
A więc wybierz poprostu taki samochód który ci się bardziej podoba, ważniejsza od marki w tej klasie jest raczej przeszłość samochodu...
Kieruj się konkretami, a nie mitami ;)

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mike-ONY, Popieram Cię w 100 %. Mój ojciec ma 407 '09 i 1.8 125 km w benzynie i zaraz mi tutaj Miki1996, wyleci że "przecież to w ogóle nie jedzie". Konstruktorzy to nie 12 letnie dzieci które składają samochody z klocków lego, tylko naprawdę wykształceni ludzie. Tak więc nie mów że
Miki1996 pisze:
moja mama ma nowego tiguana 2.0TDI i to auto w ogóle nie jedzie
bo to jest jedna z wielkich głupot jakie piszesz w tym temacie. Zastanów się następnym razem co piszesz , a nie wymądrzaj się na forum, jakim to nie jesteś znawcą, a naprawdę wprowadzasz ludzi w błąd. A co do założyciela tematu , poradziłbym przejść na jakieś forum o właśnie tych modelach , gdyż ludzie tam mają styczność z tymi silnikami, modelami itd. a tutaj może się najwyżej 14 latek pochwalić że jego ojciec ma Q7 w 4.2 l.

Obrazek
Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
ludzie skąd wy takie bajki bierzecie Tylko mój tato jeździ tym a mama tym No i co z tego jak i tak wiekszość kituje a to co wiecie to z tvn turbo i innych forum

Co do spalania jak chcesz żeby mało palił to kup yarisa z silnikiem 1.1 i bedzie mało palił takie auto ma sie zaje...cie prowadzić i mieć przyjemność zjazdy

Monster nr.3

Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, 17:31 przez NRG-power, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Szczerze to ja kocham V-teci i miałem okazję się przewieźć ale tylko do 6.5k rpm na 2 biegu :< prawka jeszcze nie mam więc tylko po parkingu ale poprostu kocham b16a i K20a :wink:
SpeeDMaN pisze:
Witam

Mój tata ma zamiar niedułgo kupić jakieś autko, myslalem ze moze VW Toureg.
Znalazłem jednego w przyzwoitej cenie jak na te auto.
Jest to 2,5 TDI i takie tam bajery jak Komputer Pokładowy itp.
I moje pytanie brzmi czy te auto w tym silniku często się psuje? Jak komputer sie sprawuje. Jak z zawieszeniem, silnikiem?

Powiem ci że 2.5 TDi ma słabą turbinę... lubi często padać po 200kkm... również głowicę są newralgicznym punktem, także lepiej kupić 2.0TDI

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, 17:34 przez Marcin194, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
NRG-power, nawet jak piszą bajki to zbija cię to ? Niech sobie, więc popiszą i będą mieli podnietę. Ale i tak mogą przecież wstawić zdjęcia...

Xanti pisze:
a tutaj może się najwyżej 14 latek pochwalić że jego ojciec ma Q7 w 4.2 l.

Ale jak jego ojciec ma ten samochód to chyba, Miki1996, wie co nieco o nim.

Mam na sprzedaż plastiki do Piaggio Typhoona:
- przedni od kierownicy,
- lewy i prawy bok tylny (boczki),
- przedni (duży).

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
creative Tak wie o nim i tylko o nim... I wychwala go pod niebiosa, zresztą dyskusja bez sensu. 3/4 z was nie wie na jakiej zasadzie działą silnik 4T :mrgreen: Taka prawda.

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Bierz jakąś Hondę.

http://wygrajgry.pl/ref/129300
klikajcie!
JESTEM GIMBUSEM!
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
creative pisze:
NRG-power, nawet jak piszą bajki to zbija cię to ? Niech sobie, więc popiszą i będą mieli podnietę. Ale i tak mogą przecież wstawić zdjęcia...

Xanti pisze:
a tutaj może się najwyżej 14 latek pochwalić że jego ojciec ma Q7 w 4.2 l.

Ale jak jego ojciec ma ten samochód to chyba, Miki1996, wie co nieco o nim.

Dzięki Ci chociaż jeden :mrgreen:
I mój tata nie ma q7 tylko ml-a :shock:
A nie wiem tylko o nim, bo miałem okazję jeździć wieloma samochodami i czytałem troche o nich..

Tytuł:

Pojazd:
widzę że niektórzy mają fantazję,
zauważyłem na forum że co drugi user ma nadzianych starych, wujków, dziadków, każdy ma w ..ujjj kasy, każdy wszędzie był i wszystko widział,
i który normalny ojciec da dziecku jechać 210 km/h :roll:

ehh forum schodzi na psy :/

Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, 17:54 przez olek_sr, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miki1996, Co z tego że miałeś okazje jeździć wieloma samochodami. Mój kuzyn sprowadza z niemiec i też co nieco wiem o samochodach , tylko po prostu nie wprowadzam ludzi w błąd i nie pisze takich głupot jak Ty. A pozatym jestem zdania takiego samego jakNRG-power, jeżeli zależy Ci na niskim spalaniu to yaris w podanym wyżej silniku powinien zdać egzamin.

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
1.9 jest bezawaryjny ale 3.0 w Audi a6 są niewypałyi kilka razy handlarze mówili

My Aprilia SR'R :

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... d469b6be03

Komentować :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
Miki1996 pisze:
dołożyć te 35tyś
:roll:

nie jestem super znawca spec itp itd. w top gear hammond mówił, że tuaregi są awaryjne. tyle wiem :lol:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miki1996 pisze:
to lepiej dołożyć te 35tyś i wziąć 4.2

Oj jeśli dla Ciebie 35 tys to nie duzo bo po Twojej wypowiedzi wnioskuje ze tak jest, to najpierw idz i zarób taka kase a potem sie wypowiadaj wielki znawco motoryzacji :roll:

A co do tematu moje zdanie jest takie, jeśli o samochód sie dba to każdy będzie bardzo długo i bezawaryjnie służył a tu jest mowa o samochodach wyższej klasy, te to już szczególnie nie powinny sie psuć przy prawidłowym ich użytkowaniu . Mówie tu o systematyczniej wymianie oleju, jazdy bez przesadnego żyłowania itp itd. A co do mocy to po pierwsze producent wiedział lepiej jaki silnik zastosować niż 14-sto latek z forum o skuterach, który mysli ze jak jego ojciec dziadek albo wujek ma taka fure to on o niej wie juz wszystko ,a po drugie od tego typu samochodów nie należy wymagać cudów w przyspieszeniu i v-maxie jeśli ktoś chce poszaleć i czuć jak go wgniata w fotel to kupuje sportowy samochód :wink:

Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, 20:20 przez nynek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Ex Moderator

Pojazd: Yamaha Majesty 250
Ja mam auto , które we wszystkich rankingach awaryjności, zajmuje jedno z ostatnich miejsc. Jeżdżę nim już ponad rok i nie zauważyłem, aby było bardziej awaryjne niż inne auta. Mało tego na forum tego auta można poczytać wypowiedzi użytkowników, które tylko potwierdzają moje zdanie. Jest to Chrysler PT Cruiser 2,2 CRD
Nie sugerujcie się tym , co mówią czy piszą inni. Możecie mieć najmniej niezawodne auto, które może sprawić sporo kłopotu. Niby najmniej awaryjne są Toyoty , ale czy faktycznie ?
Natomiast wybaczcie, ale wypowiedzi 14, 17 latków, którzy nie jeżdżą sami autami, są mało poważne.
No cóż wyobraźnia w tym wieku jest bardzo wyolbrzymiona.

"Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:" - Mycen

Mycen, pamiętam i dziękuję .

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
adames, w pełni się z tobą zgadzam.
Na tym forum wszyscy mają kasy jak lodu, bynajmniej tak wynika z większości wypowiedzi. Ile w tym prawdy nie wie nikt.

Obrazek
Ku pamięci[*]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna