Dzisiaj jest 01 lis 2024, 13:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak jak napisał Asaroth tłumik nic nie da. Daruj sobie tuning 4t bo i tak nic z tego nie będziesz miał, chyba że spisz na kasie i wsadzisz w niego z 5k to może coś osiągniesz ale i tak nie taki wynik jak tej samej pojemności 2t. Tak już jest i tego nie zmienisz.

,,Zanim nauczysz się szybciej jeździć, naucz się szybciej hamować''

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
Haha no nie mow ze od swiatel idziecie rowno bo mnie na smiech bierze. Widocznie twoj brat nie umie ruszac... Apka 7 sek do sety ma koles o czym ty mowisz... Chwila moment i na blacie masz 100 a zanim ty osiagniesz taka predkosc zdazysz dojechac do nastepnych swiatel ; )

Nie ważne, że masz benzyne we krwi. Ważne abyś w głowie miał olej.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na 125 w 2t trzeba umieć jeździć, wkręcić go i wykorzystać moc. Jak wsiądzie ktoś kto umie jeździć to nie ma szans żadne 4t może 250 ale mało prawdopodobne chyba że już zajechana ta setka jest.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 17 gru 2010, 0:27 przez Konrad324, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
A co w 2 T jest filozofia, na każdym biegu go przeciągasz i jedziesz ... każdy się tak jara - trzeba umieć jeździć, a w 4 T to tylko gaz i lecimy. W 2 T też :D

Cytuj:
.a siedze w branży juz pare ładnych latek .

Cytuj:
Cytat:

:cool: :cool:

Tytuł:
*

Pojazd:
Dante182 Uwierz mi, że jeździłem i tym i tym i ze świateł tusza tak samo. A poza tym chyba nie jeździłeś na żadnej yzf że myślisz, że do 100 sie rozpędza w bóg wie ile. żeby apka wlazła na 7 tyś to mija troche czasu, a yzf od dołu ciągnie równo do góry. :wink:

EDIT - Poza tym z całym szacunkiem co za idiota porównuje 4-suw do 2-suwu. To jest przecież całkiem inna technologia, specyfikacja, moment obrotowy, i w ogóle budowa. Poza tym niedługo nie będzie 2t i wszyscy bedziemy się musieli przyzwyczaić do 4-suwu. Yamaha, Aprilia i inne koncerny podpisały umowę mówiącą o produkcji motocykli. chodzi mianowicie o to, że nie będą już produkowane motocykle powyżej 80ccm w 2-suwie. Chodzi mianowicie o zgodność z normą emisji spalin euro3. Trochę szkoda ale nic na to nie poradzimy :|
POZDRAWIAM I SZEROKIEJ DROGI W PRZYSZŁYM SEZONIE :mrgreen:

Edytuj posty!/Sadi

ein zylinder und blau plastic, mein motorad ist fantastik!

Ostatnio zmieniony 17 gru 2010, 19:51 przez WojtekYZF, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:

Pojazd:
WojtekYZF, chyba ze twoj brat ma 50cc :P
Przeciez jak chcesz ruszyc szybko to wkrecisz go od razu na wysokie obroty i jak krecisz do 12tys to obroty ci nie spadna ponizej 7k!! Tak, nie jezdzilem na YZF, ale widzialem duzo filmikow i naprawe do 100 leci dlugo ;/ Nie trzeba jezdzic na oby dwoch motorach zeby wiedziec ktory lepiej przyspiesza, bo to jest wiadome. 4T 15km < 2T 32 km ...

Tytuł:
*

Pojazd:
Dante
-Po pierwsze jeżeli czerpiesz wiedzę o motocyklach z filmów na youtube to w ogóle nie będę tego komentował. Rozumiem że wierzysz w to że apka jedzie 220km/h- no przeicież tak jest na filmach i tego się trzymasz.
-Po drugie nie jeździłeś yzf a ją oceniasz? Pomyśl co ty robisz.
-Po trzecie Jeżeli tak lubisz kręcić i non stop do 100 w 7 sekund to współczuje twojemu motorkowi, który długo nie wytrzyma. Jazda dwusuwem to nie sztuka zapieprzania, trzeba tak jeździć, żeby jeździć dynamicznie ale i tak żeby silnik wytrzymał kilka lat.
-Mimo tego, że yzf jest wolniejsza i może mniej zrywna na starcie jest szybsza od rs. Specjalnie dla ciebie mój wójak i tata się ścigali (żeby nie było że ja i mój brat jeździć nie umiemy) Na tym polega róźnica między 2-suwem i 4-suwem. 2-suw jedzie od 7-tyś zarąbiście a 4-suw jedzie od dołu ale nie tak zrywnie jak 2-suw.
-Wszyscy wiemy, że dante sobie kupił apke i że jest królem szos i nawet hondy i yamahy 600 i 1000 objeżdża, a panienki na parkingach rzucają mu się na szyję i ściągają majtki a zresztą w ogóle jest bardzo powabnym chłopcem z motocyklem.
-Na forach jest za dużo chłopców którzy kupili sobie motory i sie nimi szpanują i nie potrafią przyjąć na barki krytyki. Tacy ludzie powinni zrozumieć że nie są bogami i mimo że jedziesz mniej na godzine też jesteś motocyklistą. Chyba ci sie dante pojeb**** pod deklem. WSZYSCY MOTOCYKLIŚCI TO JEDNA RODZINA I NIKT NIE JEST GORSZY OD DRYGIEGO i nie maż prawa sie wywyższać!
-Nie krytykuj mojego brata bo k**** nie wiesz jak on jeździ i znowu niepotrzebnie komentujesz.

Na koniec powiem jedno. Mimo tego, że nie znasz sie na motocyklach (udowodniłeś to filmami na you tube) to i tak żysze ci szerokości w przyszłym sezonie i pozdrawiam.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie obraź się ale widać że lubisz bajki pisać. ja Nsrką która ma 28km yzf objadę jak chce. Kiedyś jechałem u mnie w mieście dosyć sporą prostą jakieś 30km/h bo jechał autobus a tu mi coś przeleciało. W odległości około 800m dogoniłem ten sprzęt i dawno przegoniłem. Potem on się zatrzymał i chwile z nim pogadałem to sam stwierdził że nie ma w nim takiego odejścia. To jest prawda. ja mam jakoś 26kkm przejechane w nsr i to bez remontu na oryginale i komprecha jest bardzo dobra z tego co pamiętam to 9 czy 10. U mnie ten sprzęt chodził na obrotach średnich czasami na czerwonym. Zależy jak się dba. Jednym słowem twoja yzf nie ma podlotu do żadnej 125 w 2t

Edit oczywiście ten sprzęt który mi przeleciał to yzf 125.

,,Zanim nauczysz się szybciej jeździć, naucz się szybciej hamować''

Ostatnio zmieniony 18 gru 2010, 10:33 przez WhiteOwl, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Mazda 323F BA 1.5 16v DHOC
WojtekYZF, zgadzam się z tobą w 100%

Skonczcie porównywać yzf czy inne 4T 125 do 2T 125 to tak jak porównywać smarta do audi
4T ma mało palić i być bardziej wytrzymalsze, takie 4T pożyje dłużej niż wasze 2T które krecicie po 13-14K i silnik potem do remontu

Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko niewykonalne

Tytuł:
*

Pojazd:
No to też nie mówie że yzf jest szybsza bo jest wolniejsza.(przecież to nie 2-suw to logiczne że wolniejsza) Chpodzi mi o to że yzf z miejsca rusza szybciej od 2-t bo 4-t od dołu ciągnie. Potem wiadomo, że objedziesz 4-t i to jest logiczne chyba nie? Nie wiem dlaczego mówisz że ja bajki pisze skoro ja nigdzie nie stwierdziłem, że 2-suwa objade yzf.

Pisząc że 2-t jest szybsza macie racje ale wkurza mnie to jak dante po obejrzeniu kilku filmików twierdzi że wie o 4-t wszystko a nawet nie jeździł. :? Coś tu chyba jest nie tak. Ty miałeś okazje porównać 2-t, i 4-t w jeździe i wiesz jak to się skończyło. Dante sam sie przejechał 2-t zobaczył filmik z 4-t i myśli, że jest gwiazdą.

Apeluję do ludzi! Jeżeli nie testowaliście 4-t w żaden sposób to nie wypowiadajcie się o tym na forum, bo sami sie ośmieszacie. Jeżeli natomiast tak jak WhiteOwi pogadaliście z kolesiem i wiecie coś na tamat 4-t to wtedy podzielcie się widzą.

Mówiąc że apka czy 2-t jest fajne macie racja. Ktoś wcześniej napisał czy nie chciałem apki powiem że chciałem i długo się zastanawiałem. Oglądałem i akpe i yzf ale w końcu kupiłem yzf bo jest lepiej wykonana, ładniejsza i moim zdaniem kultura jazdy jest o niebo wyźsza. Dodatkowo zapłaciłem za nią tak śmieszne pieniądze (kupiłem sprowadzoną z francji) że mała bania. Każde moto ma plusy i minusy i tego się trzymajmy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
totalover pisze:
krecicie po 13-14K i silnik potem do remontu

Bo dwusuwy muszą chodzić na takich obrotach. :wink:

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie dość, że muszą, to jeszcze jest to dla nich zdrowsze, bo jest lepsze smarowanie :) A to że nie jedzie na niskich obrotach - po to są zawory wydechowe by to zniwelować, po to jest sprzęgło by jechać kawałek na półsprzęgle :D

Cytuj:
.a siedze w branży juz pare ładnych latek .

Cytuj:
Cytat:

:cool: :cool:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
:P przy starcie się przydaję ,, poślizg sprzęgła '' :P jeśli mamy bardzo dobrze wyczutą prace silnika i ogólnie całego motocykla to wcale nie musimy zakładać że 2T się wolno zbiera a 4T od dołu ciągnie :) wchodzimy na luzie na 10k obrotów puszczamy sprzęgło koło się ślizga , nagle złapie przyczepność wpadniemy na około 7k obrotów ( zawór otwarty cały czas na maxa) i już mamy 2 bieg. ( tak więc ktoś tutaj mówił , że jak się potrafi jeździć na 2T to nie ma problemu z tym, że na niskich obrotach ma muła ... Nie wchodzimy na niskie i tyle . a jak 2T wpadnie w rezonans to już tak łatwo z niego nie schodzi .

na youtube jest filmik YZF180 malossi vs honda nsr 125 ... jak znajdę zapodam

teraz Honda NSR 125
+Wydech nowy ATHENA lepszy od stargo sharka :)
+Dodatki Carbonowe
+ Oryginalne malowanie
było Derbi senda SM
+ Cylinder z rozwierconymi kanałami
+ gaznik dell'orto + Walc stożek oryginał dell'orto
+ Wydech leovince V6 cross
+ zębatki 12-46

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
teac27 pisze:
na youtube jest filmik YZF180 malossi vs honda nsr 125 ... jak znajdę zapodam

Chodzi o ten? http://www.youtube.com/watch?v=H9f6puORyAk

zapraszam http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Yamaha/Neos/112367

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
I po tym filmie widać że kupimy moto za 10 tyś dołożymy z 4-5 tyś w tuning a i tak nas NSR'ką seryjną objadą. A co do wypowiedzi teac27, to się zgadzam tylko można na plecach wylądować przy takim czymś.

Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
No ale są + ponieważ taka nsr nie osiągnie takiego dźwięku jak r125. i małe spalanie - w moim przypadku to będzie przydatne gdyż robię dużo km - na koniec przyszłego sezonu myślę nad kupnem

http://www.facebook.com/KubaStunt - SPRAWDŹ TO!!

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
NSR'ka ma według mnie lepszy dźwięk od takiej małej pojemności 4t na wysokich obrotach. Poza tym na dźwięku się nie jeździ a każdemu się inny podoba. A że spali to już wiadomo coś za coś. Chodź YZF R po takim tuningu też swoje spali.

Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
I może na tym zakończmy tą dyskusję . Wracajmy do tematu .

Czyli uważacie, że tuning tego motorka mija się z celem ?

teraz Honda NSR 125
+Wydech nowy ATHENA lepszy od stargo sharka :)
+Dodatki Carbonowe
+ Oryginalne malowanie
było Derbi senda SM
+ Cylinder z rozwierconymi kanałami
+ gaznik dell'orto + Walc stożek oryginał dell'orto
+ Wydech leovince V6 cross
+ zębatki 12-46

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja uważam że jak kogoś stać i tuninguje ten motocykl dla przyjemności po prostu żeby mieć takie 4t i do tego żeby chciało jechać to tak ale jak komuś zależy bardzo na osiągach to zdecydowanie lepiej kupić 2t.

Pozdrawiam

Tytuł:

Pojazd:
WojtekYZF, kumpel mial crossa 250 4T i wiem jak to chodzi ; ) To mozna porownac do 125 2T. Sasiad tez ma Eliminatora 250 i jezdzilem z nim wiec co nieco wiem. Filmikami sie posluzylem tylko dlatego bo szczerze mowiac 125 w 4t nigdy nie jechalem, ale lepiej zobaczyc przynajmniej filmik niz nie wiedziec nic ; ) Jesli chcesz dynamicznie ruszyc to wiadome, ze troche pociagniesz go po obrotach, ale nikt ci nie kaze tak jezdzic caly czas. Do normalnej jazdy nie musisz przekraczac 7 tys. Tylko wiesz poprostu smieszy mnie to ze piszesz ze bierzesz od swiatel RS ;) Jedna przejazdzka na motorze nie wystarczy zeby dobrze jezdzic. Musisz wyczuc maszyne i wiedziec kiedy osiaga najwyzsza moc itp.
teac27, dobrze wytlumaczyl. Wcale nie mowie ze YZF to jest jakis daremny motor czy cos w tym stylu, bo z wygladu jest naprawde ladna. Nie uwazam sie tez za jakiegos krola szos, a jesli tak to pokaz mi w ktorym poscie. Nie zamierzam sie juz kłócić bo widze ze to nie ma sensu.
Zgadzam sie z toba ze kazdy motor ma plusy i minusy. Wazne jest to, ze Yamaszka ci sie podoba i git.
Co do tematu uwazam, ze jak ktos ma kase to jak najbardziej moze zrobic tun tylko nie jest to tania sprawa.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna