Dzisiaj jest 02 lut 2025, 4:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1578 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 79  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie napinajcie już. Ja jeżdrzę od małego knypka. Jakis bus + przyczepa czy małe poślizgi to dla mnie pryszcz, a mam do piero 16lat, ale nie wywyższamm się. Człowiek się uczy całe życie i tyle. Nawet najwięksi weterani się jeszcze uczą, a to co my sobą prezentujemy to poziom zerowy dla nich. Najważniejsze to tylko nie przeceniać swoich umiejętności :)

Zapraszam na serwer Cs Games-center.pl

Wariator: Polini Speed Control
Sprzęgło: Staeg6 Pro
Dzwon: Naraku R-Vent
Pasek: Polini Kevlar
Rolki: 4.5g
Sprężyna centralna: Naraku żółta
Sprężynki sprzęgła: czerwone Stage6

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
bartek4334 pisze:
przeceniać swoich umiejętności :)

Bawić to sie możesz na torze lub polnej drodze, gdzie nie sprawiasz zagrożenia.

Prędkość to wróg każdego kierowcy, tym bardziej że większość nie dostosowuje Jej do Polskich realiów przez co ginie tyle ludzi ;/

Ja marzę o samochodzie 150KM etp, ale gdyby mi się udało zrealizować te pragnenie to mysle że miesiąc i nie miałbym już pieniędzy na paliwo ;)

Xps > Senda > PGO > TKR > Aerox >2x Bws > Aerox

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=181343

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja na pierwsze auto dorwałem golfa III kombi w dieslu 1,9 TD 75 km... w zupełności starczy do poruszania się. a zawsze idzie coś z tym zrobić żeby lepiej się zbierał

A jeśli chodzi o to który silnik lepiej chodzi ZI czy ZS to kwestia postępu technicznego, stare diesle lipa, nowe cudo. Mało pali i ma moc;]

AEROX RACING... PRACA TRWA, A SENDA W TOKU;]

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie wiem czy było o seacie ibizie III..
Bardzo mi się podobają ale słyszałem, że plastiki skrzypią zawieszenie pada i elektryka.

Ma ktoś taką furkę?

Radek321 pisze:
ona, ze albo solowa, albo przyznam, ze ona by mnie rozwaliła... no a głupio mi było tak przyznać więc chyba w pon czeka mnie solówa z nia, kurde nie wiem czy brac kumpli zeby jak cos pomogli?

http://www.polskajazda.pl/Profil,Motowe ... port/73533

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Plastiki nie skrzypią, zawieszenie mam od nowości i dopiero teraz wymieniam na obniżone, elektryki brak więc nic o tym nie powiem

AEROX RACING... PRACA TRWA, A SENDA W TOKU;]

Tytuł:
*

Pojazd:
a jaki masz silinik i awaryjnosc jego:P jakbys mogl tak pokrótce opisac

Radek321 pisze:
ona, ze albo solowa, albo przyznam, ze ona by mnie rozwaliła... no a głupio mi było tak przyznać więc chyba w pon czeka mnie solówa z nia, kurde nie wiem czy brac kumpli zeby jak cos pomogli?

http://www.polskajazda.pl/Profil,Motowe ... port/73533

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jacek987 to że wisi to nie znaczy że obowiązuje.
A co do Ibizy III to jest klasa vw Polo a nie Golfa ! jest tania, lepiej się zbiera od Golfa bo lżejsza, nie wygląda na klasę vw Polo, jak spinek w boczkach nie masz to i skrzypią. Samochód bardzo fajny , tani jak na rocznik itp. i ogólnie godny polecenia. Najlepiej jak nie jest z Hiszpanii czy Włoch bo ich tam sporo jeździ.

http://i.imgur.com/pnVOY.gif

Tytuł:
*

Pojazd:
A dla mnie wrecz przeciwnie-stare diesle górą.Nie oszukujmy się,różne paliwo sprzedawają na stacjach a taki Common Rail lub pompowtryski jak zalejesz złego paliwa to...Stare TDI grupy VAG - świetne silniki wg mnie ;)

Miał ktoś doczynienia z Mondeo Mk3 roczniki 00-02? Bo myśle takie na 1 auto,silnik TDDI slyszalem ze zwawszy od tych 110km vw'owskich? Ale podobno rdzewiały drzwi gdzies od wewnatrz?Utlenial sie ocynk czy cos?

Ja myśle nad Audi A3 silnik TDI obojętnie czy 90 czy 110 bo oba są świetne ;)

Mój tata ma Golfa III ztym samym silnikiem co ty 1.9 TD 75km aaz tzw idzie jak szatan..mam wrażenie nawet jakby to szło lepiej od tych 90km vw,okolo 10s do setki jak turbinke masz dobra to to auto jest super,pali 5l ON :)

Stosował ktoś magnetyzery w TDI lub TDDI? Dużo mniej spala auto?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ojj, dzieci. Najpierw zdajcie na to prawko i pojeździjcie sobie chociażby przez miesiąc w tych warunkach jakie są teraz. Oczywiście powodzenia też na pierwszej "trasie", nie mówię tu od wioski do wioski, ale jakieś 300km około. Pojeździjcie na trasie w nocy, jak napierdziela śnieg i widać na 5m. Dopiero wtedy wypowiadajcie się na temat poruszania się autem...
Ja swoją 1-wszą trasę miałem Toruń - Brzeg (20km za Wrocławiem), w tamtą stronę jechałem 7-8h z postojami na jedzenie i sikanie. Z powrotem prowadził doświadczony kierowca - jechał 5h. z postojami. Oboje jechaliśmy po ciemku. Różnica ? Właśnie. Dodam jeszcze że jechaliśmy Laguną 1.8 w benzynie...
Dlatego proszę was, skończcie pisać zbędne posty jak nie spędziliście nawet 30min za kółkiem w pełnym ruchu gdzie na drodze jest po prostu lód .
Pozdro.

Custom Project NRG - MHR Edition
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=14737&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ostatnio zmieniony 06 sty 2011, 1:07 przez Repter, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Repter pisze:
Ojj, dzieci. Najpierw zdajcie na to prawko i pojeździjcie sobie chociażby przez miesiąc w tych warunkach jakie są teraz. Oczywiście powodzenia też na pierwszej "trasie", nie mówię tu od wioski do wioski, ale jakieś 300km około. Pojeździjcie na trasie w nocy, jak napierdziela śnieg i widać na 5m. Dopiero wtedy wypowiadajcie się na temat poruszania się autem...
Ja swoją 1-wszą trasę miałem Toruń - Brzeg (20km za Wrocławiem), w tamtą stronę jechałem 7-8h z postojami na jedzenie i sikanie. Z powrotem prowadził doświadczony kierowca - jechał 5h. z postojami. Oboje jechaliśmy po ciemku. Różnica ? Właśnie. Dodam jeszcze że jechaliśmy Laguną 1.8 w benzynie...
Dlatego proszę was, skończcie pisać zbędne posty jak nie spędziliście nawet 30min za kółkiem w pełnym ruchu gdzie na drodze jest po prostu lód .
Pozdro.

napęd 4x4, blokowany dyferencjał, łańcuchy na kołach i lód przestaję się być straszny :)
ja tam już trochę jeżdżę sobie po swoim osiedlu jak rodzice pozwolą i widzę, że robię postępy :)
zobaczymy jak na egzaminie, ale pewnie się zdygam po całości ;)
pozdrawiam

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jacek987 pisze:
mlody pisze:
B1

Swoją trasę znasz przeg egzaminem,więc myślę,że tutaj kompletny idiota musiałby oblać.

yyy... nie, nie znałem trasy pooozdro

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
keeway_hurrican pisze:
Ludzie nie podniecajcie sie tak silnikami >150km . Polowa z was nie ma nawet 18 lat, co mówić dopiero o posiadaniu prawa jazdy. Każdy wypisuje że na start ma po 10000zł, a nawet nie rozpoczął kursu. Zdanie prawka to nie jest taka prosta sprawa jak myślicie, to nie jest kat. A którą każdy zdaje za pierwszym ....

http://moto.allegro.pl/dobre-tanie-auto ... 81007.html

8 tyś ..Można znaleść sporo tańsze, podałem przykład. Kupiłbym to w gazie sekwencyjnym i gra. Mam 155km. Fajny wygląd itp. Kasa się znajdzie, z samej sprzedaży rox'a będzie trochę :)

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Ostatnio zmieniony 06 sty 2011, 2:08 przez JawoR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: 106 s16
JawoR, Wiem że prawdziwy mężczyzna musi miec w życiu alfe ale jak chcesz kupic to uważaj :) tato kiedyś kupił to jak kończył naprawę z przodu szedł do tyłu i tak w kółko, zależy na jaką trafisz jak jest zajechana to pozdrawiam :/

Obrazek
100km/h na GPS
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=76528

Tytuł:

Pojazd:
Cieszę się, że został poruszony temat Alfy, Czy na prawdę są one tak awaryjne jak to krąży obiegowa opinia? Stosunek wiek/cena wydaje się dobry, wyposażenie również i poważnie zastanawiam się nad nim jako 1-wszym autem. Może ktoś/kogoś rodzina ma Alfe 156 w silniku najlepiej 1,6 120PS lub 1,8 144PS i może podzielić się opiniami ? :P

Honda Civic VI lift by mattiz1

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
mlody pisze:
Jacek987 pisze:
mlody pisze:
B1

Swoją trasę znasz przeg egzaminem,więc myślę,że tutaj kompletny idiota musiałby oblać.

yyy... nie, nie znałem trasy pooozdro

To zwracam honor,bo jeszcze ostatnio było tak,że zna się swoją trasę przed egzaminem.

czarekcw może i masz większe doświadczenie,ale rozumu to Ty więcej nie masz.Jesteś tu z jedną z osób 20+ i myślisz,że to co powiesz jest święte?

PS:O swoim doświadczeniu wypowiedź się dopiero jak przed jazdą nie będziesz już musiał zakladać pieluch,bo to taki duży stres dla Ciebie. Peace.

Ktoś tam pisał o 1.9 TD VW zapewne AAZ, bardzo łatwo idzie go podkręcić do ok 90-95km.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

mattiz1, Jeśli chodzi o Alfe mogę ci powiedziec co nie co o silniku JTD jest to ten sam silnik co w Doblo dukato itp. Tato jest mechanikiem i na podwórku mamy warsztat samochodowy więc wiele aut się tu przewala, znajomy ma Doblo na silniku JTD z przebiegiem koło 300tys i jak na raize wymieniali tylko rozrząd filtry i oleje, po za tym nic poważnego się nie działo. Alfa też przyjeżdża 156 w silniku robiony był tylko rozrząd i nic po za tym, zawieszenie jak w każdym sypie się na polskich drogach, jeśli ktoś wymienia wszystko na czas to z samochodem nie będzie problemów więc jeśli chcemy kupic Alfe a ktoś ma małe pojęcie o samochodach polecam pojechac na najbliższą stację diagnostyczną jeśli sprzedawca nie ma nic do ukrycia chętnie z nami pojedzie, lecz jeśli chce coś przed nami ukryc będzie się wykręcał.

Obrazek
100km/h na GPS

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
TDI sa fajne, mało palą, mamy w domu Golfa IV 1.9TDI 4motion 150 km oryginalnie, to marzenie samochód. Teraz jest taki wybór że jak się ma kasę to się zawszę coś kupi. Ja tam moim Cinquecento bd jeździł do 18, ale czasem jadę gdzieś innymi typu busem po węgiel tam 60 km w jedną ale to nocą i bocznymi żeby uniknąć psów. Jako 1-szy chciałbym e30 ale tylko ładną bez wieśgadżetów, Mercedesa 124 3.2 w biegach bo mieliśmy i mega fajny samochód a najprędzej bd jeździć tym Golfem którego mamy bo ma niski przebieg 130tys. km z książką w środku nówka, a jak się dorobię to kupię z tatą s8 czy coś. Ale nie ma co gadać bo każdy powinien mieć szybki samochód, niech się roz*$%rdoli i ma świadomość że to nie żarty.

http://i.imgur.com/pnVOY.gif

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

pavixxx pisze:
Ale nie ma co gadać bo każdy powinien mieć szybki samochód, niech się roz*$%rdoli i ma świadomość że to nie żarty.
Wszystko jest dla ludzi, tato mi zawsze powtarza że życie to nie CMR i po dzwonie w drzewo dalej nie pojedziemy

Jacek987 pisze:
Ktoś tam pisał o 1.9 TD VW zapewne AAZ, bardzo łatwo idzie go podkręcić do ok 90-95km.
Jest taka możliwośc, podkręca się to na pompie wtryskowej i nie tylko VW :)

Obrazek
100km/h na GPS

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chłopaki koniec. Jesteśmy kolegami z forum (tak uważam), a wy się wyzywacie. Macie prawie tyle samo lat, a mówicie do siebie dzieci :roll: . Każdy ma inne doświadczeni. Jeden umie jeździć lepiej w zimie, a drugi ma lepszy refleks.

Mam na sprzedaż plastiki do Piaggio Typhoona:
- przedni od kierownicy,
- lewy i prawy bok tylny (boczki),
- przedni (duży).

Tytuł:
*

Pojazd:
Podi pisze:
Panowie, co sądzicie o Seacie Leonie 1.9 TDI 90 lub 110 km?

Dobre auto, ale zastanów się nad 130KM, albo odrazu 150, sam miałem okazje porównać, oczywiście za kółkiem wersję 90 130 i 150, to powiem wam, że nie dawała żadnej radości z jazdy, jechało to, ale tak ospale jakoś, 130 juz bardzo ładnie jedzie, a 150, jest agrsywna, dobra dla kogoś kto chce poszaleć, aczkolwiek charakterystyka momentu jest do zwykłej jazdy dość nieprzyjemną... No, ale po za tym, to w środku jest marne jak dla mnie, po prostu nie odpowiadał mi "wystrój" wnętrza w autach grupy VW :wink:
Krychu, mattiz1, co do Alfy, to z silnikami tam nie ma problemów raczej, są one od Fiata i są to naprawde baaardzo dobre jednostki. Problemy są z elektroniką, modułami i zawieszeniem, jeśli są, ale nie jest to jakieś szczególne w porówaniu do innych marek, po prostu jest to opinia tych, którzy wyznają kult "w 100% niezawodnych" VW :lol: :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 06 sty 2011, 13:18 przez Rowan, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1578 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 79  Następna