wiadomo panowie,benzyna juz po 5,50zl,i jeszcze ma isc w gó®e,a nie niewaskie grono ma juz dosyc solidny tiun mechaniczny,który niestety zwieksza spalanie srednio o 2l wiecej...
na poczatek moze ja moje kymco ma cylek 72,seria glowica,gaznik z dysza 86,stozek,rozrzad naraku...i co,gdy jezdze ze srednio 70km/h to potrafi zezrec i 3,5-4 litry,co wiadomo,na 4t to pokazna ilosc,2t norma;p
wiec jak skutecznie smniejszyc spalanie???narzie jezdze nie wiecej niz 60km/h i powiem ze wtedy nie przekracza 2,5l,smiesznie nizkie obroty,i 3/5 gazu w zapasie.
narazie zalozylem mniejsza dysze,,co skutkuje tym ze ciezko na prostej do odciecia wykrecic;
sa jakies inne propozycje???
swoja droga czy na tym setupie uciaglo by to jakos dysze 120#?(wiem ze nie pasuje pytanie do tematu xd,ale posiadam takie z zuka,i pasuja,tylko nie wie mczy to bedzie dalo sie wyregulowac,aha,bo jest jedna rzecz,czy jesli dam zaduzo dysze to nie bedzie sie dalo wyregulowac mieszanki???)
cewka hajg spid(taka marchewkowa-seria ded)
siatex=trwalszy niz polini,jeszcze nigdy nie czyszczony,silnik narazie jest z nami!
Ostatnio zmieniony 13 mar 2011, 9:01 przez marcinagility, łącznie zmieniany 2 razy
|