Dzisiaj jest 02 lut 2025, 11:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siemka. Problem ciągnie się od 2-3 tygodni. Dlatego pisze tutaj prosząc o pomoc. Opowiem dokładnie jak to się stało. Pewnego dnia padła mi fajka (po prostu urwał się w środku ten wkręt cały) a musiałem ruszyć w drogę dalej.. wiec założyłem bezpośrednio kabel na fajkę i tak jeździłem. (wiem idiotyczny pomysł). Po 100km Zaczęło się po kolei walić;/ Obrotomierz przestał działać. Po następnych 50km był problem z odpaleniem a jak już odpalił to gasł i nagle znowu wchodził na obroty (jakby odcinało zapłon) Az któregoś dnia nie chciał w ogóle zapalić. Po tygodniu przyszły łożyska w cylindrem wiec zaczepem rozpoławiać. Po Złożeniu. Skuter odpalił bez problemu ale obroty dalej nie działały . Następne 20 km w porządku i znowu to samo problemy z odpaleniem i znowu padł;/ Wkurzyłem się i zmieniłem święcę i fajkę kumpla i wszystko gra oprócz obrotów. Po próbie zlokalizowania problemu z obrotami Kupiłem Kabel i fajkę NGK Racing ponieważ na forum ktoś mi tak podpowiedział. Bez skutku. Dalej nie działa obrotek. Dodam jeszcze ze 3 razu zauważyłem ze obrotomierz ożywa i pokazuje 01,02,03 ale od razu zmienia się na 00. Sorka ze tak się rozpisałem ale chciałem wszystko opisać. Z góry dziękuje za odpowiedzi i rady..

Może pokażę jak to wszytko jest podpięte..

Obrazek

Potem idzie kabel dalej i jest tak złączone....

Obrazek

Tak wygląda cewka z podpiętym tym kablem który był doczepiony od kabla z obrotomierza

Obrazek

Następnie kabel czarno biały podłączony do Cdi.

Obrazek

Nigdzie kable nie są przetarte ani urwane. A swój obrotomierz podpiąłem do kolegi matrixa i wszytko działa:([/img]

Proszę pomóżcie... :(:(

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Spróbuj tym kablem od obrotów bezpośrednio owinąć kabel wysokiego napięcia prowadzący do fajki. Jeśli będzie działało to zostaw tak albo kup metalową klamrę którą zaczepisz o ten kabel WN.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
zrobilem jak mowisz;/ ale obrotek dziala dopiero jak zmasuje go z ziemia;/ dlaczego tylko wtedy?? jak uziemic ten kabel?

Tytuł:
R.I.P. - w naszej pamięci [*]
Awatar użytkownika

Pojazd:
SowaKw pisze:
jak uziemic ten kabel?
Dowolne miejsce na ramie,to jest masa,ziemia zależy jak kto woli :smile:

Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
napisałem ze działa (TYLKO) jak zmasuje z ziemia;/ do ramy jak zmasuje nie działa;/ Czemu nie działa ten obrotek?? Na jakiej to zasadzie działa co tylko owinąć i działa czy coś trzeba jeszcze zrobić. Bo u mnie to nie działa;/

Tytuł:
R.I.P. - w naszej pamięci [*]
Awatar użytkownika

Pojazd:
SowaKw pisze:
działa (TYLKO) jak zmasuje z ziemia
Rama jest malowana,wiec pisząc że do ramy mam na myśli miejsce gdzie jest goły metal :???: Pod jakąś śrubę gdzie jest przewodzenie. To co on liczy po podłączeniu do ziemi,obroty kuli :???: Źle ci masuje ,dlatego takie szopy

Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Ostatnio zmieniony 02 sty 2009, 21:34 przez Mycen, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
podpinam pod gołą ramę i nie działa;/ nie wie nikt dlaczego?? jak to jest z tym obrotkiem jak to działa??;/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]