Dzisiaj jest 24 lut 2025, 0:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czas ponarzekać. Mam dosyć tego kraju. Z całego serca. Ustrój jaki tu panuje zakrawa o śmiech. Dorobić się w Polsce, czegokolwiek, to jak wygrać w totka. Gdybym tylko mógł, to bym stąd wyjechał... Życie tutaj jest piekielnie drogie, a do tego okradają cię na KAŻDYM kroku.

- Wyższy VAT = dosłownie wszystko droższe.
- Na emeryturze dostajesz teraz 60% tego co zarabiałeś(nie pamiętam dokładnie,ale około 60..) Czyli miałeś 1000 zł , dostaniesz 600 zł... no...starczy na cukier.
- Podatki dosłownie od wszystkiego. Oddychasz? Płać podatki. Jesz? Płać podatki. Srasz? Płać podatek.
- Zarobki tutaj są żałośnie niskie w porównaniu z zachodem...a ceny utrzymania powoli się wyrównują...jak to jest?
- Ceny paliwa. Czemu tak wysokie? Przecięty Kowalski odpowie, bo ropa drożeje ... bullshit. 75 % tej ceny to podatek i profit dla skarbu państwa. Dla rządu,który gówno robi i tylko żeruje na biednym Kowalskim.
- Pensja pierdo***, zwykłego, polityka to ponad 10k zł ...
- Niedługo wiek emerytalny się wydłuży - zapierdalaj do usranej śmierci, państwo cię nie będzie utrzymywać marnym 60% twojej pensji...
-Służba zdrowia leży i kwiczy. Nikt nie refunduje. Kolejki do lekarza sięgają 2 miesięcy...
- Nawet zakichany wywóz śmieci na osiedlach będzie teraz droższy...
- Drogi. A raczej dziury z elementami asfaltu.
- Autostrady...a co to?
- Najdroższy cukier w Europie
-Co robi rząd? Nic. W końcu dorwali się do koryta to mają gdzieś całą resztę. Tylko żeby się nawpier***. Stuknięty konus ciągle płaczący ,że mu brata zabili i prezydent który nie potrafi napisać zadania po polsku bez błędu ortograficznego...
-Edukacja. Uczymy się WSZYSTKIEGO, nie umiemy nic. Zamiast to skupić się na podstawach, bierzemy się za wszystko i gó*** z tego wychodzi. To co przerabiamy w LO, w Niemczech uczą się dopiero na studiach, gdy wybierzesz sobie specjalizacje z tym związaną...
- Studia. Skończ i leć podbijać świat! Zmywak już czeka!

Poryty kraj...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
Leito pisze:
....

Jak sie nie podoba to albo *********, albo spróbuj coś zmienić... Jak ja nienawidzę takich tępaków z tzw. ,,szarej strefy"...

Może i nie jest bardzo dobrze, ale nie jest tak, źle.

Nie klnij !!!
Ostatnie upomnienie
Revo

Bo grunt to podstawa.

Ostatnio zmieniony 25 mar 2011, 11:18 przez toreldosek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
Podziwiam i popieram, ale z wyjazdem stąd będzie ciężko bo gdzie itp

Kradną to racja, sam przykład Tuska co se poleciał na ferie samolotem za ktorego przelot
my bulimy potem musiał wrócić nim bo przyszły papiery z rosji na temat tupolewa, potem znów wyslal ten sam samolot po sama rodzine tuska zeby ją odebrać do kraju czyli 4x przelot za który musiał zapłacić po części biedny KOWALSKI

Tyle mojej wypowiedzi, dziękuję.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Popieram, temat... Niestety w naszym kraju robi się coraz większe bagno. Wszystko drogie i właściwie nie wiadomo skąd brać pieniądze. Wybory raczej nic nie zmienią, bo i tak do koryta dobije się PO lub PIS, a to mała różnica :/

Peugeot JetForce R-Cup

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
TheDyszka pisze:
Wybory raczej nic nie zmienią, bo i tak do koryta dobije się PO lub PIS, a to mała różnica

Albo SLD i geje z pedałami będą chodzić na każdej ulicy a normalnego człowieka zgnoją.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Jak tak dalej będzie, to zrobi się taka buba jak w Egipcie :D

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No już nie wiem, czy to SLD by nie zadziałało lepiej, jak PIS i PO, bo Ci to tylko się dorobić tam idą. Chociaż wszyscy ci "politycy" są tacy sami... Nie liczy się dobro społeczeństwa, a własny portfel.

Peugeot JetForce R-Cup

Tytuł:
**

Pojazd:
a mnie już od tego głowa pęka...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
hah, weź Amol :D

Peugeot JetForce R-Cup

Tytuł:
**

Pojazd:
Amol jest super :D cała zima na amolku i chodzisz jak cyborg ;D olać polskę, prawdziwie życie jest na przykład w angli :P

Tytuł:
*

Pojazd:
toreldosek pisze:
Jak sie nie podoba to albo wypierdala*, albo spróbuj coś zmienić...

dokładnie!

to moze wolalbys w którymś z krajów w którym zwykli ludzi nei wiedza co to jest podatek??
Libia itp?

CPI SM

Tytuł:
**

Pojazd:
TheDyszka pisze:
hah, weź Amol

wiedziałem, że ktoś to doda :wink: ale serio tak jest :cry:

ale czemu nie żyjemy jak w Angli czy np Austria?

wina rządu

Tytuł:
*

Pojazd:
Raczek pisze:
toreldosek napisał/a:

dokładnie!

to moze wolalbys w którymś z krajów w którym zwykli ludzi nei wiedza co to jest podatek??
Libia itp?

No właśnie :roll:

A poza tym zobaczcie co polska przeszła i zajrzyjcie do swoich podręczników od historii co się u nas działo przez ostatnie 60 lat. Moim zdaniem i tak nie jest tak źle jak na kraj po takich przejściach.

Aha i proszę was nie porównujcie nas do krajów należących do G8 (o ile wiecie co to jest :?) , bo te porównania to śmiech na sali Oo

Bo grunt to podstawa.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Raczek, nie sap tutaj.. czy uważasz ze to co sie teraz w naszym kraju dzieje to jest normalne? teraz nawet widac po zwykłych ludziach ze świat schodzi na psy. nawet teraz sąsiedzi sobie nie pomagaja w potrzebie a kiedys? kazdy kazddemu pomagał i było kolorowo. Lepper robił jakies strajki i zawsze cos tam wywalczyli. kazdy aby sie teraz nachapać.. zyje tutaj bo zyje ale wku*** mnie ten naród..

Tytuł:
**

Pojazd:
http://www.gadu-gadu.pl/poncyljusz-kacz ... l-tyle-gaf

Proszę bardzo ;] on kupuje w jakiejś sieci cukier po 6,60 a ja w delikatesach po 4,40 (cos takiego) w biedronce kupuje prawie codziennie artykuły na następny dzień jakieś bułki itp i jest tanio więc po co mam bulić. Sam widzę że dużo ludzi biega do biedry i to nie sami biedni więc co on reprezentuje?

,,marihuana nie jest z konopi" - nie wiem który z nich to wypowiedział ale też wiedzą nie grzeszył

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E30
Ale zauważcie, że np. jeśli zarabialibyśmy powiedzmy te 2 tys miesięcznie... 2 tys EURO oczywiście to czy ktoś by jeszcze narzekał ?

Mówię tutaj oczywiście o przeciętnych ludziach - nie tych na wyższych stanowiskach...

///BMW

Tytuł:
*

Pojazd:
toreldosek pisze:
Raczek pisze:
toreldosek napisał/a:

dokładnie!

Libia itp?

No właśnie :roll:

A poza tym zobaczcie co polska przeszła i zajrzyjcie do swoich podręczników od historii co się u nas działo przez ostatnie 60 lat. Moim zdaniem i tak nie jest tak źle jak na kraj po takich przejściach.
Jestes warszawiak-szczym ryj !!!!!dobro,powiedzmy ze nasz kraj jest naprawde poszkodowany,a popatrz taka np chorwacja,tez byla komuna,niedawno wojna,nawet do dzis trwaja konflikty...a autostrady jak marzenie,wszedzie czysciutko,niewiem jak z zarbkami itp,ale wiezcie mi,jak juz mam tyle bulic za te paliwo,w tym podatek drogowy to niech sa te drogi,tak jak w tej chorwacji....i niech jest ten porzadek...

Aha i proszę was nie porównujcie nas do krajów należących do G8 (o ile wiecie co to jest :?) , bo te porównania to śmiech na sali Oo

72ccm
rozrzad naraaku touring
dysza90#
cewka hajg spid(taka marchewkowa-seria ded)
siatex=trwalszy niz polini,jeszcze nigdy nie czyszczony,silnik narazie jest z nami!

Ostatnio zmieniony 24 mar 2011, 18:34 przez marcinagility, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Pat! pisze:
Ale zauważcie, że np. jeśli zarabialibyśmy powiedzmy te 2 tys miesięcznie... 2 tys EURO oczywiście to czy ktoś by jeszcze narzekał ?

Mówię tutaj oczywiście o przeciętnych ludziach - nie tych na wyższych stanowiskach...

OK, ale tak za bułkę nie zapłacisz tych 40 gr? (jakoś po tyle chodzi, albo i mnie), tylko tam zapłacisz 40 centów. Coca coli nie kupisz tam za 1,60zł tylko za 1,60 euro.

Są to tylko przykłady, ale jeżeli ktoś z was żyje w tych bogatszych krajach to jest to w stanie zrozumieć, że tam zarabiasz więcej, ale i płacisz i więcej. A poza tym czy np niemcy byli pod zaborami? Czy stany zjednoczone były pod zaborami? NIE.

Albo np. Chiny:
-najszybciej rozwijajacy się kraj gospodarczo
-jeden z najbogatszych krajów świata

lecz
:ludność tam stanowi około 20% z całego świata
-większość ludzi, żyje tam w gorszych warunkach niż cała polska.

WIĘC JA WAS PROSZĘ, JEŚLI CHCECIE, ABY ŻYŁO NAM SIĘ LEPIEJ, RÓBCIE COŚ W TYM KIERUNKU, A NIE TYLKO NA WSZYSTKO NARZEKACIE NIC NIE ROBIĄC W TYM KIERUNKU!!!

Bo grunt to podstawa.

Tytuł:
**

Pojazd:
Cytuj:
Poselski ryczałt na benzynę wynosi niemal 3000 złotych miesięcznie. To prawie 100 złotych dziennie. Co więcej, politycy z Wiejskiej nie muszą skrupulatnie się rozliczać z przejechanych kilometrów, czy też brać faktur ze stacji benzynowych. Wystarczy pisemne oświadczenie, że... wydali te pieniądze. Masowo więc z tego przywileju korzystają. Łatwo policzyć, że maksymalnie poselska jazda może nas kosztować około 16 milionów złotych rocznie!

http://www.gadu-gadu.pl/na-paliwo-dla-p ... l-dziennie

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
toreldosek, Raczek, Widac chłopaki że macie od starch wszystko i nie widziecie jak kasa się rozchodzi. Tylko tuning skutera.. Poczekajcie z 3 lata jak zacznie pracować sami na sb a rodziców nie bd to sie wtedy uderzycie w głowe i powiecie jak jest źle.

Średnia zarobków szarego kowalskiego to 1500-1800zł. Wyższe stanowiska są już zajete znajmości itp. Tu nawet juz wykształcenie nie pomaga.

Najlepiej jest pracować gdzieś na zachodzie a w polsce wydawać.

W POLSCE MAMY TAK ZAROBKI ZE WSCHODU CENY ZACHODU A MY JESTEŚMY POŚRODKU TEGO BAGNA

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna