Dzisiaj jest 29 lis 2024, 0:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Wczoraj oddałem moja bali do naprawy gosć jutro ja rozbierze bo ma mi wkładac nowy cylinder i teraz pytanie jaki cylinder wybrać 70cc czy 50cc mechanik mówi że mój wybór on tylko zakłada,no i jakiej marki? Chciałbym włożyć 70 ale boje sie o wał bo koledze po załozeniu 70 do katany rozleciały sie łożyska na wale czy u mnie tez jest takie prawdopodobieństwo.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hmm, mogę sie tu wypowiedzieć bo zakładałem na seryjny wał i łożyska Poliniego Sporta 70ccm. Wał wytrzymał 3000 km i wytrzymałby pewnie troszkę dłużej, jeśliby łożysko korbowodu się nie rozleciało :razz: Co do cylka to polecam w/w cylek. Mam go u siebie i jest wyśmienicie. Zero problemów z jakąkolwiek regulacją. Co byś nie włożył i tak będzie lepiej :mrgreen: Taki już skuter :razz: Jak się sprawuje cylek? Hmm , nawet dobrze. Jeżeli go szanujesz i używasz dobrego oleju to dłuuugo na nim pośmigasz. Osiągi na nim to miód malinka :grin: W połączeniu z gaźnikiem 17,5mm i stożkiem, słabo wyregulowane Racingi się chowają ( pod względem przyspieszenia ). Do cylka dostajesz optymalną dyszę główną w rozmiarze 82, dzięki czemu problem z regulowaniem dyszami masz z głowy. Świeca może być orginalna, czyli NGK BR6HSA. Razem z cylindrem dostaniesz wszystko co jest potrzebne do prawidłowego montażu. Naprawdę polecam, ale decyzja należy do Ciebie.

P.S Jak już się zdecydujesz na 70ccm to kup najlepiej łożysko korbowodu Hebo Srebrzone - mówię Ci jest naprawdę wytrzymałe. Przejechałem już na nim z ~7000 km i nic się nie dzieje z nim :wink:

A i jeszcze jedno. Jak masz kasę to od razu wymieniaj łożyska na wale. Przyda się taka operacja na przyszłość jeżeli masz już spory przebieg :razz:

Pozdro, Carlos

Honda SJ70 Bali:
Polini Sport 70ccm
Hebo Next Generation
Leo Vince SP3
V-Max licznikowy: 95 - 100 km/h

Tytuł:
*

Pojazd:
Mam 14000 najechane i to orginalnie,nic nie cofane.Carlos ile kosztuje takie łożysko i gdzie go dostać.
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 05d072fc4c
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 05d072fc4c
raczej interesuje mnie cylek do 400 zł.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Łożysko jest na www.sklep.mieloch.pl i kosztuje bodajże coś koło ~34 zł. Co do cylka to za moich czasów Polini kosztował 360 zł, więc warto poszukać innego sklepu lub porównać ceny w różnych sklepach dzięki www.twenga.pl . Co do DR'a i Metrakita - z DR'em miałem styczność w Aprilii SR LC, a z Metrakitem niestety nie, ale w 100% mogę Tobie polecić Poliniego - napewno będziesz zadowolony.

Pozdro, Carlos

Honda SJ70 Bali:
Polini Sport 70ccm
Hebo Next Generation
Leo Vince SP3
V-Max licznikowy: 95 - 100 km/h

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]