Dzisiaj jest 13 lis 2024, 0:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Kolejny problem - tym razem poważniejszy. Wczoraj zakupione Kymco. Nówka. Wczoraj chodziło normalnie. Dziś też początkowo odpalił normalnie. Po jego wyłączeniu nalałem pełen bak (nie przelałem znacznika) świeżutkiej benzyny 95 pochodzącej z naprawdę zaufanej stacji. No i zaczął się mój niedzielny koszmar. Skuter odpalał, wydawał z siebie 3-5 "parkotów" w stylu 2T i gasł. Tak kilka razy. Między próbami odpalenia robiłem przerwy. Teraz skuter nie odpala w ogóle. Rozrusznik kręci tak, że i czołg by odpalił, ale bezskutecznie. Mam powoli dość. Trzymam się instrukcji, leję to co producent każe, a efekty jakie są - widać. Poza tym nie ma żadnego dostępu do gaźnika, świecy itd. Wszystko zabudowane. A serwis 40 km ode mnie... Co o tym sądzicie?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
bez włożonego kluczyka w stacyjce pokop ze 6 razy w kopkę a potem włóż kluczyk i spróbuj odpalić

Lolek

Tytuł:
*

Pojazd:
robiłem to z kluczykiem - nic nie dało...
ale jutro spróbuję

Tytuł:
*

Pojazd:
sam napisałes że to sie stało jak zalałeś paliwa więc jest jasne że w paliwie jest woda albo inne gówno, wypompuj ze zbiornika stare paliwo i zalej nowe tylko z jakiejś znanej stacji benzynowej. Pokop pare razy i powinien zapalić

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hegemon, Wydaje mi się że Davidoff, ma rację... Musiał Tobie syf nalecieć albo woda, bo Kymco jest Chińskie, ale bez przesady...

Wylej benzynę i zalej nową

Tytuł:
*

Pojazd:
Stacja jest naprawdę na poziomie. Tankuję tam od nastu lat samochody. Jutro serwis ma mi jakoś pomóc. Zobaczymy....

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ulan, denerwuje mnie taka gadka... KYMCO DO CH*** WAFLA NIE JEST CHIŃSKIE!!!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
adam998z, zacznijmy od tego ze wszystko jest chinskie i nie porownuje Kymco do zippa bo jest lepsze jednak ... ale kto grzebie i oreintuje wie co i jak tak na prawde jest

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ulan nie wiem skąd to wygrzebałeś:P Ja wiem jedno. Super9 to na prawdę zajebisty skuter.:) Jakie by nie było mi się nigdy jeszcze nie zepsuło, ma dobre osiągi jakość wykonania też jest przyzwoita:) Ja tam mojej Super9 bym już nie zamienił na Speedfighta czy Roxa:) Tak naprawde to i roxy i speedfighty i super9 mają coś chińskiego, ale nie porównujmy Kymco do szerokiej grupy tzw. "Chinoli"

Sorry za Offtopic;]

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=654504#654504 Ruszył po awari! FILMIK>20<

http://www.youtube.com/watch?v=vc5lu-9F ... e=youtu.be

Kymco Super 9 Racing!! The fastest on Poland^^

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Viper15, To próbowałem powiedzieć... że Kymco nie jest prawdziwym chinolem ale też nie jest Roxem czy Piaggio lub Apką, chociaż mało mu brakuje, a od chinola jest dużo lepszy :). Już lepiej? Podstawowy przykład to taki że w wyścigach nie ma Kymco za czym idzie mała ilość części i taki patent.

Poza tym Ja za Kymco przepadam i dało mi to czego Rox by mi nie zapewnił, czyli zamiłowanie i dużo kombinowania przez co sporo się dowiedziałem. :)

Też Kymco nie zamienię na nic innego bo za dużo serca włożyłem w ten skuter, ale kiedyś chcę kupić Apkę sr-ke w nowej budzie i zrobić mocne Evo dla pasji :)

Także przepraszam za offtop, nie usuwajcie tego postu :), po prostu przymrużcie oko :< Dzięki i Pozdrawiam :)

Tytuł:
*

Pojazd:
Paliwo spuszczone, nowe nalane, skuter jak nie palił tak nie pali. Ręce mi opadają. Teraz już tylko trzeba liczyć na sprawność serwisu. Kasę wydałem, nalałem najlepsze płyny, skuter zarejestrowałem, ujechałem 6km i STOP. Póki co nie mogę potwierdzić chwalonej tu niejednokrotnie jakości Kymco. Może później będzie w porządku, jednak na razie chinole za 2500zł jeżdżą, a moje Kymco stoi i czeka na cudotwórcę.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Aeroxy, Sr`ki też sie psuja. To, że tak felernie zaczał Ci sie sezon nie oznacza, że bedzie caly. Znajac zycie w skuterze jest jakas głupota, zostanie naprawiona i bedziesz sie cieszyc zdrowotnoscia kymco ; )

Zmień świecie, sprawdz fajke. Koledze skuter tak robił, jak fajka była walnieta...

"Pal gumę, a nie dusze"

Ostatnio zmieniony 06 kwie 2011, 22:57 przez kuberas, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Świeca daje iskrę jak złoto. Kolejny ciekawy objaw: po spuszczeniu paliwa z gaźnika silnik na chwilę załapuje. Za małą chwilkę gaśnie i nadal odmawia współpracy. Po kolejnym spuszczeniu znów załapuje itd itd itd...

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 11:59 przez Hegemon, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Filtr paliwa ?, podcisnienie ... ?

"Pal gumę, a nie dusze"

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]