Witam mam pytanie a dokładniej dwa pytania. Więc tak, pytanie pierwsze.
SORRY ŻE SIĘ TAK ROZPISAŁEM ALE OSTATNIO NIE MIAŁEM DOSTĘPU DO FORUM I NIE MOGŁEM NAPISAĆ WSZYSTKIEGO ODDZIELNIE XD
Mam problem z odpalanie skutera na zimnym silniku przy niskiej temperaturze powietrza. Jak jest ciepło to jeszcze jakoś się odpali ale jak jest zimno to żeby go odpalić muszę kopać, kopać i jeszcze raz kopać. ogólnie całe odpalanie trwa ok 5 minut ponieważ jak załapie to jeszcze muszę utrzymywać wyższe obroty żeby nie zgasł. kiedy się rozgrzeje jest już dobrze.
skuter to benelli quattro 49x. Teraz drugie pytanie. Jaki powinny być dobrane sprężynki i sprężyna centralna do takiego setupu:
cylek seryjny
wario malossi multivar
wydech leo vince zx.
na samym wydechu jedzie ok 75 km/h, z wariem nie wiem jeszcze bo nie założyłem.
i ostatnie pytanie bo mi się pypomniało
czy można nakręcić nowy gwint na wale ponieważ najprawdopodobniej rozj*****m przez kilkukrotne odkręcanie i dokręcanie pneumatem nakrętki od wario. chciałem wymienić na tego multivara ale miałem torchę kłopotów i musiałem pare razy przykręcać i odkręcać nakrętkę pneumatem. teraz jest założony seryjny wariator i śruba jest niby dokręcona ale cały czas się kręci i jak silnik jest na niskich obrotach to strasznie hałasuje, bo lata przeciw tależ. więc można nowy gwint nakręcić czy nie ?
Ostatnio zmieniony 11 lis 2012, 20:37 przez ptachu007, łącznie zmieniany 2 razy
|