Dzisiaj jest 29 lip 2025, 14:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Konfiguracja jak w temacie + gaźnik Dellorto 17,5mm (fabryczne dysze), wariator Polini Speed Control, sportowe sprzegło i dzwon. Obecnie rolki 4,9gr, sprężyna centralna Polini niebieska (+15%). Kolor świecy ciemna kawa z mlekiem wiec jest ok.

Pieknie wkreca sie na obroty, idzie na koło bez podrywania kierownicy. V max wynosi 80km/h (realne, mierzone z gpsem), wg licznika niby ponad 100km/h (wyskalowany do 80).

Czy mozna cos zrobic v-maxem bez znaczacej utraty przyspieszenia? Probowalem dac biala sprezyne polini (+7%) i rolki 7,5% ale zlapal mula.

Ps. Czy mozna jezdzic bez obudowy zeby sprawdzic czy pasek wchodzi na maksymalne przelozenia ? Bo sprawdzenie tego na postoju jest chyba bez sensu (brak obciazen)...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mam to samo na Malossim sporcie gazioru 17.5 wario multivar sprzeglo s6 tq dzwon s6 wc i mi leci 105 licznikowe a mierzone gps 85 Dolaczam sie do tematu

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
krissk, Weź markera i na rysuj kilka kresek na wariatorze od samej krawedzi górnej do gdzieś tak połowy. Zrób tych kresek kilka, potem załóż obudowe i Heja! Testuj Vmax,jak przyjedziesz to poczekaj az troche ostygnie i zobacz ile tej namalowanej kreski zostało.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
*

Pojazd:
Takie proste a ja na to nie wpadlem. Dzieki kolego, dam znac jak przetestuje... Czy to moze byc zwykly marker czy taki do tablic (scieralny) ?

Jeszcze jedno. Czy przy tej sprezynie +15% (niebieska, polini) i rolkach 4,9gr pasek nie bedzie sie slizgal? Jak poznac ze pasek sie slizga?

Ostatnio zmieniony 23 sie 2010, 12:11 przez krissk, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A nie wiem jaki marker, ale to chyba nie ma róznicy bo na powierzchni metalowej,gladkiej jaką jest wariator to i tak nie będzie się trzymał i palcem zmażesz jak coś. :mrgreen:

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
*

Pojazd:
W jaki sposob pasek ma tak ogromny wplyw na predkosc? Slizga sie? Ale wtedy nie mial by chyba takiego kopa...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]