Dzisiaj jest 05 sie 2025, 16:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Proszę tylko nie śmiećcie tego tematu, jak wiele innych postami typu: "Mam Mixol S, polecam ten olej, super sprawa, przejechałem 500km i jeszcze się nie rozleciało". I nie cisnę tu na tanie oleje, tylko posty osób, które polecają co się da.
Marcin194, Ja domniemam, że albo lać więcej takiego samego oleju albo coś hiper-super w normalnych proporcjach. A warunki jakie taki team wyścigowy stworzy dla swojego sprzętu to zupełnie inna sprawa, niż te, w których pracują klepane od biedy racingi po portingu, gdzie posiadacz takiego chociażby cylindra nie jest w stanie powiedzieć nawet co było z nim robione.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Booyaka, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Booyaka pisze:
w których pracują klepane od biedy racingi po portingu, gdzie posiadacz takiego chociażby cylindra nie jest w stanie powiedzieć nawet co było z nim robione.

Zrozumiałem to ,żę jeżeleli robie wysilonego racinga to jestem gorszy. Wiem ,że lepiej było robi na LC i tak niedługo się stanie ale dopiero w połowie wakacji.
Porting został zrobiony na mapach malossi mhr team II więc wiem co było w nim zrobione. Jeżeli będziesz potrzebował to podam Ci nawęt kąty otwarcia okien.

Booyaka pisze:
Ja domniemam, że albo lać więcej takiego samego oleju albo coś hiper-super w normalnych proporcjach.

Przez to rozumiem ,że na gorszych tańszych olejach (np. elf, statoil) rozrabianych w większy proporciach robiątąsamą ochronę dla cylindra co droższe oleje, które robią to w miejszych ilościach. Tylko z tą jedyną różnicą ,że spada kalorycznośc paliwa co równia się spadające osiągi.

Marcin194 pisze:
Są cylindry AC kręcące koło 19-20KM jak np. MXS Kit dla Verticali i jakoś to jeździ po zawodach itd.

Właśnie bardzo ciekawi mnie jak. Co robią ,że cylindry im się nie przegrzewają.

Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 22:10 przez hubert514, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
hubert514 pisze:
Co robią ,że cylindry im się nie przegrzewają.

Odpowiedni olej, odpowiedni materiał z którego wykonane jest ożebrowanie, i wielkość ożebrowania.

http://www.youtube.com/watch?v=t39H-YI5HIU
http://www.youtube.com/watch?v=qqbuFnX4pO4

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
uhuhu, co za zywotnosc ma taki silnik ?? http://www.youtube.com/watch?v=qqbuFnX4pO4

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2