Siwy0232 pisze:
widziały gały co brały i tyle
Dokladnie kolego nie masz obowiązku odstąpienia od umowy, sąd umorze sprawę w sądzie a koleś będzie musiać zapłacić z własnej kieszenie nie dość że za naprawę to w dodatku za rozprawę
Wiem wiem pewnie teraz myślisz że tacy mądrzy bo piszą przez neta ale w rzeczywistości też by się wystraszyli. Otóż miałem z czymś takim doczynienia i to jest tak. Ty jako osoba prywatna nie musisz znać się na mechanice i sprzedałeś samochód nie ukrywając jego wad, to kupujący ma zapoznać się ze stanem technicznym tegoż pojazdu którego chce nabyć i kupuje na własne ryzyko bo przecież nikt mu nie broni tego czy tamtego sprawdzić. Skąd mogłeś wiedzieć że lada dzień coś padnie? Ja bym szmaciarzowi nie odpuścił bo szuka frajera, powiedz że ok możesz oddać mu kasę a on Tobie samochód ale ma go naprawić na własny koszt gdyż pojazd jaki sprzedawałeś był sprawny. Kolejna sprawa często ludzie zaniżają wartości rynkowe pojazdów (skarbówka) i piszą na umowię 800zł albo 900zł a w rzeczywistości biorą 2-3tys (przy droższych autach chyba taki myk już nie przechodzi ale w sumie nie wiem tego) no i jeżeli nawet da sprawę do sądu i sąd powie "Panie
ElectricOrange nakazuję oddać Panu wszystkie pieniądze za samochód Pany XYZ a Pan Panie XYZ zwraca pojazd Panu
ElectricOrange" i jeżeli masz zaniżoną kwotę na umowie oddajesz tyle co na umowie (raczej sie nie zawyża) i to już jest nie do udowodnienia ile dostałeś najważniejsze to co masz na umowie
Nie bój się nawet jak dojdzie do rozprawy (wątpię aby kolesiowi chciało się w to bawić pewnie tak mówi by wywołać na Tobie presję) to nic Ci nie zrobią sam napisałeś coś bardzo ale to bardzo ważnego
ElectricOrange pisze:
nie jestem żadnym handlarzem
co za tym idzie tak jak pisałem nie masz obowiązku przyjmowania zwrotu pojazdu. jak być był handlarzem to chyba ma kolo 30 dni ale też musi dać poważne argumenty a to że coś temu pajacowi się zrąbało to ma pecha przecież każdy kto kupuje używany pojazd chyba liczy się z ewentualnymi naprawami. Jak można wiedzieć jakie auto i za ile sprzedałeś?