Dzisiaj jest 08 lut 2025, 0:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1578 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
tiger94, Nie ma takich pojazdów :). Albo dynamika albo spalanie. No chyba, że wyższej partii obrotów nie używasz.

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Celica totalny muł jedzie dopiero od wersji 156km a i tak w porównaniu do f20 wolne :twisted:

Jak chcesz ekonomie i zapierdalanie to tylko civic 1.6 125km d16z6 się kłania :D Albo Crx d16z5 moc ta sama :mrgreen:

^^

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
tiger94, golf III 2.0 8v 115 km. Za 5 tyś kupisz takowego golfa z klimą, jest taki w rodzinie i sobie jako tako radzi. Przy jeździe mamuśki po mieście wychodzi 8 litrów, do 90 km/h.

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/717/94345

Tytuł:
u mnie w rodzinie jest yaris 1.0 vvt-i, przy ekonomicznej jezdzie potrafi to spalić 4.5 l/100 km, a przy jeździe do oporu więcej jak 8 nie pożre :D mi nie chodzi o silniki zaraz 150 konne, chce coś żeby miało przynajmniej te 100KM ale i paliło mało ot co. Wiem że lanos ma takowy silniczek i na spalaniu też to ładnie wychodzi :mrgreen: Myślę też o Megance i podkreślam że szukam samochodu na początek, a nie od razu żeby zapier... :P

Tytuł:
*

Pojazd: Yamaha DT 50 3MN
U mnie ojciec ma Ford Focus 1,8 Combi, łyka coś koło 7/100km, 101KM, kopa ma średniego, jeździłem tym po parkingu to jak dla mnie to dość ładnie idzie ;)

Mój simson na:BP

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR pisze:
Pany Ja myślę, nad pierwszy autkiem, Passat B4 lub Vento, koniecznie z gazem, celować w 1.8, 2.0 czy 2.8? Jak wypali niecny plan to będzie Ibiza FL II 1.4 lub Polo 6n2, ale to chyba zbyt optymistyczna wersja

Vento to golf z dupką :) Czyli nic specjalnego :D

Passior na pewno wygodniejszy :)

1.8 - najlepszy silnik do gazu :) znosi wszystko. Prosty i niezawodny :) Tylko do passka może być ciut za słaby.

2.0 - też całkiem dobry silnik , choć wolałby być zasilany sekwencją niż gazem na "śrubkę".

2.8 - fałer :D bardzo dużo tych silników jest zajechanych , z 174km zostaje im po 140-150km. Cechuje się dosyć sporym popytem na olej i paliwko :) Ale dźwięk rekompensuje te wszystkie niedociąnięcia :D Dosyć dobrze znosi gazownie.

PS: Wystrzegać się w golfach trzeciej generacji silnika 1.4 ( kod ABD ) i 1.6 ( kod ABU ) . Mułowate, słabe i wolne. Niby na pełnym wtrysku (odpowiednio kod 1.4 AEX , 1.6 AEE ) są dużo zżwawsze chociaż cechują się praktycznie identycznymi paramterami :)

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Asaroth pisze:
tiger94 Albo dynamika albo spalanie
Albo diesel;) od siebie moge polecić małe Hondy z silnikami d15z8 i d16z6;) oknomia na niskich obrotach, a gdy trzeba but na wysokich;) kusi caly czas by przekroczyć 4k rpm;) poza tym... Nikt mi nie wmówi że auto z malutkim silnikiem bedzie ekonomiczniejsze od auta z dużym silnikiem... Małe silniki zeby jakos jechało trzeba wysoko kręcić, a duży silnik może w trasie jechac caly czas na 1/4 otwartej przepustnicy na niskich obrotach i spali mniej ;)

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
Marcin194, no właśnie to jest prawda :wink: ale kolejny raz przypominam że to ma być pierwsze auto i wcale nie musi mieć dużego silnika żeby tym poszaleć :D Możesz podać jakieś hondy z tymi silnikami ? :) Podoba mi się stara civic ale podobno niektóre egzemplarze lubią brać olej :P

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Audi A6 C6
Co sądzicie o samochodach marki Rover, a konkretnie o modelu 45 z silnikiem 1,6 ? Z tego co wiem to chyba konstrukcja pokrewna z hondą Civic .

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miałem Rovera tzw rodzice , był to model 416 z silnikiem 1,6 bardzo dobry silnik ,tylko raz był problem ,ponieważ poprzedni właściciel zacisnął opaskami zaciskowymi wąż ciśnieniowy i się rozerwał ;/ i coś tam się porobiło już nie pamiętam ,ale ogólnie to bardzo fajny samochód :) 170 bez większych problemów wyciągał. Sam planuje w przyszłości takiego kupić :) Pozdrawiam.

Obrazek

"Przy 180 trudno zobaczyć 40 na znaku" xd
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1132863#1132863 <= WBIJAĆ

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Obrazek
Obrazek

Dorwałem coś spokojnego na dłuższy czas - focus st 170km.
Full opcja wliczając półskóry nawigacje i el foteli. Czujniki parkowania i reszta syfu na pokładzie jest. Brakuje tylko rasowego wydechu ale już mam na stanie magnaflow cc2 także myśle że da rade :mrgreen:

Zaczynam polowania na WRX blob eye obowiązkowo 2.5 300km :twisted: Ale najpierw prelude pójdzie do żyda choć nad tym się jeszcze zastanowie.

^^

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wujek ma takiego ST tylko w Hatchbacku i całkiem przyjemne autko ;)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam! Widzę, że temat zamarł, choć jest ciekawy :D to tak na ponowny rozruch pytanko. Jaki ekonomiczny samochodzik polecacie na ciężkie czasy ? :D Jak wiadomo, benzyna droga u mnie aktualnie 5,69. Podajcie propozycje, jednak najlepiej, żeby były to auta z silnikami benzynowymi, bo na krótkie odcinki gaz się nie kalkuluje i ogólnie, choć jakby był dobrze założony i wyregulowany problemy zawsze są, wiem z doświadczenia. Diesle zaś na któtkie odcinki tym bardziej się nie nadają, wiadomo zanim się to zagrzeje, turbiny, wtryski, dwumasy...wrrrr ! Takie przynajmniej moje zdanie, że nie ma to jak benzyniaczek :D choć o ekonomicznego i dynamicznego zarazem, ciężko...

ostry-jezdziec pisze:
Doni a nie zastanawiales sie zeby poprostu strzelic przy niej z tlumika?odrazu by zwróciła uwage na ciebie.Wtedy byś pokazal co umiesz i była w szoku.I wtedy jest twoja

F*ck yeeahh !

Ostatnio zmieniony 27 mar 2013, 16:48 przez krystek023, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Husqvarna Te 610
To zależy ile się ma na wydanie, na wożenie po mieście to już chyba lepiej celować w benzynę, tańsze kosztu utrzymania :wink:

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd: JetForce
krystek023 Nie wiem jaki masz budżet ale proponował bym Citroena Xsare I w benzynie 1.6 lub 1.8 mieliśmy taki autko w rodzinie i był praktycznie bezawaryjny.Tylko jakbyś szukał to tylko kupione w Polsce, lub drugi samochodzik który mnie osobiście bardzo się podoba jest to Saab 9-3 w benzynie 2.0 jednak zdecydowanie mniej ekonomiczny niż Xsara. Przykładowo:
http://otomoto.pl/saab-9-3-zadbany-opla ... 55470.html

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
dawid077t pisze:
Citroena Xsare I w benzynie 1.6 lub 1.8

Dokładnie.Coupe też idzie tanio wyrwać.Użytkowałem 1.4 i 75KM ,teraz 1.6 16V 110 km.Nie ma się do czego doczepić.Jak ktoś lubi się wyróżnić na drodze to polecam.

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Citroen Xsara fajny wozik :D przyglądałem mu się nie raz, podoba mi się nawet, no i jest francuski, czyli to co lubię :D Ale z tego co się rozglądałem ciężko znaleźć jakiś ładny egzemplarz, bo ogółem nie ma ich za wiele, przynajmniej w mojej okolicy. Tylko taka Xsara, będzie palić pewnie tyle co moje clio lub więcej :D Budżetu nie określam, bo szczerze mówiąc im taniej tym lepiej, bo niektóre starsze samochody warte poniżej 10 tyś są w lepszym stanie niż te po 30 tyś. A na przebieg szkoda patrzeć, bo u nas wszystkie cofane i bezwypadkowe :D O krajowe samochody też ciężko, bo albo ich nie ma, albo są słabo doposażone... Fajnym samochodzikiem jest citroen c1 :D Akurat w rodzinie znajduje się taki od nowości, już siódmy roczek mu leci spala w zimie 5,2l na 100km także na stacji zawsze jest mu za co dziękować :D jednak no... jest mały, niestabilny w zakrętach...ale coś za coś. Clio, którym jeżdżę jest większe, stabilniejsze, ale i ma swoje lata i było uprowadzone gdzieś z niemiec i Bóg jeden wie kto co z nim tak wyprawiał :D no i spala grubo ponad 7l na setkę, choć przyznam się, że nie oszczędzam :P

mate 57 , ile Ci pali ta Xsara ? :D

ostry-jezdziec pisze:
Doni a nie zastanawiales sie zeby poprostu strzelic przy niej z tlumika?odrazu by zwróciła uwage na ciebie.Wtedy byś pokazal co umiesz i była w szoku.I wtedy jest twoja

F*ck yeeahh !

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
krystek023 pisze:
Ale z tego co się rozglądałem ciężko znaleźć jakiś ładny egzemplarz

Właśnie tu jest ten szczegół,że jest ich mało,a tym bardziej wersji coupe.Trzeba się nieźle naszukać,żeby znaleźć dobry egzemplarz.Nie polecam ogólnie gnać pół kraju za samochodem bo może się okazać,że stan na zdjęciu a rzeczywisty....no właśnie.

Jak auto krajowe,co się wiąże z faktem dziurawych dróg :mrgreen: ,to też warto spojrzeć na stan tylnej belki.

krystek023 pisze:
ile Ci pali

Do 7l/100 .Siódemki nie przekroczyłem jeszcze :P Wszystko zależy od stylu jazdy.Ja jak na razie preferuje emeryta :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zgadzam się w 100% :D Tyle co się najeździłem, za różnymi samochodami, czy to dla ojca, czy dla znajomych czy dla siebie to masakra :D niektóre miały być takie piękne, a już z daleka widziałem, że to szrot... niektóre wyglądały ładnie, ale zaś mechanicznie porażka... Dlatego staram się zawsze poszukiwania ograniczać do skali województwa, w którym mieszkam :D Na giełdę też nie ma po co jechać, przynajmniej w Krakowie, ciężko znaleźć coś godnego uwagi, można się tylko pokłócić z handlarzami...

Mimo polskich dróg, wolę krajowe auta :D Bo zza granicy nie opłata się przywozić ładnych aut, bo są 2x droższe niż u nas, dlatego sprowadzają sam szrot :D

7l/100 to dobry wynik jak na auto z tego co patrzę z silnikiem 1.6 :D i to 16v :D ja mam 1.4 8v i 7,5l to norma :D najmniej "na trasie" udało mi się zejść na 7,2 :D

Xsara mi się podobała i szukałem jej, ale nie było zbytnio wyboru no i wypadło na renófffke :D bo ogółem w domu ich dużo było i takie jakieś zaufanie już wzbudza ta marka u mnie :D Jednak wiecznie jeździć nie będzie i trzeba się rozglądać , na co można by ewentualnie wymienić :D
Ale xsara chyba nie dla mnie, po 1 ciężko będzie znaleźć wgl taką do sprzedania w miare wyglądającą :D po 2 spalanie mi ukradnie portfel, który i tak jest pełen, ale wizytówek :D :D Myślałem na yarisem, ale to auto mi się tak nie podoba w środku, że bym udusił tego co to zaprojektował.... jak można dać licznik na środku , no jak ??!

Się rozpisałem xD Jakieś inne propozycje macie ? :D Najlepiej z segmentu B :D

ostry-jezdziec pisze:

F*ck yeeahh !

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: 106 s16
Już dawno skończyłem z piździkami, sprzedałem polówkę i zająłem się czymś czym zawsze chciałem, rozpoczynam zabawę z rajdami 106 Rallye ppo zestrojeniu powinno być pod 150 qni :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
100km/h na GPS
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=76528

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1578 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79  Następna