Dzisiaj jest 28 mar 2025, 10:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Pojazd:
DObra nie chce mi sie z toba klocic bo to nie ma sensu. Cylinder chinski po takim porcie i zmianach mapy nie wytrzyma nawet 50km. Z czego mi wiadomo to voca 90 i te inne co wymieniles to sa do cylidrow o pojemnosciach 90ccm a nie do 80 a tym bardziej do chinskiej plasteliny. Ta dyskusja nie wnosi nic do tematu. Dziekuje dobranoc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak. pisze:
Z czego mi wiadomo to voca 90 i te inne co wymieniles to sa do cylidrow o pojemnosciach 90ccm

+
Tak. pisze:
Cylinder chinski po takim porcie i zmianach mapy nie wytrzyma nawet 50km.

=
Tak. pisze:
Dziekuje dobranoc

Obrazek

SPRZEDAM SM NA MHR TEAM 80 > http://tablica.pl/oferta/keeway-tx-sm-a ... 2vBg9.html

Tytuł:
**

Pojazd:
prawdopodobnie założe żółtego gaznik 17.5 jakąś końcówkę wydechu i jeszcze modłu będę wymieniał bo mam takie obiawy ze raz moto jedzie 55 a raz 80

Tytuł:

Pojazd:
Nie szkoda ci kasy na tlumik? On nic nie daje

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak. pisze:
seryjny komin nie kreci do 10,5k

Kolego,ja przy seryjnym cylindrze,seryjnym wydechu,seryjnym przełożeniu,nowym wale,tłoku,pierścionkach,sprzęgle,gaźniku 21 mm oraz na stożku latałem na ostatnim biegu coś koło 11,5 tyś. obr/min...........

Tak. pisze:
W Zadnym. Tyle to kreca sportowe wydechy. Na seryjnym rezonans konczy ci sie przy 8-8,5.

Zanim cokolwiek włożyłem do mojej Aprili(czyli wszystko seryjne),rezo kończyło mi się przy 10,5 tyś. obr/min............

Tak poza tym,sportowe wydechy są klasyfikowane,w zależności od swojej klasy maja w innym zakresie obrotów rezo. Posiadam Yasuni HMR 2 Aluminium,seryjny cyl,gaźnik 21 mm i na ostatnim biegu przekracza obrotomierz(wyskalowany jest do 12 tyś,tak na "oko" wkręca się do 13 tyś podczas jazdy).

Robisz zamieszanie. Nie wiem,jakim sprzętem latałeś(jeśli to była w ogóle jakaś "biegówka"),może miała blokady,uszkodzony obrotomierz. Ale nie zgadza się nic,co tu powiedziałeś....

Ostatnio zmieniony 05 maja 2013, 14:58 przez Biskup Śmierci, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:

Pojazd:
Na ostatnim biegu to ja dochodze prawie do odciecia, a rezo konczy mi sie przy 11k. Jezdzilem taka aprilia i faktycznie miala wysoko rezonans bo cos od ok 6,5-7k, ale nie wierze ze sie konczy przy 10,5. Wystarczy obejrzec filmy na yt. rezonans konczy sie przy 8,5k. Chyba ze masz jakas specialna wersje gdzie od nowosci byl montowany jakis lepszy, bardziej sportowy wydech, ale tego juz nie mozna nazwac serią. Btw trzeba bylo jeszce wiecej kropek dowalic.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak. pisze:
Chyba ze masz jakas specialna wersje gdzie od nowosci byl montowany jakis lepszy, bardziej sportowy wydech, ale tego juz nie mozna nazwac serią.

Jeżeli od nowości jest taki komin to chyba seria, nie? Czy masz do tego jakąś swoją teorię :) ?
Tak. pisze:
Btw trzeba bylo jeszce wiecej kropek dowalic.

Próbujesz Nas zdenerwować bo jesteś takim zdesperowanym człowieczkiem czy to Twój styl bycia? Z doświadczenia wiem, że źle się z czymś takim żyje. :P Bardzo zadziorny jesteś :roll:

Obrazek

SPRZEDAM SM NA MHR TEAM 80 > http://tablica.pl/oferta/keeway-tx-sm-a ... 2vBg9.html

Tytuł:

Pojazd:
No tak jak zrobia ci specialna wersje i wsadza metraita pro race-a to w koncu seria nie?
Ja jestem zdesperowany? Lepiej sie martw o siebie.
Jak na
Cytuj:
Moge sie mylic ale ten rozowy ma chyba taka sama srednice jak airsal 70
odpowiadasz tak
Cytuj:
Jak masz pisać takie durnoty to nie pisz tak bedzie najlepiej, bo siejesz gówno po forum już któryś raz z rzędu
to raczej z toba jest cos nie tak. Mowi to ktos z kilku miesiecznym doswiadczeniem. Piszac ze z chinola mozna wycisnac 20hp sam piszesz takie durnoty ze nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. Wedlug twojego toku rozumowania to z mhr team mozna wycisnac ponad 30hp a z parmakita to juz w ogole 50 chyba. A co do fejka to jak ogarne moto to wstawie jakies foty

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
W tym miejscu kończę dyskusję z Tobą, bo nie ma ona sensu, jeżeli nie znasz tak prostych pojęć jak "zmiana mapy cylindra" czy "porting" :twisted: Pozdrowienia, panie Tunerze!

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3