Dzisiaj jest 29 sie 2025, 10:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda NSR 125
Witam!
Kupiłem jesienią aeroxa 2008r. Niby wszystko seria. Ogólnie jest słaby i jeździ tylko 70-75km/h tak jakby tracił te 10-15km/h. Jest z niemiec i był ciągle zablokowany modułem do 25km/h (przebieg 6000km) i tutaj pytko jeżeli zmieniłem moduł i zdjąłem blokadę z wariatora i prędkość skoczyła do tych 70km/h to co może być problemem jego tak słabych osiągów :?:
- Jaka jest szansa, że stracił kompreche i jak tę można sprawdzić :?:
- 2 pytko to jakie wymiary dyszy głównej są w seryjnych gaźnikach w aeroxie :?: -pytam gdyż fakt z górki jechał mi te 80km/h ale to była spora górka i nawet z takiej miał trudno taką prędkość wykrzesać a z tego co wiem to spokojnie powinien mi jechać z 85km/h na prostej i podejrzewam może za małą dyszę.
-ostatnio fakt rozregulował mi się gaźnik ale na tym odblokowanym praktycznie od razu gasł po odpaleniu, a gdy nic nie ruszając w gaźniku zmieniłem na zablokowany to już norm chodził (tzn nie gasł) i czy ten odblokowany moduł może być już popsuty i jak sprawdzić, że jest on w 100% dobry :?:
- 4 i ostatnie pytanie to też niby banalne ale czy na wadze zużytych rolek można się wzorować przy kupnie nowych tzn. niektórzy piszą, żeby dać o 1g lżejsze od poprzednich ale czy zużyte straciły one już swoją wagę i dużo nam nie pomogą :?: (ogólnie wydaje mi się, że zużyte są lżejsze ale dla pewności pytam)
Dodam, iż nawet po wymianie modułu i dla sprawdzenia pozostawieniu blokady przez chwile na wariatorze jechał mi te 45km/h a mojemu braciakowi jechał bloknięty na wariu te 55-60km/h, więc tak jakby mój te 15km/h gdzieś gubił.

Sory, że zadaje takie trochę głupie pytania ale cóż jestem początkujący :/

Ostatnio zmieniony 03 kwie 2012, 18:43 przez tulus212, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Kompresje możesz srawdzić specjalnym przyżądem koszt 90 zl wkrecsz na miejsce swiecy kopisz kopką i ci na skali pokazuje :D o ile sie nie myle

Wbijać Do mojego jogurta w Sticker Boombie !!!

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

a jak coś jaka powinna być :PP.. moze ktoś z kolegów bd miał.. a jakie mogą być jeszcze przyczyny??

Tytuł:
*

Pojazd:
domin255 pisze:
Kompresje możesz srawdzić specjalnym przyżądem koszt 90 zl wkrecsz na miejsce swiecy kopisz kopką i ci na skali pokazuje :D o ile sie nie myle

To jest Ciśnieniomierz :D Powinno być z 10-8 .

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Rox
Kolego pierwsze co powinieneś sprawdzić to stan paska,gdyz to on jest najczestrzym powodem gubienia v-maxu. Nie wiem dlaczego uważasz,ze zuzyte rolki sa dobre :lol: :lol: ale tak nie jest. głównie patrz na stan tych rolek,jeśli straciły swoją "okrągłość" to są do wymiany. kupujac nowe rolki masz do wyboru wielką game gramatur,jednak do serii zaleciłbym ci kupic rolki 4,0 -4,5g (rox w serii ma 5,5g). Kupując lżejsze rolki zyskujesz na przyspieszeniu,lekko tracac na v-maxie,zas cięższe mają odwrotny skutek.
Ja na Twoim miejscu kupilbym nową sprezyne centralną,sprężynki sprzęgla ,rolki oraz w zalezności od stanu-pasek. Pamiętaj,że osiągi możesz łatwo podnieść kupując sportowy wydech( pierwszym krokiem tuningu jest wymiana tłumika).

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Multifruit co do rolek chodziło mi, że zużyte nie oddają prawidłowej wagi..
co do tych sprężynek,sprężyny centralnej itp.
mógł by mi ktoś wyjaśnić znaczenie tych sprężynek i sprężyny centralnej i w czym pomoże ich wymiana??(lepsze osiągi?) po czym mogę poznać, że "osłabiają" skuter i są do wymiany?? co do wydechu to akurat brak kasy... a sądzę, że aż tak dużo ten wydech by mi nie dał (tzn 10-15km/h) a poza tym na razie nie planuje w przynajmniej tym sezonie jakiś tuningów. chce by jechał mi tyle ile powinien :)
i niech wypowie się ktoś na temat reszty pytań :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Rox
spręzynki,rolki,spręzyna cent. były juz wałkowane na forum 99999razy poszukaj troche... :roll: tu masz przykładowy artykuł: http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=24961

Ps. Aerox powinien jechac w granicach 76-80km/h co zalezy także od np.wagi kierowcy,wiec te 70km/h to nie jest tragiczny wynik...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]