Dzisiaj jest 30 sty 2025, 22:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 193 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna
Autor Wiadomość

Pojazd: E46/ Vega swap Piaggio 125
Siemanko wszystkim. Dzisiaj czyli 16.07 stałem się szczęśliwym posiadaczem skuterka Adly Silver Fox. Niie jest piękny, nie jest szybki ale odpala i jedzie i to się dla mnie liczy. Przebieg ponad 17tys km i wydaje mi się być realnym, plastiki są do poprawek, miejscami porysowane miejscami popękane ale to wszystko da się ogarnąć. Skuter ma jakieś papiery ale będę kupował chyba nowe bo rejestracja by wyniosła za drogo. Elektryka o dziwo sprawna, pali na kopkę i starter, kierunkowskazy działają światła też klakson również. Jest to kpl seria ze mną nie jest za szybka ale no mi na razie starcza, pierw ogarniam z Zapierdalacz, plastiki i to już jutro a z czasem pewnie malowanie kanapa do tapicera. Pierw pasujemy plastiki i będę zbierał kasę na papiery. Jedyna wada to że po nocy albo jak dłużej postoi to ciężko pali, jeszcze nie wiem czemu może macie pomysł? Dobra co tu pisać, w razie pytań proszę pisać i odpowiem :) Macie foty ;p Jakość to jakaś kasza z kupą ale jutro dodam ładne ;p
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zapraszam do obejrzenia mojego swapu, kiedyś siedział chiński 4t,następnie minarelli horizontal a teraz piaggio 125cc

post2459516.html#p2459516

maciej3290 pisze:
Prawda taka ,że doniczka była pełna i do baku się spuścił i mu dysze zalepiło

Ostatnio zmieniony 23 paź 2013, 14:05 przez malaguti-f12, łącznie zmieniany 6 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
Hmm co to napisać? :D Może to: Pierwszy :)

Awatar użytkownika

Pojazd: Faspi F8, Tigra 1.6 16V
Drugi !!
A tak na poważnie, dziwny, brzydki ale ciekawy :D
To że ciężko pali to już może być związane z przebiegiem, no chyba że gaźnik do czyszczenia i regu :)

Obrazek

https://www.facebook.com/PKRHgarage ZAPRASZAM !

http://forum.mieloch.pl/faspi-by-przemek051195-70cc-midrace-t261458-580.html

Dzisiaj trochę porobiłem mianowicie cała przednia czasza była popękana w 5/6 miejscach i długo z kolegą to ogarniałem później spachlowanie podkładowanie i kolor, przednia czasza teraz jest czerwona, i tak w planach chcę jest pomalowanie go całego i jeszcze nie wiem na jaki kolor go będę robił ale może czerwony skuter czarny tunel i te plastiki koło lampy co teraz tez są czarne będą czarne tylko odnowione, mam xenony może przerobię lampię i wpadnie 6000k oraz jak przemaluję go albo i jeszcze dzisiaj lekko przyciemnię kierunki i tylną lampę :) Wieczorem foty bo kumpel ma moją kartę z aparatu bo swoje foto z dzisiaj chciał zgrać. Miałem już dzisiaj awarię tzn no w sumie nie awarię ale pchałem go 200-300m pod górkę do kumpla, jechałem wpadłem w dziurę odpadł pług i zrobił buu co się okazało poprzedni właściciel ukrył fakt że nie ma fajki i założony jest sam kabel, to też będę robił muszę zakupić fajkę. Może macie swój pomysł na malowanie? Jutro jadę po farby więc do jutra możecie się wypowiadać :)

Zapraszam do obejrzenia mojego swapu, kiedyś siedział chiński 4t,następnie minarelli horizontal a teraz piaggio 125cc

maciej3290 pisze:

Awatar użytkownika

Pojazd: Adly silver fox,Bashan 200ccm
No efekt końcowy wyszedł fajnie szczególnie przednia czacha :D Zamieść zdjęcia ;] A z tym odpalanie po nocy to coś się wymyśli.

Bashan 200 & WSK 125 Off-Road Team
http://forum.mieloch.pl/post2452488.html#p2452488
Piaggio 125 Stunt
http://forum.mieloch.pl/post2411529.html#p2411529
Stefciu Garage
http://forum.mieloch.pl/stefciu-garage-nowy-skuter-t402053.html

Byłem dzisiaj u Pana Wojtka i stał do 23:20 nie odpalany u niego i powtórka ;p nie chciał zaskoczyć za dobrze ale od razu mi powiedział jak usłyszał "Gaźnik na cześci pierwsze i będą z niego ludzie" a więc ciapek tzn Zapierdalacz, czeka nas w czwartek trochę pracy bo jutro jadę do domu pilnować psów. Sorki za brak zdjęć ale zostawiłem w skuterze jak Zapierdalacz, oddał mi kartę i nie chce mi się już iść jutro dam foto. To co zrobiliśmy to
-przednia czasza zrobiona 5/6 pęknięć sporych było wszystko topione zalewane trzyma jak nowe
-pomalowana na czerwono na razie ale na dniach chyba go będę całego lakierował
-wyczyściłem plastiki koła itd
-przyciemniłem przednie i tylne klosze jak dla mnie wyszło mega tył jest czarny jak plastik a po zapaleniu świateł świeci no jak normalnie
Plany na dniach
-wyczyścić gaźnik
-plastiki poczyścić, poszpachlować, polakierować i spasować
-podciągnąć tylny hamulec
-odnowić tunel
-zacisk przedni na czerwono
Chciałem go opuścić na lagach ale już jest nisko jak jechałem z userem Zapierdalacz to przy mocniejszym hamowaniu pług tarł mi o oponę albo opona o pług jak kto woli ;p Będę musiał bo usztywnić bo za miękki ma tył jak dla mnie przód fajnie ale przy hamowaniu jest ciężko ;p

maciej3290 pisze:

Ostatnio zmieniony 17 lip 2013, 23:02 przez malaguti-f12, łącznie zmieniany 1 raz

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Tgb 101S
Niby brzydkie się to wydaje,ale ma coś takiego w sobie. :D

www.shop.mieloch.pl

KoKaSt^nt, a no brzydal, ale przy odrobiny chęci i nakładu $ da się go zrobić ładnie.

-- 18 lip 2013, o 10:20 --

Macie obiecane foto, jak dla mnie tylna lampa z kierunkami i przód jest mega <3 Widać światła kierunki i stop prawie jak normalnie a lampa czarna jak plastiki które będę odnawiał z ciapkiem również na czarno.
Zdjęcie jak przyjechałem do kolegi:
Obrazek
Obrazek
W rozbiórce i naprawa pęknięć w czaszy oraz zaszpachlowanie nierówności.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A to złożony z przyciemnionymi kloszami <3
Obrazek
Obrazek
A oto najwolniejszy, najsłabszy wgl najgorszy pojazd we wsi <hahaha>
Obrazek
A na poważnie, Piaggio Zip 125 które daje radę, mimo 4t jedzie bardzo fajnie bo jest lekki :)
Piona!

-- 18 lip 2013, o 10:23 --

Macie obiecane foto, jak dla mnie tylna lampa z kierunkami i przód jest mega <3 Widać światła kierunki i stop prawie jak normalnie a lampa czarna jak plastiki które będę odnawiał z ciapkiem również na czarno.
Zdjęcie jak przyjechałem do kolegi:
Obrazek
Obrazek
W rozbiórce i naprawa pęknięć w czaszy oraz zaszpachlowanie nierówności.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A to złożony z przyciemnionymi kloszami <3
Obrazek
Obrazek
A oto najwolniejszy, najsłabszy wgl najgorszy pojazd we wsi <hahaha>
Obrazek
A na poważnie, Piaggio Zip 125 które daje radę, mimo 4t jedzie bardzo fajnie bo jest lekki :)
Piona!

maciej3290 pisze:

Ostatnio zmieniony 16 sie 2013, 15:59 przez malaguti-f12, łącznie zmieniany 1 raz

Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Runner 125vx/Octavia :)
Co do tego palenia moim zdaniem winne jest ssanie, miałem to samo w speedfighcie 1, gdzie po dniu stania trzeba było się trochę nakopać by odpalił :) nowe ssanie i palił od 1 na zimnym :) skuterek ma potencjał, szczerze widzą mi się tu światełka od f12, idealnie skomponowałoby się to w stylistykę skutera :) ogólnie sprzęty nie do zajechania :D

Zapraszam :)

Gilera Runner :)

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 9#p2368089

Skoda Octavia :)

viewtopic.php?f=16&t=347302&start=20

No zobaczymy czy nie do zajechania, na razie robię go tanim kosztem, byle wyglądał w miarę bo na razie sporo mu brakuje, byłem przed chwilą pojeździć zrobiłem kilka km i na powrocie pojechałem zrobić zdjęcia.
A oto one :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie mogłem uchwycić jak widać teraz kierunki ale to jest jakieś 70/80% świecenia
Obrazek
Elo

-- 18 lip 2013, o 21:47 --

Wpadłem jakieś 30 minut temu na pomysł może dziwny ale inny niż wszystkie, skuter będzie bardzo nietypoway :P Zobaczycie w przyszłym tygodniu :D

maciej3290 pisze:

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aerox
fajny :D czym przyciemniałeś tylną lampę i jak? opisz sposób :D

regulacja-napedu-gaznika-aerox-t360865.html

WEJDŹ I POMÓŻ

Poszło do Cb już PW. Dzięki za opinię, w przyszłym tygodniu będzie nie do poznania <3 a to co chcę zrobić wie tylko kolega ciapek )user zapierdalacz) i jego dziewczyna ciapkowa xD Dzięki Wam za pomoc w wyborze ;p Pomysł był mój i bardzo się zdziwili jak powiedziałem :P

maciej3290 pisze:

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Tgb 101S
Cytuj:
Wpadłem jakieś 30 minut temu na pomysł może dziwny ale inny niż wszystkie, skuter będzie bardzo nietypoway :P Zobaczycie w przyszłym tygodniu :D

Już się nie moge doczekać. :twisted:

www.shop.mieloch.pl

Uwierz że ja też, jestem ciekaw efektu końcowego

maciej3290 pisze:

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha YZF R125
Nom maszynka troche dziwna ale jak sie przylozysz to bedzie ladna malinka, kolorek piekny.
Wpadaj do mojego tematu:
tyl-i-nadkole-bcd-yamaha-aerox-2011-black-lady-by-andryk-t351435.html

Obrazek

Jest dziwna a będzie hmm no w sumie dziwna i zabawna ;p Na razie tylko mogę sobie wyobrazić jak będzie wyglądał ;p

maciej3290 pisze:

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: MBK Booster/Gilera Runner
Ładnie by tu wyglądały 12" od Rocketa. Co takiego stanie się w przyszłym tygodniu? Wiem że nie powiesz, ale chociaż jakąś próbkę tego co wymyśliłeś. :D

Zobacz mój projekt stunt Boostera - klik
Wpadaj do jedynego takiego projektu- nisko szeroko i długo

Nie nie zobaczycie w środę/czwartek zależy kiedy dostanę przesyłkę ;P Fakt 12 by weszły ale musiałbym sprawdzić czy wejdą mi na tył 12 ;p zawsze można kupić w sumie dobry pomysł dałeś ale to z czasem na razie nie mam aż tyle kasy

maciej3290 pisze:

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha YZF R125
Taka mala rada malaguti przy fajnie jest jak przy kazdym poscie jest jakies zdjecie, wtedy duzo przyjemniej sie czyta temat. Powodzenia w planach

Obrazek

A dzięki za radę, może nie przy każdym ale postaram się dawać chociaż 1 do postu ale wiadomo nie zawsze się da :)

-- 19 lip 2013, o 22:31 --

A więc, przeraziłem się jak go rozkręciłem z plastików z tyłu, okazało się że w dozowniku olej jest jakiś brudny i wgl, zdemontowałem dozownik wyczyściłem bo starannie i zalałem świeży olej który został mi jeszcze po malaguti f12. Miałem plastiki zdjęte myślę sobie a co mi tam przygotuję nieco plastiki i wszystkie pęknięcia nawet te małe jakie były zostały zlikwidowane. Teraz szpachla podkład i gotowy będzie do upu z przyszłego tygodnia. Dziadek był na chwilę w garażu i stwierdził że kanapa psuje cały efekt i będzie oddana do tapicera, jeszcze nie wiem kiedy ale na pewno oddam.
Wielkie dzięki dla kolegi zapierdalacza za podkręcanie mnie do stuntu ;p nie mogłem go wyrwać aż jak go wyrwałem to uciekł spod dupy, jednak prawdą że nie moc a technika czyni z Ciebie zawodnika bo mimo mułu dało się do wyrwać a nawet uderzyć błotnikiem o asfalt. Nic sie nie stało bo i tak już nie raz był przytarty tyłem z tego co widziałem :P Jutro dam jakieś foty z samego rana bo chcemy wyskoczyć nad wodę z racji pięknej pogody

-- 19 lip 2013, o 22:33 --

A więc, przeraziłem się jak go rozkręciłem z plastików z tyłu, okazało się że w dozowniku olej jest jakiś brudny i wgl, zdemontowałem dozownik wyczyściłem bo starannie i zalałem świeży olej który został mi jeszcze po malaguti f12. Miałem plastiki zdjęte myślę sobie a co mi tam przygotuję nieco plastiki i wszystkie pęknięcia nawet te małe jakie były zostały zlikwidowane. Teraz szpachla podkład i gotowy będzie do upu z przyszłego tygodnia. Dziadek był na chwilę w garażu i stwierdził że kanapa psuje cały efekt i będzie oddana do tapicera, jeszcze nie wiem kiedy ale na pewno oddam.
Wielkie dzięki dla kolegi zapierdalacza za podkręcanie mnie do stuntu ;p nie mogłem go wyrwać aż jak go wyrwałem to uciekł spod dupy, jednak prawdą że nie moc a technika czyni z Ciebie zawodnika bo mimo mułu dało się do wyrwać a nawet uderzyć błotnikiem o asfalt. Nic sie nie stało bo i tak już nie raz był przytarty tyłem z tego co widziałem :P Jutro dam jakieś foty z samego rana bo chcemy wyskoczyć nad wodę z racji pięknej pogody

-- 19 lip 2013, o 23:15 --

Kiedy skończę go optycznie wtedy zacznę zbierać na nowy cylinder, nie będzie zadnych 70 ani nic, będę szukał coś tańszego np
http://allegro.pl/cylinder-motoforce-mi ... 41367.html
albo TEC-a żeby nie dać za dużo i później jakiś wydech niskoobrotowy od zawsze chciałem do każdego leosia ZX i nigdy go nie miałem ale kiedyś miałem leosia TT i byłem zadowolony i nwm czy nie kupię ZX do tego ale używanego

-- 20 lip 2013, o 23:25 --

Kolejne pp, jade za 3h nad morze wiec tydzien przestoju

-- 28 lip 2013, o 22:03 --

Właśnie przyjechałem z Niechorza (polecam każdemu spędzenie tam wakacji jak wybiera się nad polskie morze). Pojechałem do dziadka patrzę paczuszka nie otwarta i co widzę :D Moją okleinę :D Dziadek bardzo zdziwił się wyborem ale mi się podoba :P Już nawet 1 plastik przyniosłem do domu i zaraz będę robił jak bd mi się chciało to jeszcze dzisiaj dodam foto jaak to wygląda ;p

-- 29 lip 2013, o 20:12 --

I kolejne pp :/ Widzę zainteresowanie ucichło ale spoko przecież nie jest to aerox na full sporcie, dzisiaj chciałem zrobić xenona i co się okazało, nie da się ponieważ tylko mruga chyba za słaby prąd :/ Cały tył jest już w okleinie i tam gdzie nim jeżdżę już kilka osób pytało skąd pomysł ;p dzisiaj robię plastik na kierownicy a jutro czachę i co... będzie dla Was kilka fotek ;p może ktoś z Was zgadnie co za wzór wybrałem? Jutro też albo w środę będzie mała niespodzianka :)

maciej3290 pisze:

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 193 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna