Dzisiaj jest 04 sie 2025, 21:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**

Pojazd:
Trochę się wypowiem na moim przykładzie co do lżejszych rolek. Zmieniłem ostatnio z seryjnych 5,8 na 4,4 polini i prędkość nie wzrosła a jedynie trochę spadła ale przyspieszenie się polepszyło.

"Setap"
Tecnigas Next-R
Hebo NG Kit, rolki 4,1g lub 4,9g
Sprężynki sprzęgła niebieskie Hebo
Sprężyna centralna Hebo czarna
Vmax 70 km/h licznikowe na prostej

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
no wlasnie czyli miałem racje. więc w tym wypadku keeway_hurrican, chyba nie będziesz się mądrzył ?

QuBaSS

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jakub3195 pisze:
to jest seria 3.5 będą za lekkie, ale ja chce to niech kupi przecież wy lepiej wiecie odemnie tylko ciekawe jakie efekty bedzie miał, już to widzę

sieku wiem że miałeś 3.5gr na serii, wypowiedz się jak to chodziło. Bo rzekomo 3.5gr spowodują 'drastyczny' spadek osiagów.
sieku zaraz zgasi jakuba;p

-Sprężyna Centralna Hebo Czarna +50%
-Sprężynki sprzęgła Hebo Niebieskie
-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:
stosuj się do zaleceń mechanika po wymianie wydechu, a jeżeli go będziesz sam wymieniał, to pamiętaj, aby nie jeździć od razu z MAX, bo tłumik uszkodzisz.
:D

Tytuł:
**

Pojazd:
Racji nie miałeś bo z tymi rolkami to zależy od wszystkich innych podzespołów w napędzie i różnie z nimi bywa. Nie ma na to określonej zasady. Może gdybym włożył 4,8g to poprawiłby się v-max i przyspieszenie.

"Setap"
Tecnigas Next-R
Hebo NG Kit, rolki 4,1g lub 4,9g
Sprężynki sprzęgła niebieskie Hebo
Sprężyna centralna Hebo czarna
Vmax 70 km/h licznikowe na prostej

Tytuł:
ja miałem seryjne 6.6 gram teraz mam 5 i nic v-max nie spadł, ale chyba z tą sprężyną przesadziłem bo +60 do serii to juz chyba za duzo :P Docieranie : hmm jak patrze na Polskiej jeździe to wszystkie Dynamic'i tak lecą czyli 60 -65, a doterty jest raczej dobrze do kompreche ma dobrą ( chyba) i pali od razu, aha i jeszcze pare słów o pasku: Założyłem sprężynę hebo +60 bo teraz przynajmniej pasek nie puka mi o obudowę, bo wcześniej już napie*** po 1000km :shock: a teraz z tą sprężyną i przełożoną podkładką spod tulei jest git, tylko czy jak teraz włożyłbym seryjną sprężynę to czy nie będzie muła na starcie? bo wcześniej był ale jeszcze nie miałem 5 gramowych rolek :P

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
muł na starcie to wina sprężynek sprzęgła, a nie spr. centralnej :D

-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:
stosuj się do zaleceń mechanika po wymianie wydechu, a jeżeli go będziesz sam wymieniał, to pamiętaj, aby nie jeździć od razu z MAX, bo tłumik uszkodzisz.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
czy ja powiedziałem że bedzie srtastyczny spadek osiągów przy rolkach 3.5 ? będzie mu wył, ale to jak kolega wyzej napisał nie zależy tylko od rolek tylko regulacji sprężynkami również i centralką. same rolki nic nie dadzą a tylko pogorszą. a jak nie wierzysz to sobie wsadź takie rolki i uwierz w końcu w to co piszę bo mam racje ale ty nie mozesz tego znieść chyba...

QuBaSS

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
tak Ty zawsze masz racje, a same brednie wypisujesz....

Rolki nie spowodują tego u medyka, zauważ że na rolkach 5gr ma obroty 6500. To jak wsadzi te 3,5 obroty to skuter osiągnie wkońcu normalne obroty typu 9000., i wtedy skuter będzie osiągał pełną moc.

W innym przypadku rzeczywiście skuter by wył tylko, a na vmaxie nic by to nie dało, tylko by spadł o jakieś 3km/h

-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
dobra, tylko teraz posłuchaj i się nie kłuć tylko jak coś to pisz normalnie, lżejsze rolki spowodują wyższe obroty, układ przeniesieniowy będzie źle chodził, jeśli by wstawił te rolki 3.5 to musiał by pokombinować ze sprężyną centralną i spręzynkami żeby ze startu mu wykorzystywał pełną moc, cały układ przeniesienia napędu jest zależny od rolek, centralki i od spręzynek żeby na starcie dobrze ruszał, jeśli ma pasek przypiłowany to też dobrze jak by wymienił, nie napisałem że te rolki będą za lekkie jeśli wymieni centralkę na dobrą, ale wymiana samych rolek to strata czasu .. ale to nie jest wina chyba tylko rolek, bo nie realne żeby odblokowany skuter tyle jechał. 70 to tak ale nie 60 i mniej, mi ze zdjętą z tłumika jechał 65, koledze w kiłeju też leci tyle więc twój też powinien tyle jechać, zdejmij ten pierścień co przy wariatorze masz i jak nie da rady inaczej to włóż go przed przeciwtalerz. i musi coś dać, jeśli nie to moim zdaniem wina trochę paska, zmierz ile ma.. i napisz <medyk94,>

QuBaSS

Tytuł:
Jakub3195, wszystko co mówiłeś to zrobiłem :mrgreen: tylko że te rolki 3,5 grama o czym mówi keeway_hurrican, to też by było dobre wyjście, pasek nie wiem ile ma, ale wiem że od początku tak szedł i osiągi się nie obniżyły, jeszcze w jednym może być cały sęk-wydech, zdaje mi sie że nieźle jest zapchany w środku blokadami skoro do 50 idzie elegancko a potem coraz wolniej i 60 i to juz koniec, tak jakby go coś hamowało na wyższych i do 60 i koniec nieraz pójdzie te 65 zależy czy z wiatrem czy bez :P aha i jeszcze jedno gdy załapie te 60 i zobaczy górkę to drastycznie zwalnia, tak jakby nie miał siły większych obrotów wycisnąć :/
Czy to może być wina centralki że tak drastycznie słabnie pod górkę ??

Ostatnio zmieniony 27 maja 2010, 14:15 przez tiger94, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
może centralka. a gaźnik masz dobrze wszystko z nim ? jak miałem zablokowany skuter w pełni to miałem dokładnie tak samo do 50 szedł równo a od 50 do 55-58 miał ciężko, założyłem brata wydech odblokowany na kilka miesięcy i miał dobrego kopa do 55 a później do 60-62 słabo szedł. zdjąłem blokadę z wariatora i wszystko chodzi jak trzeba 75 leci oczywiście jak wiatr to 70 ale czasem nawet 80 się jeździło i śmiga zarąbiście, ja myślę że to od wariatora zablokowanego ale jak mówisz że to nie to to nie wiem ..

QuBaSS

Tytuł:
dobra pokombinuje cos z centralką to powiem co i jak :P

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3