Dzisiaj jest 23 kwie 2025, 18:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Pojazd:
TonyM pisze:
Ja, chciałem się jedynie dowiedzieć prawdy o firmach, od osób, które naprawdę są obeznane i w tym siedzą, a nie bawią się w...? porównania?...

uwierz, że Van Holden, zajmuje się tuningiem skuterów i wie co mówi. Sam zresztą mi doradza ;]

TonyM pisze:
Mając 16/17 lat nie masz (bo nie możesz mieć) nawet podstawowej wiedzy...

A co wiek ma do wiedzy?? Jeśli ktoś bardzo się czymś interesuje to zrozumie i nauczy się tego.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
TonyM pisze:
uuuu, zdenerwowałeś się... bez potrzeby... ale czytać, ze zrozumieniem to już nie dałeś rady... smutne...

Ja, chciałem się jedynie dowiedzieć prawdy o firmach, od osób, które naprawdę są obeznane i w tym siedzą, a nie bawią się w...? porównania?...

Mając 16/17 lat nie masz (bo nie możesz mieć) nawet podstawowej wiedzy...

Spoko, spoko... dam ci jeszcze jedną szanse:
Na czym opierasz swój pogląd, mówiący o tym, że polini i malossi robi lepsze cylindry od airsala, chyba, że nadal kurczowo trzymamy się porównania: mała firma robi chłam?

Ostatni mój post, więcej klawiatury tłukł nie będę.

Zdenerwowałem się, bo już nie mam siły tłumaczyć Ci pewnych rzeczy, której pierwszy lepszy okrzesany użytkownik tego forum, jest w stanie pojąć i zrozumieć. Ty jak widać niestety nie.

Użycie przeze mnie porównania (notabene dla zobrazowania Ci pewnej rzeczy) eliminuje mnie z grupy osób obeznanych? Aha.

Tekst o wieku rozwalił mnie doszczętnie. Uświadomiłeś mi, że jestem kompletnym laikiem. Dzięki, motywuje mnie to do poszerzania wiedzy. Inna sprawa, że (twoje) stwierdzenie to w stosunku do mojej osoby jest zupełnie nie na miejscu. Ale ja bronił się nie będę. Jest szereg użytkowników, z którymi wymieniam setki PW, z nimi porozmawiaj.

Żadnej szansy od Ciebie nie chce. Nie zamierzam produkować się o tej firmie, tylko po to, żebyś przeczytał co dziesiąte zdanie i rzucał jakieś prymitywne riposty.

Na doświadczeniu, rozmowach z ludźmi z branży.

Ave, pozdrawiam, Конец!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kolejna riposta pisana w afekcie, ochłoń... pomyśl 2 razy... i napisz coś... coś sensownego - to taka mała rada na przyszłość.

Troszeczkę pokory kolego... troszeczkę pokory... naprawdę niewiele wiesz... a zdaje ci się, że...(?) pozjadałeś wszystkie rozumy... i to jest naprawdę przykre.

Faktem jest to, że niewiele osób na tym jak i wielu innych forach zna się na rzeczy... proceder polegający ma propagandzie wycelowanej w bananowców (def. banan ) aby najpierw ich omamić (zawężać tok myślenia), a później "wykorzystać" finansowo (a raczej ich rodziców), działa jak widzę perfekcyjnie...

Ohhh... tekst z wiekiem Cię "rozwalił doszczętnie"? To naprawdę smutne...
Niestety nie świadczy to o Tobie najlepiej. Konkretną wiedza zdobędziesz dopiero na dalszych szczeblach nauki (myślę w tym momencie o studiach).

Dobra... powróćmy do tematu (sporu).
Nie sądzę, że podając suche fakty bez jakiegokolwiek sensownego uargumentowania, "pierwszy lepszy okrzesany użytkownik tego forum" zgodziłby się z Twoją tezą (chyba, że uważasz ludzi za ostatnich debili).

Pozwól, że się tak uniżę i będę Cię błagał... tak, błagam Cię, abyś uargumentował twierdzenie: AIRSAL jest gorszą firmą od Polini i Malossi. Zapewniam cię, że twoja "potłuczona" klawiatura nie obrazi się...

Ostatnio zmieniony 26 cze 2010, 20:04 przez TonyM, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
Nie, jednak nie - nie wytrzymam, wcześniejszy post niestety nie był ostatnim. Działasz jak infobot, nie rozumiesz co się do Ciebie mówi.

Nawet nie wiesz jak się cieszę, że sprawiam Ci przykrość. Dziwi mnie natomiast to, że bezpodstawnie od paru postów rzucasz we mnie hasłem, że niewiele wiem i jaki to ja nie jestem zły, samemu nie wykazując nawet podstawowej wiedzy na temat tuningu. Uargumentuj to, coś komuś źle doradziłem, źle napisałem, myliłem się?

Ów proceder to jakiś twój wymysł, teoria spiskowa, której nie powstydziliby się ludzie z Collspere. Nikt Ci nie karze kupować części i być "bananowcem". Tylko po jaką cholerę wypisujesz takie farmazony? W dodatku mając zerowe pojęcie w tej dziedzinie. Rozumiem, gdyby to napisał jakiś mechanik wyścigowy, ale nie osoba, nie mająca z tym do czynienia..

Nie spodziewałem się, że osoba o rok młodsza ode mnie będzie konstruktywnie wypowiadała się o moim poziomie wiedzy, nie uważasz, że to trochę niestosowne.
Ty taką wiedzę zdobyłeś już w gimnazjum? Wykazujesz coś więcej?

Akurat zdanie które przytoczyłeś tyczy się twojej cudownej teorii spiskowej (z której chciałem Cię wyprowadzić), a nie mojej jak to nazwałeś tezy.

Gdybyś był tak inteligentny (na jakiego pozujesz) to byś nie brał zdania o "tłuczeniu" klawiatury dosłownie. Gdzie ja napisałem, że Airsal jest gorszą firmą od Malossi czy Polini? Produkują tylko gorsze jakościowo produkty. Mam wymienić konkretne przypadki na potwierdzenie?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No i masz... nie posłuchałeś rad, a szkoda. Proszę, błagam, a ty nadal w koło Macieju swoje, tylko by uniknąć odpowiedzi na moje pytanie...

Van Holden pisze:
Gdzie ja napisałem, że Airsal jest gorszą firmą od Malossi czy Polini?

Mówisz, że Airsal robi gorsze cylindry od Polini i Malossi... a jak wiadomo Airsal robi jedynie cylindry... więc co? Airsal jest lepszą od nich firmą? Dopadła Cię schizofrenia?

Nic już nie piszę, nic już nie pytam, bo i tak nic konkretnego, i na temat nie napiszesz...

Peace!

Tytuł:
*

Pojazd:
TonyM załóż cylinder Airsala a potem Polini i zobaczysz rożnicę,jak mniemam Van Holden miał już oba w ręce i mógł przetestować,a skoro tak się uparłeś na tego Airsala to go kup,to już Twój problem,że będziesz miał ten a nie inny.

Tytuł:

Pojazd:
TonyM pisze:
No i masz... nie posłuchałeś rad, a szkoda. Proszę, błagam, a ty nadal w koło Macieju swoje, tylko by uniknąć odpowiedzi na moje pytanie...

Van Holden pisze:
Gdzie ja napisałem, że Airsal jest gorszą firmą od Malossi czy Polini?

Mówisz, że Airsal robi gorsze cylindry od Polini i Malossi... a jak wiadomo Airsal robi jedynie cylindry... więc co? Airsal jest lepszą od nich firmą? Dopadła Cię schizofrenia?

Nic już nie piszę, nic już nie pytam, bo i tak nic konkretnego, i na temat nie napiszesz...

Peace!

Przestań robić z siebie durnia. Pytałem, chcesz konkretne przypadki?

Tak - mówię, że Airsal robi gorsze cylindry od Polini/Malossi. I widzisz, tak to jest jak się ma zerowe pojęcie o tuningu - Szanowny Panie - oświadczam Ci, że Airsal robi nie tylko cylindry. Może zdefiniuj mi na początek co dla ciebie znaczy lepsza? Ma lepszej jakość produkty, czy lepsze logo, pudełko, instrukcję obsługi do produktu?

Ty poza usilną i bezskuteczną próbą zrobienia ze mnie durnia również niczego konkretnego nie piszesz. Dziwi mnie, że osoba nie mająca w rękach ani jednego produktu tuningowego wygłasza takie teorie, w dodatku wypowiada się na mój osobisty temat.

Kończymy? Dalszy konwersacja na PW?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tyaaa... to znowu ja...

Chciałem się z Wami podzielić wieściami dotyczącymi tuningu mojego skuterka.

Zmiany mechaniczne które dokonałem na dzień dzisiejszy:

- Cylinder 65ccm (sam cyl. nic nie dał)
- Przełożenia wtórne Polini + pasek Motoforce = +15/20km/h
- Wydech Gianneli Next + Dysza 75 + Polini AirBox = 10/15km/h

60km/h -> 85-90km/h

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
NO I SIĘ LATA :) powodzenia w dalszym tuningu, co do cylka porażka, po co go kupiłes ?

Obrazek
Sprzęgło S6 Sport Pro i Dzwon S6 WingCooler :) I wskakuje się na koło ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kupiłem go na samym początku, gdy w oryginalnym poszły pierścienie. Nie miałem wtedy jeszcze ochoty na tuning, a i zresztą pieniędzy nie było Bóg wie ile...

Na tym chińskim cylku zrobiłem 500km i powoli kończę go docierać... na razie chodzi jak żyleta ;)

Został mi jeszcze wariator Polini SC w którym muszę skrócić tuleje... i wtedy zobaczymy ;)

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
oO "_" no to skrócaj tulejkę i mów czy coś dało :) a podobno mozna od seryjnego wariatora dać tulekę i będzie ok ? to prawda ? sprawdź moze akurat :P

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kolego, o co ty mnie posądzasz? :P
Niestety nie pasuje... oryginalna ma nieco większą średnice...

Planuje skrócić tuleje tak, aby była krótsza od pierwotnej o 1-2mm... zobaczymy...

Niestety w piątek wyjeżdżam na 2 tygodnie do Włoch, wiec dopiero, gdy wrócę coś pokombinuje.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Ja posądzam ?? no co ty :P to rób te wario i mów co i jak :P

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
oj Tony nie kombinuj ze skracaniem

v-maxu ci nie doda a muł będzie

to nie jest jak z cylem że walniesz porting pobawisz się dremlem tu poszerzysz tam poszerzysz i będzie lepiej

tzn może zły przykład bo do portingu np. kanałów się oblicz rysuje itp.

na początek radziłbym zrobić takiej długości co oryginał

uciąć więcej zawsze można

uciętego już się nie wydłuży

a przecież spawał nie będziesz

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
no to mnie trochę rozwala.16-17 lat zęby mieć wiedzę.To dokładnie jest powiedziane ze jeśli coś lubisz i cie to interesuje to będziesz chciał się nauczyć więcej.I ludzie tutaj nie dają jakiś pomysłów i rad bo tak ktoś napisał na innym poście tylko maja jakieś doświadczenie lub takie coś i spotkało.To co ze mam 14 lat to mam się nie dotykać do skuterka nic nie czytać nic się nie uczyć bo i tak to jest wiedza podstawowa i czegoś mądrzejszego nauczę się dopiero w tym wyższym wieku. No ludzie na pewno doceniają bardziej takie osoby które próbują coś robić nawet jeśli na tym się nie znają (co doświadczyłem parę dni temu).Nie czytałem tego postu całego ale ta wypowiedz mnie zdenerwowała.

Sprzedam 2 głowice do morini lc gaźnik gg:9005066

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4