Dzisiaj jest 30 lis 2024, 3:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Zipp quantum 2t
Witam mam 15lat i jestem posiadaczem skutera 50cm teraz moje pytanie czy trzeba mieć Prawo Jazdy AM? co się stanie gdy policja zatrzyma mnie i nie będę miał uprawień jakie są konsekwencje? Proszę by napisały najlepiej tee osoby które mają skuter i jezdza bez prawka lub miały skuter..:).Pozdrawiam liczę na szybką odp

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR
Miałem skuter 50 bez rejestracji bez kwitów jeżdziłem nim też mam 15lat i powiem tak jak jechałem sobie te 50 spokojnie u mnie w dzielnicy mijałem kilka razy radiowóz i NIC nie robili . Czasem chodnikiem obok nich jechałem też nic oni maja wywalone na skuter bynajmniej u mnie tak jest :P Teraz mam crossa KTM i czasem jade chodnikiem to tylko popatrza bo i tak nie dadzą rady ze mną . Jak będziesz spokojnie jeżdził i bez przypału to na luzie :D U mnie 3 ziomków lata i ja bez prawka zero przypału . A jak złapia to albo upomnienie albo sprawa do sądu dla nieletnich 500zł mandatu dla twoich rodziców za udostępnienie ci pojazdu dlatego lepiej mówić że rodzice o tym nie wiedzieli . I dostaniesz najwyżej kuratora i tyle :)

Aprilia Sr'ka By Macieek
aprillia-sr-50-70-by-macieek-nowe-lampy-t415051.html
Wpadniesz do Sr'ki ?

*

Teraz mi się odechciało jezdzic na skuterze po ulicy bo 500Pln to nie mało miałbym praktycznie już za to prawko AM.. ale dzięki za szczerość.szerokiej drogi i bezpieczeństwa LWG! :)

Właśnie ogl sr i przyznam że, za dobra cenne kupiłeś ta s'erke | na chodzie? :D

**
Awatar użytkownika

Aktualnie nie bo wymieniamy jest wal lozyska uszczelniacze a tak to chodzi . Plastiki dam do lakierni i bedzie kozak xD Am nie rob poczekaj i zrob a1 :) sam na zime w styczniu kupuje 125 a w lutym prawko robie .

Aprilia Sr'ka By Macieek
Wpadniesz do Sr'ki ?

Awatar użytkownika

Pojazd: Apka AF1 50/78 89r
Wynalazca pisze:
I dostaniesz najwyżej kuratora i tyle

Kurator i po krzyku, co to jest... :mrgreen:

Piszę po polsku!
No... Przynajmniej staram się :)

Chcesz naklejki lub gadżety na skuter lub moto za free wbij tutaj :D

Apka od CHEJMaN'a :D Klik, klik! :D

Instalcje elektryczne do sqt/ moto na zamówienie.

*

Właśnie tak myślę że lepiej zrobić A1 cenna praktycznie niczym się nie różni:) Kuratora + może siedzieć ci na karku do 21roku życia :D | więc to nie jest takie chop siup.

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Gracz21 pisze:
Kuratora + może siedzieć ci na karku do 21roku życia :D | więc to nie jest takie chop siup.

Bez przesady, chyba, że będziesz nim przemycał spirit i cigarety :D

*

To swoją drogą :D

*
Awatar użytkownika

Pojazd: skuter

Ostrzeżenia: 1
Ja też nie mam prawa jazdy AM i jeżdżę po Warszawie jak gdyby nigdy nic, ale się nic nie boję bo mam wujka który pracuje w policji.

*

ja też zaczełem jezdzic po ulicy bez prawka.. wszystkie opłaty mam dopiero co zrobione to jedynie co mogą się przyczepić to że nie mam prawka;p ale za pierwszym razem pewnie pouczenie dadzą : ale wtedy to już jezdzic nie będę:D | a ciebie zatrzymali? ps: też mam wujka którego znajomy jest policjantem.. ale gdy cię zatrzymia to co ich będzie obchodzić że masz znajomego z policji:) popełniłeś wykroczenie dostajesz za pierwszym razem pouczenie za drugim karę.. jest to moje zdanie każdy może mieć inne")

Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia sr factory
Ale wy pierdoły gadacie, ciekawe jak będziecie gadać jak stanie się nieszczęście w postaci kolizji.
płakać będą wasi rodzice i wy razem z nimi, ,,guwniarzeria,,
Wujkowie wam nie pomogą jak trafisz na podobnego wujka.
Zastanówcie się troszkę!

Mój projekt hamownia http://forum.mieloch.pl/motorynka-simron-70cc-zielony-szatan-pomiar-hamownia-10-koni-t415495.html

*
Awatar użytkownika

Pojazd: zip 50
Jaro - a wezma ich do sądu i zrobią porządek :lol:

Za jazdę bez uprawnień nie ma żadnych upomnień :lol: upomnienie to możecie dostać jak popełnicie jakieś wykroczenie, ale macie uprawnienia do kierowania pojazdem i wszystkie inne dokumenty :wink: Za brak prawo jazdy sprawa idzie do sądu + mandacik :D Nie mówiąc już co będzie jak nie daj Boże w kogoś wjedziecie albo ktoś w was :ups:

Dlatego ja wam polecam wsadzić do tych skuterków jakieś big bore i jak będziecie policje widzieli to [cenzura] gdzie pieprz rośnie xDD :P

Ostatnio zmieniony 10 sie 2016, 12:09 przez robdk, łącznie zmieniany 1 raz
Regulamin pkt.10

**
Awatar użytkownika

Ja bym nigdy sie.na miasto nie pchal bo wiadomo ze latwo o wypadek . Nawet nie jezdze do miasteczka obok xD . Tylko u siebie po malej dzielincy jezdze i ro jeszcze bocznymi drogami .Bez prawka na miasto to.glupota !!! Zrobcie sobie am teraz to jakies 300zl max a spokoj jest.Sam teraz przemyslalem i robie am za tydzien 300 wybule i mam spokoj .

Aprilia Sr'ka By Macieek
Wpadniesz do Sr'ki ?

Awatar użytkownika

Wynalazcażyczę Ci żebyś za pierwszym zdał, powodzenia i LWG.
Co do tematu to jak mój syn miał kolizje nie z jego winy a sprawcą była policjantka to nawet pojemność rzeczoznawca sprawdzał.
To nie są żarty i trzeba się zastanowić.

Mój projekt hamownia http://forum.mieloch.pl/motorynka-simron-70cc-zielony-szatan-pomiar-hamownia-10-koni-t415495.html

*
Awatar użytkownika

Pojazd: skuter

Ostrzeżenia: 1
Jak mnie zatrzyma policja to powiem że mój wujek też jest policjantem i że on mi mówił że mogę jeździć bez AM, a jak im się coś nie podoba to mogę dać telefon aby sobie z nim pomówili.
Mój kolega z kolei ma inny sposób. Mówił że jak zatrzyma go policja to się normalnie rozpłacze, czym wzbudzi litość u policji. Powie że miał trudne dzieciństwo i takie inne rzeczy.
Nie ma co się bać jeździć po mieście. Sam jeżdżę po Warszawie już trochę czasu i dzięki temu zdobyłem już nie małe doświadczenie. Zawsze w razie problemu można gdzieś uciec. Skuter jest bardziej zwinny od samochodu i zawsze da się uciec przed Policją. Ważne by wtedy mieć zasłoniętą tablicę rejestracyjną. Ja dla pewności nie mam jej wcale. Jak ktoś będzie się czepiał że jej nie ma to najłatwiej powiedzieć że jej nie ma bo ukradli albo się zgubiła i że nie miałeś czasu wyrobić wtórnika.
Wracając do sprawy jeżdżenia skuterem to ja mam zamiar codziennie dojeżdżać nim do gimnazjum.

Awatar użytkownika

Jakiś Ty głupi, to szkoda słów...

Pojazd: Aprilia RS 125
Imię: Kamil
Ło panie. Jeszcze powiedź do policjanta, że jak da ci mandat to pójdziesz do mamy i wtedy ma [cenzura].

Ostatnio zmieniony 10 sie 2016, 19:09 przez robdk, łącznie zmieniany 1 raz
Regulamin pkt.10

*
Awatar użytkownika

Pojazd: zip 50
nie wiem czy to prowo czy wy serio piszecie? Jeżeli serio to tak jak pisał Jaro, szkoda słów na waszą głupotę :P Te kilka stów które zapłacilibyście za prawko nie ma żadnego odzwierciedlenia w tym co wam grozi za jazdę bez uprawnień i nieprzyjemności jakie mogą was spotkać za nie daj Boże jakąś, nawet najmniejszą kolizję :)

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
Jako administracja forum muszę zająć stanowisko w przedmiotowej sprawie.
Forum Mieloch - motocykle nie popiera a nawet piętnuje jazdę bez uprawnień jak i bez ważnego ubezpieczenia. Wszystko to by chronić przed popełnieniem poważnego błędu w młodym wieku, co może w niekorzystnych przypadkach rzutować na całe życie.
Trzeba wiedzieć, że jazda bez uprawnień wyłącza wszelkie ubezpieczenia i pokrycie kosztów i zobowiązań zadośćuczynienia spoczywa na młodocianym sprawcy i jego opiekunach.
I nie pomoże żaden wujek generał Policji.

Dalsze dywagacje na ten temat zostaną usunięte a wątek zamykam.

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ]