Dzisiaj jest 03 gru 2024, 0:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Elo, przejdę od razu do konkretów. Jakiś czas temu, to sie zdarzyło nagle, skuter zaczął mi gasnąć na niskich obrotach. Nie wiem od czego to się dzieje, więc postanowiłem jeszcze raz wyregulować gaźnik. I właśnie tu jest cały problem. W ogóle nie da się go wyregulować. Świeca jest cały czas w czarnej, suchej sadzy, mimo tego że przekręce śrubkę od mieszanki w prawo lub lewo. A jak uda mi się jako tako ustawić tą srubkę to potem ustawiam wolne obroty i teraz tez jest problem bo jak ustawię niższe obroty jałowe to skuter ich nie trzyma i gaśnie, a jak ustawie trochę wyższe(troszeczkę) to po dodaniu gazu skuter trzyma bardzo wysokie obroty aż chce jechać. Dodam że nic nie dymi.Mogę też dopisać że skuter ma moc, nic się nie zmieniło, lecz strasznie nierówno pracuje. Również bawiłem się iglicą, ale to też nic nie dało, obecnie mam ustawioną żeby była najwyżej bo jak zniże to skuter nie wchodzi na obroty. Sprawdziłem też czy skuter ciągnie gdzieś lewe powietrze, ale chyba nie ciągnie. Wyczyszczony gaźnik i filtr powietrza. Może coś podpowiecie w jakim kierunku iść?

CYLINDER : 65CM WM Motor
WARIATOR : TEC R-TYPE
ROLKI 4G
V-MAX : 85 licznikowe

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd: Aprilia SR Minarelli Hor. LC
Sprawdzałeś czy automat ssania jest sprawny?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdzę to jutro i dam znać

ROLKI 4G

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ok, ssania nie sprawdzałem bo myślę że problem tkwi w czymś innym. Otóż mam chinski cyl wm motor z chinskim tłokiem, i może poprostu on mi puchnie? Zaczął teraz nawet troszkę kopcić, ale strasznie smierdzi spalinami. Jutro rozbiorę cylinder i sprawdze czy są rysy. Dzisiaj też zalałem sobie 98 i pojezdziłem troszkę z kumplami. Zgasiłem skuter i nie mołem za chiny odpalić, dopiero jak minęło 10 minut to załapał ale ledwo. Coś się boje że tłok do wymiany niestety ale czekam na wasze opinie. Dodam że przejechane jest 1100 km na tym cylku i jeszcze że to zaczęło się jakby tak nagle.

ROLKI 4G

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]