Dzisiaj jest 26 lis 2024, 16:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Stukanie występuje tylko na wolnych obrotach, zauważyłem ze jest lekko nieregularne gdyż czasami ustanie na sekundy i znowu powróci. Stukanie pojawiło się po zmianie cylindra.Na poprzednim setupie było cicho. łozysko korbowodu górne ma przebieg około 1000 km jest ono Malossi MHR więc pancerne. Łozysko dolne sprawdzane było wiele razy i również nie dostrzegłem żadnych luzów pionowych(kompletnie żadnych) luzy na boki były ale to norma.Powoli wykluczam opcje Układającego się łożyska korbowodu gdyż przejechałem juz około 120-130 km a stukanie jak było tak jest.Cylinder nie dotarty włąsnie o przebiegu około 120-130 km.Tłok o świece nie uderza,można wykluczyc,wszystko dokręcone własnie wydaje mi się,że odgłos ten dochodzi z karterów mniej więcej w okolicach wału/cylindra. Nic nie wibruje ,wszyskto chodzi elegancko tylko to stukanie nie pokoi.

Tutaj film : http://www.youtube.com/watch?v=kZB5Oye28_A&feature=youtu.be

PS:Do modetarotów---> Założyłem dwa tematy jeden tutaaj drugi w dziale : Ogólne. Z powodu iż do tego działu zaglądają userzy z wiedzą na dany temat/dany silnik. Natomiast do działu Ogólne zagląda więcej osób ,wiele z nich ma pojęcie ogólne o silnikach 2t więc prosze o NIE USUWANIE tematów ;) Pozdrawiam i z góry dzięki.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
krzysiek39, Wydaje się jakby to górne łożysko korbowodu.Nie uszkodziłeś go na pewno przy montażu tłoka?Pamiętam że jakiś czas temu był podobny temat i było właśnie winne to łożysko.

Obrazek Piszę poprawnie.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Napewno nie uszkodziłem;) Tyle,że to MHR a 1k przebiegu więc jak na nie to mało.Bardziej prawdopodobne jest dolne korbowodu lecz przy sprawdzaniu przed montażem(100 km temu) zero luzów.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miałem podobne stukanie w Ogarze 200 i było to łożysko na sworzniu tłoka. Zaczęło stukać w zimie,a dopiero pod koniec wiosny padło - główka korbowodu była pęknięta i miała kształt jaja,a łożysko znalazłem w skrzynce korbowodowej.......

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ]