Witam was po ponownej przesiadce z 2t na 4t żałuje po mału chyba tej zmiany ,po zakupie nowego juz miał problemy z odpalaniem hi
![:<](https://forum.mieloch.pl/images/smilies/icon_smile2.gif)
ale po2,5 tys km zmieniałem na 72 cc wcześniej miałem 50 mm tłok ale w moim rejonie nie mieli w sklepie akurat to wybrałem 72 zamontowałem rozrząd ustawiony zawory na 0,06 mm nadal nie odpala ze startera jedynie jak ciepły czasami odpali czasami nie a jak zimny to trzeba gazu dodać dziś zamontowałem dysze 85 i jest msły problem swieca jest cała czarna jak by okopcona za duza mieszanka ok dałem iglice wyzej czyli eco spalanie to samo , na dyszy 80 tez to samo , gazior wyczyszczony itd i nadal nic zastanawiam się czemu tak sie dzieje skuter od początku nie ma az takiej mocy i jak jadę to czuć delikatne szarpanie czyli caly czas go zalewa , jak miałem 50mm to miałem dysze 95 i wszytsko bylo na cacy a teraz sami widzicie .Jutro na nowo sprawdzę rozrząd zawory itd ale nie możliwe by przeskoczył bo 2 razy sprawdzałem.Czekam na waszą pomoc i podpowiedzi co to moze byc .