Siemka dobrzy ludzie, mam do Was pytanie a pro po mojego wariatora w Vivacity rok 2001 przebieg 20000km i nie wiem czy były w nim wymieniane podzespoły wymienione niżej....
1. Czy ten pasek nie jest za luźny, tu jest foto chcę dodać, że nie użyłem dużo siły, by go tak ścisnąć:
2. Czy ten dzwon nie jest za bardzo przepalony i czy ten kolor nie świadczy o złym stanie dzwonu ? Niedługo postaram się dodać fotki samego sprzęgła, foto:
3. Tutaj stan talerza wariatora, przejeżdżając po jego powierzchni palcem - są wyczuwalne takie "rowki" tak jak to widać na zdjęciu:
4. A tutaj wariator bez rolek, co myślicie o jego stanie ? Chciałbym dodać, że było w nim pełno jakiegoś pyłu chyba z rolek.. i było czuć zapach jakby "kapiszonów" tzn. spalonego czegoś... Foto:
5. Tutaj rolki, co o tym myślicie, wydaje mi się, że są one do wymiany, ponieważ są już starte, czy możecie coś powiedzieć na ten temat widząc tylko zdjęcie ?:
6. Tutaj wiatrak wariatora:
i jego odwrót (ten pomarańcz na nim to rdza), można coś z tym zrobić ?
7. Celem tego postu jest prośba o stwierdzenie stanu podzespołów wariator i stwierdzenie czy potrzebna jest ich wymiana ?
Proszę o szybkie odpowiedzi ;)
Niedługo dołączę foto sprzęgła z analogicznymi pytaniami ;)