Dzisiaj jest 01 lis 2024, 23:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam :|

W końcu udało mi się doprowadzić moto do takiego stanu, ze chodził pięknie odpalał idealnie chodził idealnie i co najważniejsze jeździł super. Problemem nie okazała się za mała dysza czy nie taka świeca. A (prawdopodobnie) blokada na filtrze powietrza. W filtrze powietrza za gąbką miałem dwie dziurki w jednej była rurka z zatkana końcówka a w drugiej nic i stwierdziłem, ze muszę ją czymś zatkać bo nie może być czegoś takiego za gąbką w filtrze.
I tak zrobiłem i wszystkie problemy zniknęły moto jeździło bez żadnych zastrzeżeń. Może i jest za mała dysza ale to nie problem (może trochę ale nie teraz, na dotarciu) Xps powyżej 55km/h się dusi przez za małą dysze. Świece mam dobrą wcześniej miałem inną ale nie było różnicy. ALe dziś jade sobie spokojnie 45-50km.h nagle moto zamuliło zaczęło się dusić i z biegu 6 musiałem zejść na 1 bo nie dało się jechać. I nie mam pojęcia co się stało. Pasował mi tylko filtr powietrza a raczej rura gumowa od gaźnika do filtra. Jak się ją zegnie to widać,że jest cała popękana i stwierdziłem, że łapie lewe powietrze. Ale spróbowałem odpalić w ogóle bez filtra i moto normalnie odpaliło nawet dało się jechać ale objaw ten sam przy dodaniu więcej niż połowy gazu 'buuuuuuuuuuu' Regulacja gaźnika to tez nie to.
Jest tak mniej więcej wyregulowany i nie ma różnicy ciągle jest buuu.
Nie mam pojęcia co z tym zrobić wszytko było dobrze i nagle znowu ten sam problem co wcześniej.
Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia co zrobić. I o sensowne wypowiedzi userów na prawe znających się na rzeczy. Z góry dzięki za pomoc. :roll:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
nie dostaje paliwa , za duzo powietrza - lewe powietrze

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeśli to jest powód to dlaczego nagle nie dostaje paliwa i dlaczego nagle za dużo powietrza dostaje. To drugie raczej można wykluczyć skoro BEZ filtra powietrza jeździć się dało normalnie i tez było to BUUU

Tytuł:

Pojazd:
to nic dziwnego ze bez filtra mozesz jezdzic , nie dostaje paliwa od pewnego zakresu obr i robi buu , mialem to samo przy zmianie gaznika z 12 na 17,5 musisz sprawdzic i uszczelnic wszystkie mozliwe miejsca gdzie moze je łapac i do tego regulacja gaznika .

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
no to całkiem możliwe, że nie dostaje paliwa. I jak rozwiązałeś ten problem ? A jak nic dziwnego, ze bez filtra mogę jeździć to może to jego wina, łapie lewe powietrze ta rura ? ale nie to jest bez sensu bo bez filtra robi tak samo buuuu. Ale czemu to się stało nagle ? Dostawał paliwo i wszystko było ok a teraz nie ? A może dysza główna się zabrudziła ?

Edit

Ktoś odpowie ? Nikt nie wie co się mogło stać ? :/

Edytuj posty i zapoznaj się z regulaminem bo dostaniesz kolejno ostrzeżenie/ Jurek

Ostatnio zmieniony 30 lip 2010, 21:57 przez kubacki, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
odkrec gaznik i przedmuchaj go

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Odkręciłem gaźnik przeczyściłem dysze przedmuchałem i o wiele lepiej ale się trochę przydusza. Może to kwestia regulacji gaźnika ? Ale był wyregulowany dobrze i nic nie było ruszane a więc to nie regulacja. Ciągle mu brakuje paliwa.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera GSM, Derbi Senda, Beta
Może masz jakies syfy w baku i co chwile sie brudzi gaźnik i dysze sie brudzą... Najlepiej wyjmij filtr powietrza i zatkaj z jednej strony szmatką czy ręką i dmuchnik w ta rure co wchodiz do gaźnika... Powinno byc wszytsko szczelne. A jak będzie uciekało gdizes powietrze to najlepiej to zakleic lub jakims innym sposobem uszczelnić.

Derbi Senda 3 Project , Ciekawy ?! // By Drifter
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak się ta rurę zegnie to widać, że jest popękana ale czy te pęknięcia przepuszczają powietrze ? Bo one wyglądają jak by były tylko z zewnątrz. Jutro sprawdzę czy ta tura jest szczelna. Zatkam ręką tą rure i bede dmuchał i może się wydawać, ze rura szczelna a w prawdzie będzie troche powietrza przepuszczać tak mało ze tego nie wyczuje a jadnak bedize powodować, że moto chdoiz jak chodzi ? Sprawdze też czy w baku nie ma jakiegoś syfu w co wąpie ale wato sprawdzić.

Tytuł:
*

Pojazd:
Sprawdź świece, ona wszystko ci powie:
http://www.data.com.pl/2_serwis/infotech/swiece_2.html

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ]