Dzisiaj jest 01 sie 2025, 15:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610 ... 715  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Matiss pisze:
Jeśli jazda golfem 1,6 daje Ci przyjemność to masz chyba niski próg przyjemności

Przyjemności trzeba dozować :cool: . Zresztą, nie szukałem auta sportowego o niebotycznych osiągach ;) .

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw, Zgodzę się z Tobą. Mi też jazda autem sprawia przyjemność, chodziło mi raczej o to, że przy takich pojemnościach jak nasze i dobrej instalacji ja nie odczuwam spadku tej przyjemności po założeniu lpg :wink:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
czarekcw, ale czemu wrzucasz wszystkich do jednego worka? Kurde...

Sory to nie ja jeżdżę golfem IV... Jeździsz golfem IV musisz być strasznym wiesiunem bez gustu. Bo przecież wszyscy użytkownicy golfów to wieśniaki.

To jest tekst na Twoim poziomie...

Jakbyś nie wyczuł, to naprowadzam: to jest ironia i pokazanie w jaki sposób się wypowiadasz.
Niby taki inteligentny z własnymi poglądami, a jednak patrzy stereotypowo.

Tytuł:
*

Pojazd:
czarekcw pisze:

A co taki świeżak mi uwagę będzie zwracał co nie zna się na życiu? Nie życzę sobie tego i tyle.
Czy tak piszę? Trochę innym tonem ale jak ktoś pisze bzdury to jadę równo.

hahahahahahaha Ty masz serio 25 lat? Nie pomyliłeś się wypełniając formularz? :lol:
Jesteś żałosny, Twoje teorie, Twoje chwalenie się, Twoje teksty... :mrgreen:
Widać że wszyscy po kolei Cię zjechali, każdy kto jest choć trochę rozsądny będzie oszczędzać, nikt nie będzie wydawał dwa razy więcej kasy na coś czego nie widać, a wcale to nie robi żadnych wielkich szkód :)

Aaaa i Czaruś, niedługo kupuje zagazowanego Civica...
Będę biedny jak Ty lucek15 i reszta userów śmigających PB + LPG ;cccc :lol:

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
a o naprawy się nie martwią bo to wieśniaki.

Nie dla każdego utrzymanie auta w dobrym stanie to jeden z życiowych celów i nie widzę w tym nic wieśniackiego a wręcz przeciwnie. Pozdrowienia od biedaka jeżdżącego starym Megane w LPG. Gdy zobaczę Cię gdzieś na stacji tankującego PB do swojego Golfa nie omieszkam poprosić o autograf :wink:

Ostatnio zmieniony 17 cze 2013, 16:52 przez Booyaka, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale Czaruś i tak nie przyzna nam racji. Ambicja i upierdliwy charakter mu na to nie pozwolą. :lol: :lol: :lol:

Nie sądzisz,że mając 25 lat warto już opuścić to forum ? (delikatna sugestia,bo wszyscy jadą cię jak starą rusałke) :roll:

Tak,że podusmowanie: Dla średniej klasy jedynym rozsądnym paliwem jest LPG jak na Polskie realia, wiadomo gdybym mieszkał w kraju dużo bardziej rozwiniętym i o znacznie większym wskaźniku rozwoju i stać było by mnie na utrzymania PB to nawet bym sie nie zastanwiał,ale to nie nasza sprawa...niestety.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: E90 w dizlu
Booyaka, Instalacja Vialle nie jest instalacją bezobsługową, poczytaj chociaż o awariach pomp.

Ja tą dyskusję podsumuję tak, chcecie to sobie "oszczędzajcie", wolny wybór jest, nie ma co się od debili wyzywać, bo jeden lubi ogórki a drugi ogrodnika córki, proszę tylko nie stawiać tez "LPG jest najlepszym systemem zasilania", bo to są wierutne kłamstwa, chyba że ktoś napisze "LPG jest najlepszym systemem zasilania pod względem kosztów paliwa w porównaniu do zasilania Pb". Każdy ma swoje podejście do auta, jeden traktuje je jako narzędzie, ma jeździć i tyle, drugi (ja) ma trochę pierdolca na punkcie auta i np. plułbym sobię w brodę, gdybym poprzez jazdę na LPG (a podkreslam, lubię jeździć na obrotach i korzystać z osiagów) zniszczył swój oryginalny silnik który utrzymuję w jak najlepszej kondycji, a chyba nie muszę mówić, że zakup używanej motorowni to zakup kota w worku. Po drugie tak jak pisałem ważne jest dla mnie prowadzenie auta, butle montuje się w tylnej części samochodu, a osobom, które czują samochód i nie ogarniczają się tylko do zwykłej jazdy nie muszę mówić jaki wpływ na prowadzenie ma w małym aucie 40kg na tylnej ośce, to ponad 10% jego masy zlokalizowanej pierwotnie na tej osi. Po n-te dokonujemy modyfikacji w karoserii, wiercimy dziury pod śruby mocujące zbiornik, dziurę na króciec wychodzący ze zbiornika - to pierwsze miejsca w których wystąpi korozja, ponieważ warstwa ochronna zostaje usunięta. Moja decyzja jest taka, że wolę jeździć może nawet drożej, ale nie przejmować się tymi wszystkimi detalami, które mi osobiście odbierają część tej przyjemności :wink:

Tytuł:

Pojazd:
A kto na forum miał audi/vw na czystej i robił kapitalkę pamiętacie?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Gp1 Racing, TZR 125
Panowie ostrożnie i zważajcie na słowa bo urazicie starego wyjadacza czarekcw`a.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: GOLFS ROYCE TRZECI
A tak troche nazwiazujac do poczatku sprow.
Podjechal wczoraj na spota koles A8 d3 ( w temacie chodzilo o starsza ale rozmiar kola podobny) wywalona w kosmos, ktos zarzucil pytajim co to za kola a ten mowi ze poprzdni wlsniciel dal za nie 14 tys zl. ( czternascie) :o.
Wiec nie wiem czy jest taka tania w utrzymaniu.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: E90 w dizlu
Pewnie że nie jest. Wstarczy spojrzeć na ceny takich rzeczy jak opony, później jeżdżą takie fury na jakiś wanli etc, bo wychodzi to czyste polactwo, mam na auto nie mam na utrzymanie, żeby tu też nie było bicia piany-nie chodzi mi o to, że każdy musi płacić za sportcontacty 5, ale chińska opona nie wydaje mi się być bezpieczna, również dla pozostałych uczestników ruchu, bo tego który sam się naraża jakoś mi nie żal. Głupie elementy takie jak lampa ksenonowa, żarnik (tu cena nie zależy od klasy auta, ale z powodu klasy taką część posiada), elementy karoserii, elektryka, tarcze (duże średnice) są po prostu drogie, nawet w przypadku starszych aut klasy S. A wymieniłem tylko pojedyńcze części, do tego wystarczy sobie policzyć cenę ubezpieczenia żeby zrezygnować z zakupu ;) Kiedyś liczyłem OC+AC dla alfy 166 2.4 mjtd, wartość ok 20k i dla 118d, wartość ok 30k, dla alfy wychodziło znacznie drożej, a przecież auto starsze i tańsze.

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
Zaraz znikam pisze:
A kto na forum miał audi/vw na czystej i robił kapitalkę pamiętacie?

Jawor, tyle, że miał tam LPG ;)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
czarekcw pisze:
A co taki świeżak mi uwagę będzie zwracał co nie zna się na życiu? Nie życzę sobie tego i tyle.

Chłopie, zaczynasz się uważać za Boga, jakbyś nie wiem, miał jakąś odznakę na forum "Special User"
Jesteś takim samym użytkownikiem na forum jak on. NICZYM się nie różnicie.
Równie dobrze on mógł sobie wpisać 30 lat i wtedy już byś nie powiedział że się nie zna na życiu ? Czy oceniasz znajomość życia po stażu spędzonym na forum ? :lol: :lol:
On mógł przeżyć dużo więcej niż Ty, nawet jak jest kilka lat młodszy.

czarekcw pisze:
Czy tak piszę? Trochę innym tonem ale jak ktoś pisze bzdury to jadę równo.

Innym tonem bo co, bo są trochę starsi od Ciebie ? W internecie nie ma starszy czy młodszy, to nie rzeczywistość.

To teraz się zastanów, czy nie uważasz się przypadkiem za człowieka który wszystko wie najlepiej ? :wink:
Bo właśnie to sobie potwierdzasz każdym postem :wink:
Przemyśl to :)

Poza tym,
Czy ktoś w ogóle kazał Czarkowi zakładać gaz, że tak się rozwinął temat o jego Golfie IV ?
Było chyba wspominane ogólnie o gazie, nie ?

Ja tam jestem za gazem. Fajny sposób na tanią jazdę.
Najważniejsze, żeby był poprawnie założony i odpowiednio serwisowany.

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez seku145, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Bora VR5 2.3
seku145, <brawo> W końcu jakaś sensowna wypowiedź ...

Panowie to odpowiecie mi na temat jak jest z tym ubezpieczeniem ? Chodzi mi o jakieś w miarę tanie itp i jak jest z tymi opłatami za poj silnika

Regulamin ! :D regulamin-forum-t3.html

Polerowanie Felg i Przerabianie lamp

http://imgur.com/a/8DTBO

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
Szczerze to te kilka stron są zwykłym SPAMEM..
Jak ktoś chce gazować, niech gazuje, kto zabroni.. Chcesz jeździć czystą PB-jeździj.
Powiem tak, każdy ma po części rację z za i przeciw LPG i tyle. Proponuję zakończyć tą "debatę", bo szkoda spamować ten temat.

Traczu, wejdź sobie na rankomat.pl i tam jest niby fajna porównywarka..

Ostatnio zmieniony 17 cze 2013, 22:55 przez Darex, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Traczu pisze:
Panowie to odpowiecie mi na temat jak jest z tym ubezpieczeniem ? Chodzi mi o jakieś w miarę tanie itp i jak jest z tymi opłatami za poj silnika

Najbardziej rzetelną odpowiedź uzyskasz w jakiejś firmie ubezpieczeniowej.
Tylko odwiedź kilka, bo na prawdę jest między nimi różnica.

Przykładowo..
Poszedłem do ubezpieczalni numer 1
Składka roczna wyniosła +- 1100zł (żadnych zniżek, pojemność 1.6), nie ważne czy np mama były by współwłaścicielem.

Poszedłem do ubezpieczalni numer 2
Składka roczna wyniosła 900zł (ta sama sytuacja), ale zaoferowali, że gdybym mamę wziął na współwłaściciela, to by wyniosła 650zł

Więc musisz udać się najlepiej sam i Pani/Pan Ci z pewnością wszystko dokładnie wytłumaczą, bez żadnych problemów :wink:

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
*

Pojazd:
Jawora nie słuchajcie,to co ma jest najlepsze,sprzeda powie o wadach :lol:

Ostatnio na forum A4 komuś doradzał że A4 takie super extra,alfy ble i inne auta które sam miał kupować.Szkoda że się nie pochwalił ile włożył w to super pewne A4 od dobrego kolegi tatusia..żal mi takich ludzi..1.6 wtedy też mega oszczędne,poczuł pieniądz kupił 1.8 T i teraz jakie to 1.6 ble bo turbo tyle samo mu prawie pali :mrgreen: Hahaha,hipokryci ruuulez! Oczywiście to że ma przerabianego anglika to też zaleta..beka z typa a jak mu między innymi ja i kilka osób tutaj mówiło że to 1.6 będzie dużo paliło to jak się wyrzekał,jeszcze pół roku temu nie wiedział pewnie co to klocki hamulcowe a teraz jaki znawca się zrobił..

Popieram poprzedników-czarek lejąc PB nie kozaczysz,rozumiem że kupiłeś auto bez i nie opłaca ci się pakować.Stare instalacje są do kitu,sam się natrułem trochę z rypami z tym ale auto z dobrą instalacją to naprawdę oszczędność.Jeżdże w tej chwili doblo,gaz 7 letni auto za 50zł robi 200km..diesel w tych czasach to nie oszczędność,chyba że ma się dojścia.Sam w niedalekiej przeszłości będę myślał nad mocnym R6 w BMW,miło by było gdyby dobra sekwencja była pod maską :)

Tak pozatym Polska to kraj stereotypów.Z jednej strony fajnie bo np ja mogę sobię kupić fajną Alfę w dobrych pieniążkach,bo za znaczek vw czy audi nie zamierzam płacić.
Na giełdzie beka jest z ludzi,widzą auta na niemieckich blachach to sikają,tymbardziej jak jest to jakiś Passat w Hajlajnie z niezniszczalnym tedeji albo inne mega popularne VAGi.

Ostatnio zmieniony 18 cze 2013, 0:29 przez TZRfan, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Na szczeniackie najazdy nie będę odpowiadał więc ominiemy to.
Booyaka pisze:
Nie dla każdego utrzymanie auta w dobrym stanie to jeden z życiowych celów i nie widzę w tym nic wieśniackiego a wręcz przeciwnie.

Tak samo będziesz mówił, jak taki gość np potrąci cię na pasach bo nie miał hajsu na zrobienie hamulców?

seku145 pisze:

Innym tonem bo co, bo są trochę starsi od Ciebie ? W internecie nie ma starszy czy młodszy, to nie rzeczywistość.

To teraz się zastanów, czy nie uważasz się przypadkiem za człowieka który wszystko wie najlepiej ? :wink:
Bo właśnie to sobie potwierdzasz każdym postem :wink:
Przemyśl to :)

Za to w internecie jest podział na usera i moderatora :roll: . Jestem taki jaki jestem i nic tego nie zmieni. Czy wszystko wiem najlepiej? Na pewno nie ale tępy jak cep też nie jestem.

Ciekawe jak zachowacie się za granicą, gdzie trzeba samemu tankować gaz :mrgreen:

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
Ciekawe jak zachowacie się za granicą, gdzie trzeba samemu tankować gaz :mrgreen:

Tak samo jakbym tankował PB, nie widzę w tym jakieś większej filozofii :wink:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
Booyaka napisał/a:
Nie dla każdego utrzymanie auta w dobrym stanie to jeden z życiowych celów i nie widzę w tym nic wieśniackiego a wręcz przeciwnie.

Tak samo będziesz mówił, jak taki gość np potrąci cię na pasach bo nie miał hajsu na zrobienie hamulców?

Popadasz w skrajności.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610 ... 715  Następna