Dzisiaj jest 21 lut 2025, 22:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Leovince Zx czy Tecnigas Next r ?
Leovince Zx 83%  83%  [ 20 ]
Tecnigas Next r 17%  17%  [ 4 ]
Liczba głosów : 24
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siemka, wiele osób doradzało mi jaki wydech kupic do seryjnego TGB 303rs, lecz kazda opinia mąciła mi w głowie, najlepiej jezeli poprostu zagłosujecie na których z tych wydechów i napiszecie czemu tak :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Leo ZX

Dlaczego?Mam Tecnigas Next-R i nie jestem zadowolony.Moim zdaniem Leo jest mocniejszy i w przyszłości jak założysz jakieś wario, sprzęgło itd. będzie się bdb sprawował.

Zapraszam na serwer Cs Games-center.pl

Wariator: Polini Speed Control
Sprzęgło: Staeg6 Pro
Dzwon: Naraku R-Vent
Pasek: Polini Kevlar
Rolki: 4.5g
Sprężyna centralna: Naraku żółta
Sprężynki sprzęgła: czerwone Stage6

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Obecnie posiadam Leo vince ZX i jestem bardzo zadowolony. Powstało już kilkadziesiąt takich tematów Next-R vs ZX. Wystarczy poszukać. Weźmiesz Tecnigasa nie będziesz narzekał,weźmiesz Leo Vince ZX również nie będziesz narzekał gdyż nie będziesz miał tak to kontaktu z Tecnigasem. Ja wiem swoje, kumpel ma 303 rs z Tecnigasem na mam 303 rs z ZX'em i jest zrywniejszy oraz ma dużo lepszy dźwięk.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:

Pojazd:
Nie miałem Tecniagasa, więc nie wiem. Polecam Leosia. Przyspieszenie poprawia w całym zakresie i ma piękny dźwięk. V-max również większy.

Tytuł:
*

Pojazd:
Wiecie jednak tak w zyciu jest ze pierwszy wybór jest zawsze najlepszy:), od samego poczatku chciałem Leo bo zobaczyłem go u kolegi i bardzo mi sie spodobał :) Lecz kiedy zaczełem sie doradzac wiele osób mi odradzało Leo i mówiło bierz Tecnigasa. Kolega z Mieloch wysłał mi test wydechów przy cylku 70ccm.(Niestety nie mam całego rankingu bo pisałem z nim na gg na innym kompie i zostało w jego archiwum :P) wygladało to tak
Leovince Zx - 8,4km
........
Tecnigas Next r 9,1km
Wygrał Laser X-pro z wynikiem 9,8km :)
Powiedział ze Leo ciagnie od dołu i v-max mi nie wzrosnie, a przy Tecnigasie wzrosnie.... I własnie wtedy zwatpiłem w Leo... Czy zgadzacie sie z tym?

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Każdy skuter inaczej zachowuje się i przy innych obrotach ma inną moc nie radzę sugerować się w 100% wykresami, tak w celach pomocniczych można co Do LV i Next-r tez miałem kupowac wydech ale nie wyszło... i polecali mi ZX, po drugie one są z rodzimej półki więc zachowują się podobnie, różnica dźwięku i mają w innym momencie przyśpieszenie inne ale idą tak samo w V-maxie , lub różnica 1-2km/h...
Później namyśliłem się i miałem kupić Lasera X-Pro, który właśnie da najwięcej z nich i przy 50cc i przy 70 nie bedzie się żałować tego wyboru, ale rozwaliłem sprzęło , kupiłem sport z dzwonem sport no i kasa poszła :D

Obrazek
Sprzęgło S6 Sport Pro i Dzwon S6 WingCooler :) I wskakuje się na koło ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: YZF R6
Weź co Ci bardziej będzie odpowiadało cenowo lub kieruj się walorem estetycznym. Dużo będzie zależeć od regulacji, seryjny wydech do sportowego po prostu się nie umywa, wzrost osiągów jest bardzo duży.

Tytuł:
*

Pojazd:
Wiec koledzy polecacie Leovince Zx? Bo nie chce kupic czegos, czego bede potem załował i jezdził z mysla (a jednak mogłem kupic tamtego xD ) hehe :P A Jaka waga rolek jest najlepsza do regulacji (tak mniej więcej) zależy mi na V-maxie bo Teraz mój TGB ze sporej górki ledwo leci 70km/h a na prostej jak ma swój dzien to 67km/h xD Też dużo sie naczytałem ze Leovince jest dużo lepiej wykonany od Tecnigasa i dłużej posłuży.... A mam jeszcze jedno pytanie, czy jeżeli w przyszłości bede sobie wymieniał cylka na 70ccm to Leo pociagnie?? (nie jestem pewien czy bede wymieniał, ale jak to sie mówi nigdy nie mów nigdy :P) Bo nie mam zamiaru za rok lub 2 znowu kupowac nowego wydechu :P

Edit

A jaka wersje byście polecali zwykła czy chrom? :D

Edytuj posty/ Jurek

Ostatnio zmieniony 29 lip 2010, 22:04 przez Gregory10, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeśli chodzi o next-r to mogę Ci poradzić że u mnie najlepiej się sprawuje na rolkach 5,1g i sprężynkach hebo niebieskich - muł do 10/15km/h a potem idzie jak przecinak. Wersje po sobie wiem że jednak lepiej w chromie - trochę drożej ale nie rdzewieje przynajmniej i ładnie wygląda, chociaż jak każdy grosz się liczy to nie ma co się pakować w koszta :)

Kupując wydech licz się z koniecznością zakupu rolek i sprężynek ewentualnie sprężyny centralnej.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
coś mi się zdaje Gregory10, ze blokowane przełożenia masz, skoro Ci z górki zaledwie 70 idzie ...a normalnie 67 jak ma dobry dzień? wydech za zbytnio ci tu nie da V-maxu, kopa da ale V-maxu moim zdaniem nie, chyba że masz blokowany seryjny to mogę się mylić co do przełożeń, najlepiej odkręć pokrywę przekładni i sprawdź ilość obrotów dzwonu sprzęgła na 1 obrót koła, jeśli 12 to odblokowane jeśli 15 zablokowane i czeka Cię wymiana na odblokowane...

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
A czy Leovince Zx da rade na cylindrze 70ccm? Nawet na aukcjach mielocha pisza takie coś:
Leovince Zx:
http://allegro.pl/item1153194408_wydech ... ula_e.html
Najlepiej pasuje do seryjnych 50 i 50sport

Tecnigas Next r
http://allegro.pl/item1153194117_wydech ... rmula.html
A tu ze pasuje od seryjnych 50 po sportowe 70'tki :P

Jak juz kupic cos to kupic coś porzadnego i zeby słuzyło na lata a nie po kilku sezonach drogi wydech do wywalenia bo okaze sie za słaby.... Na wydech mam do wydania ok 600zł :)

Tytuł:
*

Pojazd:
Juz sprawdzałem i ma 15 obrotów.... Tylko ciekawe skąd wezmę odblokowane przełożenia pytałem sie na mielochu czy maja odblokowane do TGB i nie maja .... Ja tam wole sie nie bawic w takie rzeczy.....

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
NO to szukaj używanego Yasuni R pod Morini, jeśli masz zamiar zakładać 70cc wtedy będzie moc, jeśli nie będziesz miał 70cc to wystarczy leovince, jak pisaliśmy one są porównywalne, to co piszą nie zawsze warto brać na 100%, tak samo to co my tu piszemy, warto się tym sugerować ale nie brać tego tak na maxa :D
sprawdź te przełożenia...
Gregory10, jeśli nie zmienisz przełożeń to sport wydech nie da ci nic V-maxu lub nie znacznie te 70 polecisz ale mówie przełożenia to koszt 250 zł są na skutercentrum.pl i dadzą Ci o wiele więcej niż ten wydech.
ja bym się nie zastanawiał, bo wydech da ci kopa i będziesz żałować bo V-max pozostanie ten sam...

Obrazek

Ostatnio zmieniony 29 lip 2010, 22:23 przez (Rapid[*TGB*), łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Rapid Po co mu Yasuni R do 70 cc owszem ale nie do 50!!!Psikus Na tecnigasie dopiero od 10-15 km/h Ci łapie rezonans??? U mnie na Leo Vince ZX na cięższych rolkach bo 5.6g oraz sprężynkach Hebo Niebieskich od 5km/h łapie rezonans i Ciągnie!!!

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam takie wrażenie że od 10-15km/h ale też nie trwa to wiecznie, ciągnie od 0 tylko do tych 15 mógłby nieco lepiej.

Skoro nie możesz znaleźć kompromisu między next-r a zx to weź laser x pro.

Tytuł:

Pojazd:
Gregory10, jak to ma być Twój pierwszy sportowy wydech to obojętnie jaki kupisz to i tak będziesz zadowolony, bo nie będziesz miał porównania.

krzysiek39, niby dlaczego Jasiu nie do 50cc?? Miałem Zx-a i potem Yasuni R na 50cc to różnica kolosalna.

Tytuł:
*

Pojazd:
Tylko i wyłącznie polecam Yasia R,sam go mam w 50cm i jest na prawdę wyje****

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
sebek_TGB To prawda,że Yasiu R jest średnio,wysoko obrotowcem??? Duża była różnica po zmianie ZX/a na R. Leo niżej łapał niż Yasuni ?

Tytuł:

Pojazd:
krzysiek39, Dokładnie Yasuni najlepiej ciągnął w zakresie średnich i wysokich obrotów. W prędkości od ok 15-20km/h do jakiś 75km/h, potem już słabiej. Leo tylko do 20 km/h był troszkę mocniejszy/zrywniejszy. Różnica była mooocno wyczuwalna.

Tytuł:
*

Pojazd:
Chłopaki a zeby wstawic Yasuni R to trzeba go przerabiac? Czy moze kupiliście wersję przeznaczoną do TGB... Podzielcie się :) Ponieważ jak mam wydac te 600zł na Leo, zamiast dołozyc 100zł i miec podobno duuuzo lepszy wydech to nad czym myslec? :P Ile mój skuter teraz poleciałby na Yasuni R?

Ostatnio zmieniony 01 sie 2010, 11:12 przez Gregory10, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna