Dzisiaj jest 09 kwie 2025, 15:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 315 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**

Pojazd:
ficu, mówię o odwrotnym przypadku jakim jest założenie większej żarówki. Tak samo nie mamy do czynienia z prądem stały, a ze zmiennym więc : D

[center]Moje bp:
http://bikepics.com/members/nos2000kowroz/[/center]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
vrathe pisze:
wsadzić więszky akumulator lub jeszcze jedna opca samochodowy akumulator taki 65 Ah do kufra i smigac na nim a po tygodniu jazdy go naładować
teraz to Ty dałeś kaszane.

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
A co myślicie o tym, żeby wyprostować prąd, który szedł na światła z prądnicy mostkiem prostowniczym, np; http://allegro.pl/mostek-prostowniczy-5 ... 86057.html i podpiąć to pod akumulator, jako dodatkowe ładowanie i normalnie pod akumulator podpiąć xenon??Teoretycznie powinno to chodzić, ale ciekawe jak w praktyce :P
A no i aku już nie powinien się rozładowywać...
Wypowiadać się :P

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Vitality LC
Patryk0102, jak wyłączysz ksenon to akumulator dostanie ogromny prąd ładowania co mu się nie spodoba.

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
ficu, Ale chodzi o to, że ja cały czas na xenonie będę latał także o przeładowanie się nie boję.Twoim zdaniem może to wypalić, takie rozwiązanie czy raczej nie??Mostek będzie odpowiedni?A może lepiej zastosować diodę prostowniczą??: http://allegro.pl/dioda-prostownicza-10 ... 06192.html

Ostatnio zmieniony 24 kwie 2011, 1:18 przez Patryk0102, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Vitality LC
Patryk0102, z tego co się orientuje to ani diody ani mostka dawać ni trzeba bo mamy w skuterze prąd stały za regulatorem.

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
A możesz mi powiedzieć jak sprawdzić czy to jest napięcie stałe czy zmienne??Z regulatora wychodzi kilka kabli, więc łatwo się pogubić :wink:

Tytuł:
Sorki, że odświeżam. Ale też chce zamontować xenony w maladze i jest problem bo niemoge podpiąć ich do zasilania z prądnicy. Więc niech ktoś napisze coś sensownego co można zrobić żeby prąd był stały.? Jakoś to przerobić.?

Tytuł:
*

Pojazd:
Dlaczego nie możesz podpiąć? A co prąd zmienny masz w skuterze? :lol:

Tytuł:
No z prądnicy masz prąd zmienny;p

Tytuł:
*

Pojazd:
No, ale za regulatorem stały.
Imho zenon w skuterze nie ma sensu. Raz, że aku rozładowany, dwa że można stracić dowód. Przeglądu też nie zrobisz normalnie...

Tytuł:
Mi na tym nie zależy :)

Tytuł:
**

Pojazd:
Skoro mu na tym nie zalezy to juz jego sprawa . Ja w swoim Runnerze mam i jeszcze mi dowod nie poleciał , fakt faktem lampe odesłałem do przeróbki zeby mi wszczepili soczewke ksenonową ;d ale przejdźmy do setna .
minarelli_team, skoro chcesz miec ksenona to Ci powiem jak to zrobic ale licz sie z kosztami bo przede wszystkim musisz kupic mocniejszy akumulator,dobrze by było jakbys sobie kupil 9Ah . To jedna sprawa . Druga sprawa to dowiedz sie ile cewek masz na prądnicy(znajdź jakis schemat do twojej Malagi). A Xenona to ja zrobilem u siebie tak :
ja mam 5 cewek w sumie, w tym 2 na ładowanie aku a 3 na swiatla . Przepiąłem je na odwrot tj. 3 na ładowanie aku a 2 na swiatła . Nastepnie diode pięcioro amperową wpinasz miedzy + akumulatora a pozostałe uzwojenie .
Życze miłej jazdy na Ksenonie ; )

Tytuł:
durex_runner, też mam 5 cewek. Tylko jak to zrobić żeby przełączyć 3 na aku a 2 na światła.? Diody takie ma tata bo on elektryk. A powiedz mi dają rade xenony.? I pod aku je masz podpięte.?

Tytuł:
**

Pojazd:
U mnie Xenon dziala bezbłednie, tylko pamietaj o tym zeby kupic mocniejszy akumulator bo na seryjnym ( 4Ah zaraz ci padnie- max po 5 min uzywania xenona bedzie detka z aku !) . Zamontuj 9Ah i bedzie smigalo ! Xenon pieknie sie prezentuje ;dd Mowie Ci jeszcze raz zdobadz schemat elektryki twojej malagi i zobacz jak tam jest to wszystko zrobione, skoro twoj tata to elektryk to napewno sobie poradzicie ;)

P.S Gratuluje Malagi ;d Ciekawie ja zrobiles,a Setup zacny - marzenie ;d

Tytuł:
durex_runner, Co do xenonów to schemat załatwi dziś jeszcze. A co do setupu i malagi to trzeba ją dokończyć ;d Brakuje wydechu. Ale siostra już szuka we włoszech jakiegoś yasuni.:)

Edit.!
Mam schemat http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 29aa48d3c8 Obczaj cos z ego schematu bo ja to obczaiłem ale nie wiem jak bym musiał te cewki zmienić.;D

Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 13:34 przez minarelli_team, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
Z tego co widze na tym schemacie to masz tam cewki polaczone wszystkie razem czyli wszystkie 5 sa odpowiedzialne za ładowanie i swiatla . Poza tym jezeli Ty chcesz władować 2 xenony to odrazu zapomnij-nie ma szans ze ci to uciagnie . Zamontuj jeden zarnik i zobacz moze twoja pradnica jest na tyle wydajna ze poradzi sobie z tym jednym Xenonem ;) Jeszcze jedno - bedziesz musial sobie zrobic tak ze podczas wlaczenia ksenona przod (czyli twoj ksenon ) bedzie darł z aku a tyl natomiast bedzie z pradnicy ciagnal - tak ja mam zrobione ;d

Tytuł:
durex_runner, Nie ja tylko daje jednego xenona, na krótkie. ;) Bo na długich rzadko jeżdżę. I

durex_runner pisze:
Jeszcze jedno - bedziesz musial sobie zrobic tak ze podczas wlaczenia ksenona przod (czyli twoj ksenon ) bedzie darł z aku a tyl natomiast bedzie z pradnicy ciagnal - tak ja mam zrobione ;d

I co to mam niby zrobić.? Można jaśniej.?

Tytuł:
**

Pojazd:
durex_runner pisze:
tylko pamietaj o tym zeby kupic mocniejszy akumulator bo na seryjnym ( 4Ah zaraz ci padnie- max po 5 min uzywania xenona bedzie detka z aku !) . Zamontuj 9Ah i bedzie smigalo
P

He?? 4Ah to za mało ? :> Xenon ma 3,5 A przy stałej pracy, jak jeżdze z zarowka h3 55W ktora bierze 4,3 A to ładowanie mi wyrabia na obrotach 10 tys ,a na nizszych nie ale i tak sie da jezdzic :P Zarowka jest pod aku podpięta

Tytuł:
Temat jest już rozstrzygnięty i można go zamknąć.:) Doszedłem do wniosku, że kupuje 2x żąrówki h3 25 led SMD . Które pobierają po 3 waty jedną. I dają dużo lepsze światło niż halogen. I przy tych żąrówka będe mógł zrobić długie światła dopalane ;)
http://allegro.pl/zarowka-led-diodiowa- ... 84262.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 315 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna