Dzisiaj jest 06 lut 2025, 18:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
cześć wszystkim :)

pierwszy problem polega na tym iż jak włącze światła to gaśnie skuter a na postojówkach normalnie działa
a dodam że jak włączam klakson to osłabia go to i po dłuższym naciskaniu zgaśnie na wysokich obrotach nie ma takiego problemu ale nie wiem czy palą się żarówki

drugi problem polega na tym że z filtrem powietrza skuter nie chce wejść na obroty tak że ja mu gaz na full a ze mną nie może ruszyć z miejsca bez filtra chodzi i śmiga normalnie

Trzeci problem to że do 60 leci ładnie szybko nawet się rozpędza a po 60 słabo :evil:

z góry dzięki za odpowiedzi :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio nrg
numer 1 ustaw moze troche wyzsze obroty
numer 2 jesli mowisz o filtrze oryginalnym to masz taka okragła nakładke z dziurkami nie w srodku tylko na zewnatrz zdejmij i wtedy sprawdz i wyczysc go dobrze
numer 3 tez tak mam i na 50 procent gaznik zle ustawiony lub wadliwy albo blokady jeszcze masz jakies

moja YAMAHA zapraszam do sb yamaha-booster-remacik-od-zera-powoli-do-celu-t397350.html

boster numer 2 mbk-booster-nowy-projekt-t408779.html

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
on nawet przy wykręconej śrubie chodzi na podwyższonych obrotach więc to raczej gdzieś elektryka bo skoro postojówki które nie mają masy chodzą a te z masą nie to coś w jest nie tak

co do filtra to powiem ci że nie miałem w środku filtra nic i było to samo :/

co do blokad to nie wiem ja ich nie ściągałem tylko poprzeedni właściciel (dlatego problem z elektryką)
ale raczej nie gaźnik ani blokady po przejażdzce zauważyłem że z tłumika leci benzyna i doszedłem do wniosku że to zawór wydechowy źle ustawiony i raczej to jest przyczyną choć może nie tylko to

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]