Dzisiaj jest 14 lis 2024, 18:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
Chodzi o łożyska z koszykiem teflonowym (Ty podałeś link do zwykłych z koszykiem metalowym), np. Stage6 HQ Teflon, tylko trzeba by poszukać do Twojego skutera, np do Gilery: http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 24de5d4c84
W razie awarii (wysokie obroty) pęknięty koszyk zwykłego łożyska może zniszczyć silnik.

Łożysko główki korbowodu w zestawie Malossiego dostaniesz lepsze od tego z linku, a jakbyś chciał jeszcze wytrzymalsze, to np. firmy Barikit (dostępne w sklepie "skuter-plus"), trzeba dobierać "po rozmiarze".

OBECNIE:
KYMCO Bet&Win + Malossi Sport70

Docieranie wymaga cierpliwości...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A może ktoś z tutejszych mechaników, wie jak zdobyć takie łożyska, właśnie na allegro zamknęli moją aukcję, sprzedałem swój rower za 2200zł, z tego 1100zł idzie na skuter, drugie 1100zł obiecałem dać żonie jako większość pieniędzy na nową lodówkę :D
Więc jeżeli jest ktoś, kto może załatwiś mi te łożyska, ewentualnie resztę poszukiwanych części, cylinder, gaźnik, ssanie, to jestem otwarty na propozycje.

Tytuł:
*

Pojazd:
Proszę bardzo:

cylinder + łożysko główki korbowodu:
http://skuterdoktor.pl/product_info.php ... 7493247184

gaźnik + ssanie ręczne w komplecie:
http://skuterdoktor.pl/product_info.php ... 7493247184

O łożyska wału musisz pytać np. Mielocha, niestety nie znalazłem, ale po rozmiarze powinni coś dobrać. Łożysk Naraku ze sklepu SD nie ma sensu kupować, fabryka Kymco dała co najmniej taki łożyska seryjnie, w moim B&W są SKF, w Keewayu też były SKF, tyle , że w obu z metalowymi koszyczkami.

OBECNIE:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chodzi mi o same łożyska, bo cylinder właśnie negocjuję, a gaźnik nie za wielki, może 17,5, a nie 19?
No i ssanie ręczne KLIK

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tam w linku dziwnie piszą. moga ci sie tafic różnych firmy usługowe łozyska. Szukaj SKF C3 sam mam takie z teflonem. A co do łozyska korobowodu to raczej z malossim go ne dostaniesz w komplecie bynajmniej mi nie dali

Kymco ZX50 Yasuni & Polini
http://kymco.vgh.pltv

Ostatnio zmieniony 07 lis 2013, 15:25 przez przemas22, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ok, takich będę szukał, ale myślę że będzie trudno, o ile nie niemożliwe znaleźć takie, a gaźnik mam brać 17,5 czy 19?

Ostatnio zmieniony 25 mar 2009, 9:33 przez baraqs, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
17.5 do mojego kymco sa akurat takie same lozyska jak do piaggio

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Napisałeś nieskładnie :D nie wiadomo o co chodzi, czy gaźnik akurat, czy łożyska :D
Ale wiesz, ty znasz się na mechanice, ja jestem laikiem, chciałbym kupić wcześniej wszystko, aby później zawieźć cały "arsenał" do mechanika, a niech chłopina wstawia, a jak kupię i nie będą pasowały?.......
Dlatego właśnie muszę być pewny.
To może jednak warto kupić te Naraku NK100.33 ?

Ostatnio zmieniony 25 mar 2009, 9:54 przez baraqs, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Gaznik wystarczajacy 17.5 tymbardziej ze zalezy ci na spalaniu Ale i tak licz sie ze znacznym wzrostem Jak bys znal wymiary lozysk mial bys latwiej A tak musisz zdac sie na sklepy Lozyska naraku odpuscilbym

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeżeli odpuścić te łożyska, to pozostaje zamontować cylinder, oraz gaźnik, i poprosić mechanika niech napisze mi na kartce jakie łożyska są potrzebne, jakiego rozmiaru, i dopiero wtedy je wymienię, zresztą na razie będzie docieranie, więc nie sądzę że stare się posypią, te 500km będę jeździł spokojnie jakieś 90km/h :D
Żartuję, znam mankamenty docierania, nie ma obaw :D

Dodano:
Jednak wolę te Naraku, jak te standardowe, Racing to Racing, i może nie są najwyższej jakości, ale zawsze to większe bezpieczeństwo, większa pewność, że mi w drodze się nic nie sypnie, a szukać w ciemno nie zamierzam, więc teraz wstawię te, a jak się posypią to kupię lepsze.

Dodano:
A jaka dysza gaźnika w moim przypadku miałaby najlepsze zastosowanie?
Oczywiście na początek rozwiercam standardowy filtr powietrza.

Ostatnio zmieniony 25 mar 2009, 15:52 przez baraqs, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
baraqs pisze:
Chodzi mi o same łożyska, bo cylinder właśnie negocjuję, a gaźnik nie za wielki, może 17,5, a nie 19?
No i ssanie ręczne KLIK

W zestawie gaźnikowym z linku jest ssanie ręczne w komplecie!

Cytuj:
Jednak wolę te Naraku, jak te standardowe, Racing to Racing, i może nie są najwyższej jakości, ale zawsze to większe bezpieczeństwo, większa pewność, że mi w drodze się nic nie sypnie, a szukać w ciemno nie zamierzam, więc teraz wstawię te, a jak się posypią to kupię lepsze.

Naraku w nazwie mają "Racing". Ponieważ to prawdziwa chińszczyzna, uważam, że dają zwykłe łożyska + racingowe opakowanie. Jeśli zamierzasz po docieraniu wymienić je na teflonowe, nie ma sensu kupować Naraku. Seryjne na pewno wystarczą na docieranie, a nawet i dłużej, chyba, że masz za dużo pieniędzy. Naraku nie jest producentem łożysk! Oni je tylko sprzedają. Zresztą w opisie zawsze masz napisane, że są najwyższej jakości i tu wymieniają kilka znanych firm - producentów łożysk, fabryka Kymco też je kupuje.

Jeśli chodzi o dyszę do gaźnika, to w instrukcji montażu cylindra jest o tym informacja. Ja mam dyszę 90 w fabrycznym gaźniku Keihin, w Keewayu przy gaźniku 17,5 jeździłem na dyszy 100.

OBECNIE:

Ostatnio zmieniony 25 mar 2009, 21:50 przez keewayhuragan, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Więc jak, nie brać łożysk naraku to raz, a dwa zmienić dyszę na 100, no i trzy zaoszczędzone pieniądze z łożysk przeznaczyć powiedzmy na filtr stożkowy, i cztery nie przejmować się za bardzo łożyskami, bo te w Kymco wystarczą na początek do klasy sport, wymiana może być w późniejszym terminie?

Dodano:
Łożyska wywaliłem z zamówienia, a gaźnik będzie odpowiedni te Dell'Orto 17,5, czy brać ten zestaw Malossi?

Ostatnio zmieniony 26 mar 2009, 13:36 przez baraqs, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
zle robisz lozska dlugo ci nie pociagna tak bylo u mnie i w innych kymco tez A to problem rozebrac silnik spojrzec na lozyska i kupic Albo te z pierwszego linka Lub prubuj dowiedziec sie w motorlandzie o rozmiary Bo ja zimeringi bralem w Motorlandzie

Stosuj PL znaki typu ł, ż, ą, itp.
Carlos

Ostatnio zmieniony 26 mar 2009, 15:49 przez przemas22, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ok, napiszę do Motor-Land.
A ten gaźnik Malossi 19 to byłby lepsz?
Nie patrzmy na spalanie, tylko na działanie, lepiej by się sprawował przy tym cylindrze?

Dodano:
Dobra mistrzowie, niech wam będzie, jak szaleć, to szaleć :D

1 x Cylinder 70cm Malossi -SPORT Kymco AC (M319987) = 594.00zł
1 x Kompletny kit gaźnikowy Malossi [Dellorto 19mm] Kymco SF10/SYM (M.1611028) = 399.00zł
1 x Wzmocnione łożysko igiełkowe Top Racing [ High Quality] (RP102007) = 39.00zł

To moje zamówienie, mam nadzieję, że tym razem wszystko gra jak ta lala?
A resztę łożysk zamówię, gdy już poznam ich rozmiar, napisałem do Motor-Land.

Dziękuję wszystkim za pomoc, za rady, sugestie, za zimny kubeł wody na moją głowę, abym spojrzał pod innym kątem na firmę Naraku...

Ostatnio zmieniony 26 mar 2009, 14:13 przez baraqs, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak chcesz ja nadal uważam , że gaznik 17,5 najlepiej Dellorato to idelany wybór. Na co mozna liczyc montujac 19 w sporcie nie wiem

Tytuł:

Pojazd:
przemas22 pisze:
Na co mozna liczyc montujac 19 w sporcie nie wiem

Na większe spalanie na pewno :P

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
To taniej wyjdzie dziura w baku

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czekaj, matematycznie, cylinder 50ccm, a cylinder 70ccm, czyli różnica 40%.
Gaźnik 14mm, a gaźnik 17,5mm, to różnica 25%
Gaźnik 14mm, a gaźnik 19mm, to różnica 32%, a więc chyba najbardziej zbliżona do różnicy pomiędzy zwiększeniem pojemności z seryjnej na 70ccm.

Druga sprawa, to taka że ten typ gaźnika jest dedykowany do tego cylindra?
To jest gaźnik Malossi, ale w rzeczywistości to Dell'orto, tylko pod metką Malossi, no i jak sprawdzałem katalog Malossi z częściami do mojego skutera, to tylko ten gaźnik jest właśnie w ich katalogu, myślę więc, że właśnie w umysłach specjalistów z tej fabryki, zrodził się plan, aby połączyć ten konkretny gaźnik, z tym konkretnym cylindrem.
To jest gaźnik dedykowany do klasy sport, i to jest cylinder dedykowany do klasy sport, a po co ludzie montują gaźniki 21mm do cylindrów 70ccm, przecież sam wiesz, ze takie wypadki zdarzają się.
Kolejna sprawa, że jeden użytkownik podsunął mi ten link do tego właśnie gaźnika, nikt nie zwrócił mu uwagi, iż jest to za "wielki" gaźnik, w związku z tym, odniosłem wrażenie, iż montując takie "coś", nie będzie to chybiony pomysł.

MALOSSI KLIK

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja juz wiecej sie nie wypowiadam w temacie gaznika. Bo widze , że ty filozofujesz a inni rzucaja pomysły jakie im wpadna tylko do głowy. Ale wez po uwagę , że duzo wiary jezdzi tylko na wiekszej dyszy i gazniku 14 i jest ok. Cyliner 70cm cylindrowi nie rowny. Ja twierzdze, że twój nie potrzebuje zasilania 19.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
OK, rozumiem, ale czy gaźnik 19 rzeczywiście aż tak drastycznie zwiększy spalanie, i jest to całkowity rzut kulą w płot, czy może po prostu zbędna inwestycja?
Wiem, że może jest za duży, ale jakoś nie chciałbym kolejny raz modyfikować zamówienia, wkurzą się i nie zechcą mi w końcu niczego sprzedać :D
To, że filozofuję, to chyba normalne, sam zastanawiałem się nad tym jaki powinien być gaźnik, i stąd te moje wywody, przepraszam, jeżeli uraziłem, ale naprawdę, sądziłem, że ta 19 moze nie za bardzo pomoże, ale moze też i nie zaszkodzi?

Dodano:
Odpisali mi ze Skuter Doktor, nie mają na magazynie tych gaźników Malossi, a w związku z tym, iż firma Malossi podwyższyła ceny w ostatnich dniach, to mogą mi sprowadzić ten gaźnik w cenie 499zł, na co się nie zgodziłem, i wybrałem tańszą alternatywę, własnie ten poprzedni Dell'orto 17,5mm.
Cóż, może to była znak z niebios, że nie powinienem zapędzać się do przodu? :D

Ostatnio zmieniony 26 mar 2009, 21:37 przez baraqs, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna