Dzisiaj jest 24 lut 2025, 0:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość

Pojazd:
Za dużo nie uzyskasz odginając blaszki ,bo blokuje cię. wlot zaworu,ten prostokąt którym wpada mieszanka do skrzynikorbowej w seryjnych zaworach jest mniejszy niż w zaworach tuningowych ,dodatkowo w tuningowych są stosowane strumienice o różnych kątach,aby zoptymalizować wpadanie mieszanki samo odgięcie blaszek tego w seryjnym nie powoduje

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
n0ooRt Przeczytałem od pierwszej strony posty tamtego typka i nie wiem sam, czy ze mną jest coś nie tak, czy z nim, uparł się tej ''śróbki'' każdemu wygarnia za pisownie ''22latek'' a robi błędy w najprostszych zdaniach, jak już to śrubki, widać, kto miał zagrożenie ''z polaka'' jak to określił kilka postów wcześniej, ale zawsze się znajdzie taki, któremu się wydaje, że wie wszystko najlepiej bo wpisał na Wikipedii '' co to jest gaźnik '' '' regulacja gaźnika '' i myśli, że zjadł wszystkie rozumy, a jak przyjdzie co do czego, np. w przypadku, gdy zapytałeś o otwory od strony filtru powietrza, dwa razy padło te pytanie, a odpowiedzi i tak unikał, bo pewnie nie mógł tego znaleźć na forum. A odnośnie regulacji gaźnika, to świeca powinna wyglądać tak:

http://pokazywarka.pl/o55cza/

Bynajmniej tak mi się wydaje, ale może niech tamten spec się wypowie, bo ja i Ty n0ooRt nie mamy tyle wiedzy co on :(

Swap Piaggio Zip2 AC
* Dr Evo 70
* Tecnigas Triops
* Top Racing Evolution NG
* Top Racing NG
* Malossi MHR Team VL 13
* Stage6 CNC
* NTN Metal C3
* Polini Evo 20k
* Tec Pro Black Edition 21mm
* Stage6 Sport Pro
* Stage6 WingCooler R/T
* Malossi E5

Pojazd:
Chyba wyjechał na kolonie,bo się coś nie odzywa,warto zajrzeć do jego tematu ,tam się dopiero można pośmiać :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika

Pojazd: BMW Z3; Yamaha Aerox 09
n0ooRt pisze:
Chyba wyjechał na kolonie,bo się coś nie odzywa,warto zajrzeć do jego tematu ,tam się dopiero można pośmiać

A może mamusia mu na dostęp do internetu dała karę :D Kto wie :lol:

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Zawór membranowy Tec Sport,
-_Stage6 R/T Oversize wariator kit,
-_Stage6 Pro Replica Chrom,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
n0ooRt pisze:
Chyba wyjechał na kolonie,bo się coś nie odzywa,warto zajrzeć do jego tematu ,tam się dopiero można pośmiać :mrgreen: :mrgreen:

Obejrzałem ten jego temat i serio kozak to jego TGB, szczególnie ten bagażnik z tyłu :D Nie wiem kto powiedział że to najlepsze TGB w Polsce, chyba Ci co w życiu nie widzieli innych skuterów :D Ogólnie z gościa beka jest, za wielkiego znawce się ma bo jakąś tam szkołę skończył. Ja skończyłem dopiero co ogólniaka na mat-fizie i dopiero studia zaczynam i lepiej temat ogarniam niż taki ZNAWCA. Teraz tylko czekajmy aż wróci i będzie nas hejtował swoim gównianym YOLO :)

Aprilia SR Factory - była
Aprilia Habana Custom - jest
Yamaha WR 125 X - była
VW Scirocco 76' Mk1 Cabrio - jest
Toyota Celica V GTi 16v - była
Honda Civic VI HB - była
Mitsubishi Eclipse 2G RS - był
Honda Civic VI HB - jest
Honda Prelude V VTi - jest

Awatar użytkownika

Komor pisze:
Ja skończyłem dopiero co ogólniaka na mat-fizie

To piąteczka, ja takze wybrałem te dwa przedmioty jako główne :P tyle, ze ja zaczynam :D
Komor pisze:
Obejrzałem ten jego temat i serio kozak to jego TGB, szczególnie ten bagażnik z tyłu

Nadaje sie do wożenia ziemniaków po wsi :wink:
Komor pisze:
Nie wiem kto powiedział że to najlepsze TGB w Polsce, chyba Ci co w życiu nie widzieli innych skuterów

No mi pisał, ze inni wychwalają jego zacny gust :lol:
Komor pisze:
Ogólnie z gościa beka jest, za wielkiego znawce się ma bo jakąś tam szkołę skończył.

Skończył? Chyba gimnazjum i to kiepskie :roll:

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

*

Pojazd: F12
Dobra Panowie, dziś skuter padł -.-
Jadę spotkać się z drugą ekipką, a oni do mnie że mi filtr odpadł koło kolegi domu, u którego byłem o 15 i przejechałem z 70-80 km bez filtra na nowym wydechu.
Jadę kawałek odwieźć kolegów, bo już wracałem do domu (przed chwilą) , LwG, i nawracam oni znikli za zakrętem a skuter zaczął spadać z obrotów, myślę sobie że fajka wypadła ale skuter nie zgasł do końca, więc wyłączam skuter, sprawdzam i fajka siedzi, poprawiam i odpalam.
Odpalił od kopa, chwilkę pochodził i dodałem mu lekko gazu i ruszył, już się cieszyłem dałem więcej gazu a on BUUUU i strzał z wydechu, zgasł...
Odpalam, dodaje pół manetki on znów BUUU i strzał od razu puściłem manetke, zszedł z obrotów i tak stał.
Postanowiłem go nie katować na lekkich obrotach bo się bałem, więc zapchałem do domu z jednego konca miasta na drugi.
Czy to zapchany gaźnik od syfu z powietrza czy zatarty cylinder, a przypominam odpala od szczała i jedzie, ale na bardzo niskich obrotach.
Potrzebujesz szybkiej porad co i jak, bo jutro musze zawieźć skuter do mmechanika, a busa nie mam.
JUtro z rana chce wziąść za gaźnik, a wy mówicie że co to będzie?

Awatar użytkownika

Trzebabyło zakleić mu połowę gardzieli gaźnika od strony filtra powietrza, bo wg mnie dostawał go po prostu za dużo, a było zbyt mało paliwa, ale dziwne, ze wcześniej jak on już odpadł to jechał ok, a teraz już nie, oby tb żaden syf do cylka nie wleciał i mieszanka nie była zbyt uboga, a pewnie była, a skutki tego moga być tragiczne :D

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

*

Tylko, że o braku filtra dowiedziałem się dopiero po przejechaniu 70km i od razu jechałem... pchałem do domu.
Z tego co czytam to najczęściej wina cewki, świecy itd.
Musze z rana kupic nową świece, bo jutro musze go zwieźć,

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Wyczyść porządnie gaźnik, sprawdź świecę, zawór membranowy, czy czasem jakiś syf się nie osadził, jeżeli tak, to już po zawodach, póki nie jest za późno to polecam Ci rozebrać silnik i wyczyścić, jeżeli rzeczywiście się zawalił silnik brudem, bo źle się to skończy, ale sprawdź pierw świecę, wtedy będziesz wiedział co mu dolega, dlaczego go zalewa, bądź brakuje mu paliwa.

Swap Piaggio Zip2 AC
* Dr Evo 70
* Tecnigas Triops
* Top Racing Evolution NG
* Top Racing NG
* Malossi MHR Team VL 13
* Stage6 CNC
* NTN Metal C3
* Polini Evo 20k
* Tec Pro Black Edition 21mm
* Stage6 Sport Pro
* Stage6 WingCooler R/T
* Malossi E5

*

Jeśli z rana nie uda mi się go doprowadzić do stanu "jazdy" to muszę jakoś kąbinować z transportem.

Awatar użytkownika

Jakub03 pisze:
Wyczyść porządnie gaźnik, sprawdź świecę, zawór membranowy, czy czasem jakiś syf się nie osadził, jeżeli tak, to już po zawodach, póki nie jest za późno to polecam Ci rozebrać silnik i wyczyścić, jeżeli rzeczywiście się zawalił silnik brudem, bo źle się to skończy, ale sprawdź pierw świecę, wtedy będziesz wiedział co mu dolega, dlaczego go zalewa, bądź brakuje mu paliwa.

To samo powiedziałem kumplowi, który składał silnik i minimalnie mu piasku wleciało do skrzyni korbowej :lol: wyczyścił paluchem tylko, nawet nie użył sprężarki, poskładał i jeździ, ostatnio zdjałem mu cylinder i nie miał rys, a założę się, zę wszystkiego syfu nie wybrał.
Cóz głupota panuje nie tylko wśród niektórych nizin społecznych, ale takze u takich jak on, czyli bogatych, leniwych dzieci, którym tatuś daje kase na wszystko, ale wiadomo co z tego wyjdzie i jak sb w dorosłym zyciu poradzi. Krótko mówiąc miał farta, bo ja sam liczyłem,z ę piasek mu uszkodzi gładź cylindra lub skrzynię korbową porysuje

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio NRG Power
n0ooRt pisze:
przeczytaj pierwszy post autora , według twojej teorii powinien zaraz wymieniać dyszę mimo że nie napisał jaka tam siedzi , wtranżoliłeś się ze swoimi mądrościami zanim zdążyłeś pomyśleć ,ups ty nie myślisz ,ty mądrujesz a w głowie siano, jak byś czytał ze zrozumieniem co kto pisze to byś wyczytał też że autor postu po zmianie dyszy na mniejszą ma nadal ten sam problem pólgłówku.Pomaluj lepiej oponkę markerem i pal gumę na boisku szkolnym 22 latku buhahahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Oczywiście, jak kupiłem nową to warto było starą wykończyć, a to nie jest boisko szkolne, tylko gminne półgłówku.

Jeżeli uważasz buraku, że dysza 90 przy gaźniku 17,5mm i seryjnym filtrze jest dobra to pozdrawiam z Krakowa.
Jak na 65 dalej po regulacji ma czarną świecę to niech spróbuje na 60.
Jesteś taki dowcipny, nie masz żadnego motorku i nigdy nie go nie rozbierałeś, a krytykujesz innych. No ale cóż, jak się nie ma argumentów to trzeba się pytać o wiek (ja takim downem nie jestem i tego nie robię), markerem się znafco nie maluje opony, tylko je opisuje ignorancie. Idź się poucz pszyry, bo jutro sprawdzian. A nie, przecież masz wakacje, to cały czas siedzisz na forum.

Jak raz mu powiedziałem, co powinien sprawdzić to już nie zgapiaj i nie pytaj drugi raz, ok wieśniaku?

Pokazaliście już foto swoich kibloskuterkow z rozowymi felgami? xd Wrzućcie, pośmiejemy się razem. No ale jak się nie ma argumentów to trzeba zmieniać temat i pisać w stylu "A ty to co?", "Chyba twoja stara", "A ty masz krzywy ryj" XD Jakoś doradzacie typowi, on was słucha i nic z tego nie ma ;( Moto dalej nie jedzie. Upsss ;( Znawcy za 5 złotych (na stare złotówki) XD
Pamiętaj!
Podręczniki do języka polskiego są bardzo ważne, mogę Ci nawet jeden sprzedać ;)
Obrazek

PS: Jeżeli już pytacie to nie pojechałem na kolonię, tylko pracuję i nie mam czasu na dyskusję z małolatami. No cóż, zawsze jest więcej głupich jak mądrych.

Piaggio NRG Power 08'
*Stage6 Racing MKII
*Yasuni Carrera 20
*Jasil High-Tech
*Stage6 PWK 26mm
*Króciec Stage6 R/T
*Wariator Stage6 R/T
*Sprzęgło Stage6 T/Q MKII
*Dzwon Stage6 R/T
*Pasek Stage6 Pro
*Malossi E13

Ostatnio zmieniony 20 lip 2014, 11:47 przez NaidiX, łącznie zmieniany 1 raz

Pojazd:
Ooo wrócił głąb Adrianek z kolonii :mrgreen: :mrgreen:, a propos podręczników kupiłeś już podręczniki do nauki zawodu listonosza? :mrgreen: :mrgreen:

**
Awatar użytkownika

czytaj do końca matole...
Nie ma książek do nauki zawodu listonosza.

Wystarcza mi ponad 3 tys i nie mam zamiaru zmieniać pracy.

Coś się wam riposta nie udała, nie ma kolonii 3-dniowych ;)

-- 20 lip 2014, 12:59 --

Komor pisze:
n0ooRt pisze:

Obejrzałem ten jego temat i serio kozak to jego TGB, szczególnie ten bagażnik z tyłu :D Nie wiem kto powiedział że to najlepsze TGB w Polsce, chyba Ci co w życiu nie widzieli innych skuterów :D Ogólnie z gościa beka jest, za wielkiego znawce się ma bo jakąś tam szkołę skończył. Ja skończyłem dopiero co ogólniaka na mat-fizie i dopiero studia zaczynam i lepiej temat ogarniam niż taki ZNAWCA. Teraz tylko czekajmy aż wróci i będzie nas hejtował swoim gównianym YOLO :)

Ogólniaka skończyłeś? hahahahahhahahahhahahahahhahahahha LOL, po tym nic nie ma, żadnego fachu w ręku, gówno ci z tego. Tylko na garnuszku starych pewnie siedzisz, tak? xd Skoro zaczynacie temat o szkole, to piszę do jakiej chodziłem ;) Rozumiesz, czy ci to rozrysować?
PS: jak będziesz pracował w Mc'Donaldzie to pamiętaj, że lubię duużo sera w big macu ;)
Znajdź mi mocniejsze tgb ;d
I nie gimbusie najlepsze, tylko najładniejszy tryton ;) Wiesz, nie raz na zlotach to słyszałem, za to ty siedzisz w domu ze swoją seryjną bassą. Idź sobie przy nim zrób dobrze, bo pewnie dziewczyny to cię w podstawówce za uszy ciągły. Pewnie dlatego masz takie radary. :)

Piaggio NRG Power 08'
*Stage6 Racing MKII
*Yasuni Carrera 20
*Jasil High-Tech
*Stage6 PWK 26mm
*Króciec Stage6 R/T
*Wariator Stage6 R/T
*Dzwon Stage6 R/T
*Pasek Stage6 Pro
*Malossi E13

Pojazd:
NaidiX pisze:
bo pewnie dziewczyny to cię w podstawówce za uszy ciągły. Pewnie dlatego masz takie radary. :)
Adrianku [NaidiX] dlaczego opisujesz swoją focie,czyżby kompleksy.

**
Awatar użytkownika

n0ooRt pisze:
NaidiX pisze:
bo pewnie dziewczyny to cię w podstawówce za uszy ciągły. Pewnie dlatego masz takie radary. :)

ooo, spieg mnie znalazł :D :D :D Gratuluję, liceŁÓm cię czegoś nauczyło.
Opisuję ciebie :< A jednak, liceŁÓm nie nauczyło czytać ze zrozumieniem :/

Piaggio NRG Power 08'
*Stage6 Racing MKII
*Yasuni Carrera 20
*Jasil High-Tech
*Stage6 PWK 26mm
*Króciec Stage6 R/T
*Wariator Stage6 R/T
*Dzwon Stage6 R/T
*Pasek Stage6 Pro
*Malossi E13

Pojazd:
NaidiX chciałbyś być gwiazdą na memach? jesteś fotogeniczny tak jak opisałeś :mrgreen: :mrgreen:

*

Pojazd:
NaidiX pisze:
n0ooRt pisze:
NaidiX pisze:

ooo, spieg mnie znalazł :D :D :D Gratuluję, liceŁÓm cię czegoś nauczyło.
Opisuję ciebie :< A jednak, liceŁÓm nie nauczyło czytać ze zrozumieniem :/

Adrian, spokojnie. Ten n0oort jest upośledzony :D :D

SZUKAM NRG POWER DD! ;D

Pojazd:
Wymiataacz pisze:
drian, spokojnie. Ten n0oort jest upośledzony :D :D
Hahahaha pomoc przyszła z fan clubu tematu Adrianka , multum tam was , :mrgreen: :mrgreen:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna