Dzisiaj jest 22 lis 2024, 22:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Area 51/Zip SP/EXC530
Iskra ma być na świecy. Generalnie to cwajtakt, więc jeśli ma iskrę, jest szczelny i dostaje dobrą mieszankę to nie ma bata musi odpalić.
Skoro masz iskrę, doprowadź paliwko i próbuj. Jak nie odpali to sprawdź kompreche.

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: piaggio vespa 2t
jak przeczysciuc ten bak....? i filtr paliwa pomiędzy węzykiem ,tak....?

Awatar użytkownika

Wyjmij i przepłucz benzyną. Filtr wymień, nie jest drogi.

Obrazek

*

filtr paliwa kupiłem taki biały za 6 zł i to trzeba ponoć przerwać węzyk który idzie od baku do gaznika i wsadzic pomiędzy tym węzykiem z jednej i drugiej styrony tak.....?

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Tak. Biała to chyba jego obudowa, a w środku wkład papierowy, który nie nadaje się do paliwa mieszanego z olejem. Załóż filtr z wkładem mosiężnym np. taki: https://www.google.pl/imgres?imgurl=htt ... mrc&uact=8
też kosztował mnie jakieś sześć złotych.

*

teraz mam problem bo rozkręcałem gaznik i mi pękł taki wałeczek co tam wchodzi zeby trzymac ten pływak i pękł mi 3 mm mi sie odłamały a delikatnie wszystko robilem to wsadziłem jakos i połączyłem i jakos trzymalo i odpalał i gazowałem i ok. a pózniej przestał odpalać,gdzie to kupić? czy sprzedają same takie wałeczki do tego pływaka?czy musze caly gaznik|???a mailem dzsiaj na zakupy jechac...... :mrgreen:
bo mój stary chce tam cokolwiek wsadzić drut czy co..... bo mówi,że to wystarczy i niezaszkodzi/niewyleci,czy to prawda że niema mozliwośći sie tego przestawienia jakby zwykłym drutem czy jakimś gwozdziem, on mówi?,że nawet zapałka może być?,potrzebuje szybko odpowiedzi bo jutro chce mi to robić............ cyz lepiej kupić to ...............jakby było proszę o dokładną rade......

Awatar użytkownika

Wiadomo, że najlepiej ori, ale drut, najlepiej tej samej średnicy od biedy też da radę. Jak się przypomnisz jutro koło 16 to mogę poszukać, może znajdę taki wałeczek. Powinienem mieć gdzieś gaźnik rozebrany od takiego zipka.

Obrazek

Pojazd: Aprilia RS 125
Imię: Kamil
Gummma pisze:
Tak. Biała to chyba jego obudowa, a w środku wkład papierowy, który nie nadaje się do paliwa mieszanego z olejem. Załóż filtr z wkładem mosiężnym np. taki: https://www.google.pl/imgres?imgurl=htt ... mrc&uact=8
też kosztował mnie jakieś sześć złotych.

Czemu nie może być filtr papierowy? Ja cały czas na takim jeżdżę i olej bez problemu przedostaje się z mieszanką do cylindra.

*

ori czyli? a ok. mozesz mi wyslac ,jak chcesz.....

-- 22 maja 2016, 14:04 --

odswieżam mam pytanie co grozi mi zato ,jak mam papiery do skutera ale niemieckie czyli blachy też i czy za brak ubezpieczenia,oc,przęglądu itd. grozi mi coś zato???,jeśli np. przejade na czerwonym świetle i mnie wylegitumują......???

Awatar użytkownika

Cytuj:
Czemu nie może być filtr papierowy? Ja cały czas na takim jeżdżę i olej bez problemu przedostaje się z mieszanką do cylindra.

Ponoć ma mniejszą przepustowość dla niższych frakcji ropy naftowej, czy polimerów, z które są obecne w syntetyku. Osobiście nie testowałem i nie mam zamiaru. Kwestia też, jak często zmieniasz filtr paliwa. Na byle gównianym warsztacie da się to usłyszeć, w sklepach też, a cena praktycznie ta sama. Co więcej filtr z wkładem mosiężnym da się przepłukać.
Cytuj:
odswieżam mam pytanie co grozi mi zato ,jak mam papiery do skutera ale niemieckie czyli blachy też i czy za brak ubezpieczenia,oc,przęglądu itd. grozi mi coś zato???,jeśli np. przejade na czerwonym świetle i mnie wylegitumują......???

Za każdy brak dokumentu jest mandat 50zł. Za brak ważnego OC kwalifikujesz się pod fundusz powierniczy, czyli na start około 700zł. Jeżeli pojazd nie kwalifikuje się do poruszania w naszym kraju to prawdopodobnie przewóz na parking policyjny (odpłatny) i około 120-150zł za 24h do momentu odbioru. Nie wiem ile teraz kosztuje ale lata temu zostawiłem kilka pojazdów, nie opłacało się odbierać. W dodatku za przejazd na czerwonym to bekniesz kolejny mandacik. Sprawdź sobie taryfikator na 2016.

*

a kiedy będe musiał to zapłacić jak coś? te 700 zł?bo mandatów mam w cholere i co z tego niepłace narazie przynajmiej...... i chyba niezapłące....

Awatar użytkownika

Tydzień, potem spokój, sprawa w sądzie, komornik i ściągną co ich ;)

Obrazek

Awatar użytkownika

Kasy za mandaty Ci nie ściągną, chyba, że prowadzisz działalność gospodarczą lub pracujesz. Tyle, że nie słyszałem, by komuś zajeli część pensji na poczet mandatów ale zwrot podatku w rozliczeniu pit zabierają. Co do funduszu powierniczego to nie wiem, bo nigdy do czegoś takiego nie dopuściłem. A dawno temu to najwyżej policjanci kazali wykręcić wentylki z kół i postraszyli pałką oraz poprawczakiem :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4