Dzisiaj jest 23 lut 2025, 11:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
nika2315 pisze:
JawoR, Ciekawe jak długo tak bd robił :D

Yhmm, obawiam się, że długo, bo podeszwa musi być śnieżnobiała, żeby był efekt dobry :D

A tak serio .. Pewno mi się znudzi po tygodniu :mrgreen:

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
speedy994 pisze:
Ten temat nic nie zmieni, kłótnie nowe będą się rodzić, a rząd nawet jakby to czytał to im to wisi bo koryto jeszcze nie puste.

wiem coś o tych pustych słowach..

Mój tata pracował jakiś czas temu u prywaciarza, pracował tam od początku zakładu, zawsze punktualny, wszystko robił dokładnie. Po ukończeniu 40 lat coraz bardziej zaczął mu dokuczać, to raz ból kolana, kręgosłup itp. Jakoś 2008, zaczyna brakować kasy, wina idzie oczywiście na pracowników(zaczął wyzywać od złodzieji itp.), a mój tato obrywa najbardziej bo najwięcej robił (syn szefa jeździł sobie hummerem). Tak że taka sprawiedliwość. A znał gościa praktycznie od dzieciństwa a na końcu go w hu.. zrobił. Dodam jeszcze tylko, że na 20 lecie pracy zamiast awansu itp. dostał zjeb.. od szefa, że za bardzo się rządi :/

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
speedy994, Musiałam to jeszcze raz powiedzieć ;D
Makaron, Nie każdy ma dobry start jaki mu zafundowali rodzice . I tak nic nie zdziałamy bo nie mamy zbytnio na to wpływu to przynajmniej sobie ponarzekamy haha : ) Może ktoś to przeczyta i jednak stwierdzi że społeczeństwo znajduje sie w trudnej sytuacji :)

"Chcesz znać mnie , a nie znasz sam siebie."

Obrazek

KLIKNIJ w obrazek ,a zobaczysz fotki Areroksa.

Tytuł:
**

Pojazd:
nika2315 pisze:
I tak nic nie zdziałamy bo nie mamy zbytnio na to wpływu to przynajmniej sobie ponarzekamy

niewiem czemu ale od paru tygodni zaczęłam się uczyć :)

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kalus96, uczyć sie powinno cały czas : ) chyba że bardziej intensywnie : )

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Ja się nigdy nie uczyłem ale od jakiegoś czasu dostałem jakiś chęci. :twisted: :twisted:

Obrazek

Ostatnio zmieniony 28 mar 2011, 22:06 przez kalus96, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja się zapytam co wy qrde wiecie o nauce? Większego luzu niż w 3gim to w życiu nie miałem.

Ja zamiast się uczyć do matury z historii i angielskiego to uczę się z matmy i niemca bo głupie krowy cisną. Mam tego po dziurki w nosie łącznie z tym chorym systemem nauczania :evil:

A na studiach to dopiero będzie...

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
br3w pisze:

Wszystko zależy jakie studia, jak na dziennych to coś tam cisną typu wejściówki itp ale na zaocznych to tak naprawdę tylko nauka do sesji. No i też wiadomo- zależy od kierunku. Ja po sobie wiem że w LO miałem większy wycisk niż na studiach ale jako iż pracuję w zawodzie powiązanym ze studiami to i mam trochę łatwiej :) .

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mówisz że na prawie łatwiej niż w LO o.O
Nie możliwe. W sumie też chce na prawo.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

br3w pisze:
Mówisz że na prawie łatwiej niż w LO o.O
Nie możliwe. W sumie też chce na prawo.

Tzn ja studiuję administrację więc pochodne prawa. Kolega skończył licencjat administracji, teraz jest na prawie na 2 roku (zaoczne) to jednak jest więcej nauki ale też kumpel pracuje w starostwie powiatowym więc ma obycie. Najgorsze przedmioty to prawo cywilne i karne. No i dochodzi łacina.Reszty idzie przeżyć ale te przedmioty to masakra. Łaciny nie miałem ale karne i cywilne jakoś cudem bez poprawek zdałem jeśli chodzi o egzaminy (bo zaliczenia z ćwiczeń to trochę poprawek miałem). Prawo konstytucyjne też idzie przebrnąć jak ma się dobrego wykładowcę/prowadzącego ćwiczenia. Ja nie miałem tego szczęścia i musiałem ostro kuć :) . Jeśli chcesz iść na UWM w Olsztynie to mogę pomóc bo już 4 rok studiuje więc jako takie wtyki mam, nawet współpracuję z dwoma wykładowcami z UWM'u bo są oni radcami prawnymi w moim urzędzie :) . Mam dostęp do notatek w formie WORD'u ( a raczej ma kumpel ale za niską cenę sprzeda to co potrzeba).

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
nika2315 pisze:
speedy994, Musiałam to jeszcze raz powiedzieć ;D
Makaron, Nie każdy ma dobry start jaki mu zafundowali rodzice . I tak nic nie zdziałamy bo nie mamy zbytnio na to wpływu to przynajmniej sobie ponarzekamy haha : ) Może ktoś to przeczyta i jednak stwierdzi że społeczeństwo znajduje sie w trudnej sytuacji :)

Wiesz dobry start..to jak masz w dupie to co będzie bo tatuś ci firme przepisze jak troche u nigo Odpracujesz..często wyciągnięte pieniądze.
Mówisz ze ciężko wystartować ludzie boją sie ze nie wyjdzie.
Działa to tak..bo ktoś niemiał nic..i np firme kojarzy z milionami..I chce na początku niewiadomo ile..bo to przecież firma musi dawać spore zyski.
Stąd te nie przemyślane interesy..
A druga sprawa nie ryzykujesz nie masz..

CZEŚĆ! SRAŁAŚ?

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
nika2315 pisze:
Chciałbym dodać że takie za przeproszeniem bogate bachory nie wiedzą co to życie. Przecież ich rodziny nie poczują czy im ubyło 5 czy 10 ; ]

Dokładnie... Rozpieszczone dzieciaki, bo co to nie ja! Aż szkoda takich ludzi, bo wiem że jak mama z tatą odsuną od cycka to sobie nie poradzą...

marcinagility pisze:
Tak,zarabiam,nie powiem zle nie zyje,ale cokolwiek chce to musze na to zapierdalac,nie ma tak ze ida i oma dej,mamo dej bo chca na moplik czy cos....wiync jak zaczniesz robic to poszanujesz kazdy grosz...moje zycie sie opiera glównie na robocie-spaniu-ryby-mopplik-szkola ino zeby zdac,wiec ci powim jak mam ta dyche na cygartety i je kupie to wiesz jak mi smakuja,jak sie napija z kumplem wiesz jak smakuje?!?a wiesz czemu-bo sam zarobilem...

Dobrze mówisz i masz u mnie piwo na jakimś zlociku za kilka lat...

Makaron pisze:
zamiast siedzieć i narzekać jak wy lepiej coś robić i pracować na swoja przyszłość
niektórzy widze tu ogarniają..a nie tylko ryczą.
Popłacz jeszcze trochę jeden z drugim,To nagle wszystko się zmieni.
Skoro mówisz że jest tak źle.To czemu niektórzy potrafią zarobić na interesie w tym państwie?
Trzeba mieć głowę a nie żyć jutrem tylko i mysleć ze jakoś będzie

A ty mi powiedz ile z tych ludzi dorabia się na słabszych, mniej wykształconych itd?? Weź już za przeproszeniem nie pierdo* tyle bo rzygać mi się chce...

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 29 mar 2011, 12:55 przez Marcin194, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
br3w pisze:
Ja się zapytam co wy qrde wiecie o nauce? Większego luzu niż w 3gim to w życiu nie miałem.

Ja zamiast się uczyć do matury z historii i angielskiego to uczę się z matmy i niemca bo głupie krowy cisną. Mam tego po dziurki w nosie łącznie z tym chorym systemem nauczania

wiem coś o tym maturka z matmy i fizy a do tych przedmiotów jeszcze w tym roku szkolnym nie zajrzałem XD tak cisną z historii i ogólnie z humanów których nie znoszę :/

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Runner 125 fx
Pamiętam jakby to było wczoraj, gdy tankowałem za 10zł i miałem pół baku, w tamtym tygodniu zatankowałem w sumie 3x10zł co 2 dni, a wskazówka z rezerwy się nie ruszyła. Co zrobić, Polska to ubogi kraj pod względem rządu, nie ma to jak słuchać starszych kolegów pod sklepem co oni by to zrobili jakby mogli, czasami to pomaga przetrwać te ciężkie chwile.

Teraz tylko pozostaje czekać na lepsze jutro.

Ostatnio zmieniony 30 mar 2011, 18:36 przez flab_jack, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194 pisze:
Dobrze mówisz i masz u mnie piwo na jakimś zlociku za kilka lat...

Ta, a ty źle gadasz.. ma wracać po piwie skuterem ze zlotu. :lol:

Ja też ostatnio przemyślałem wszystko i patrząc co się dzieje zabrałem się ostro do nauki. :wink:

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Stasiu2, ale pamietaj , mamy taki fajny kraj , że aby znaleźć dobrą prace musisz mieć znajomości : ) bo nawet jak bedziesz bardzo dobrze wykształcony to bez tej teraźniejszej ,fałszywej wartości nie dostaniesz sie na jakieś dobre stanowisko ..

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Makaron pisze:
bo tatuś ci firme przepisze

A mi akurat tatuś firme przepisze ; * Ja tego nei chce bo nie interesuję się bardzo elektryką no ale wiesz ... Wolał bym mieć warsztat wyłożyć na to kilkadziesiąt tyś i robić to co lubię no ale trzeba robić to z czego są pieniądze ..

Obrazek
http://bikepics.com/members/szwedo22/

Tytuł:
*

Pojazd:
nika2315 pisze:
Stasiu2, ale pamietaj , mamy taki fajny kraj , że aby znaleźć dobrą prace musisz mieć znajomości : ) bo nawet jak bedziesz bardzo dobrze wykształcony to bez tej teraźniejszej ,fałszywej wartości nie dostaniesz sie na jakieś dobre stanowisko ..

Ja pierdykam... Czy jesteś taka naiwna i głupia czy tyko udajesz? OK, jak idziesz na byle jakie studia to nie trafisz do super pracy. Ale jeżeli np idziesz na dobre studia, lubisz to co robisz i całkiem dobrze Ci to wychodzi to bez problemu dostaniesz dobrą pracę z dobrymi zarobkami, i oczywiście nie mówię o ,,miastach" typu Mrągowo. Tylko np Wawa, poznań, wrocław itp. Bo jeżeli oczekujecie że na wsiach znajdziecie dobrą i dobrze płatną pracę to się grubo mylicie... Oczywiście nie mówię o szefach firm, którzy po prostu już się czegoś dorobili i teraz mieszkają na wsiach i stamtąd kierują biznesem.

Tak, więc morał z tego taki, żeby robić to co się lubi :) np dobry fryzjer, który lubi swoją pracę może spokojnie zgarnąć kasę o jakiej się politykom nie śniło :wink:

Bo grunt to podstawa.

Ostatnio zmieniony 30 mar 2011, 22:01 przez toreldosek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

toreldosek pisze:
Mrągowo

Nie wiem co masz do Mrągowa ale w gruncie rzeczy to większość ludzi zarabia na Wawce tzn zawyżają ceny specjalnie dla nich :) .

toreldosek pisze:
OK, jak idziesz na byle jakie studia to nie trafisz do super pracy.

1 błąd. Nawet i bez studiów jak ma się znajomości to można niezłą kasę trzepać no ale potrzebne są układy.

toreldosek pisze:
Ale jeżeli np idziesz na dobre studia, lubisz to co robisz i całkiem dobrze Ci to wychodzi to bez problemu dostaniesz dobrą pracę z dobrymi zarobkami

2 błąd. Jakie są dobre studia? Np nie każdy ma umysł matematyka więc studia techniczne odpadają a np stać się prawnikiem czy notariuszem też trzeba sporo umieć. Ja nie mówię tu o jakiejś filozofii czy socjologii bo to produkcja bezrobotnych.

toreldosek pisze:
Tylko np Wawa, poznań, wrocław itp. Bo jeżeli oczekujecie że na wsiach znajdziecie dobrą i dobrze płatną pracę to się grubo mylicie...

Ja nie chciałbym pracować w takich aglomeracjach jak Wawa. Dla mnie to nie jest życie w takim krajobrazie. Z jednej strony masz rację- w mniejszych miejscowościach ciężko o lepszą pracę choć i taka się zdarza, ale:
toreldosek pisze:
Oczywiście nie mówię o szefach firm, którzy po prostu już się czegoś dorobili i teraz mieszkają na wsiach i stamtąd kierują biznesem.

ci ludzie którzy są milionerami ( w Mrągowie jest takich sporo ) to zaczęli biznesy w trakcie PRL' i mieli znajomości. Znam przeszłość ich i wiem jak to się odbywało.

A to co piszesz:
toreldosek pisze:
Tak, więc morał z tego taki, żeby robić to co się lubi :) np dobry fryzjer, który lubi swoją pracę może spokojnie zgarnąć kasę o jakiej się politykom nie śniło :wink:
to ci powiem, że politycy zarabiają taką kasę na lewo że nikt się o tym nie dowie dopóki nikt nie doniesie. Nie siedzę w polityce nie wiadomo jak ale jak słyszę o tzw bunga bunga we Włoszech to mi sie śmiać chce. W mojej okolicy mieszka były właściciel browaru "Piast". Za czasów jak Lewica rządziła to premier z rządem u tego właściciela odprawiali takie imprezy że się w pale nie mieści (np dziwki, narkotyki itp). I to jest też teraz tylko że muszą sporo płacić aby nie wyszło na jaw.

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
czarekcw pisze:
1 błąd. Nawet i bez studiów jak ma się znajomości to można niezłą kasę trzepać no ale potrzebne są układy.

Tutaj przyznam, Ci rację jednak mi chodziło o to, że bez układów jak się naprawdę chce to też można daleko zajść.

czarekcw pisze:
2 błąd. Jakie są dobre studia? Np nie każdy ma umysł matematyka więc studia techniczne odpadają a np stać się prawnikiem czy notariuszem też trzeba sporo umieć. Ja nie mówię tu o jakiejś filozofii czy socjologii bo to produkcja bezrobotnych.

Jeśli Ci naprawdę zależy, interesujesz się tym, i chcesz się uczyć, a nie codziennie hulać po imprezkach to prawie każdy jest w stanie dostać się na dobre studia i je przejść, dobre studia np: SGH w wawie, politechnika warszawska itp.

czarekcw pisze:
Nie wiem co masz do Mrągowa ale w gruncie rzeczy to większość ludzi zarabia na Wawce tzn zawyżają ceny specjalnie dla nich :) .

Chodzi mi o to, że nie jest to miasto pełne perspektyw do świetnej pracy. Ale zobacz na to z innej strony, że skoro dla wawy podwyższają ceny a ludzie z wawy to kupują to znaczy, że jednak dobrze zarabiają : ) (oczywiście nie wszyscy, ale dużo osób)

czarekcw pisze:
to ci powiem, że politycy zarabiają taką kasę na lewo że nikt się o tym nie dowie dopóki nikt nie doniesie. Nie siedzę w polityce nie wiadomo jak ale jak słyszę o tzw bunga bunga we Włoszech to mi sie śmiać chce. W mojej okolicy mieszka były właściciel browaru "Piast". Za czasów jak Lewica rządziła to premier z rządem u tego właściciela odprawiali takie imprezy że się w pale nie mieści (np dziwki, narkotyki itp). I to jest też teraz tylko że muszą sporo płacić aby nie wyszło na jaw.

To to każdy wie, ale politykiem może być prawie każdy (nawet henio z szambiarni) wiec jak ktoś chce zarabiać tak jak oni to droga wolna :) Jednak czy potrafilibyście ciągle żyć w strachy, że was złapią za łapówki itp. to juz wasza sprawa, bo ja np. nie byłbym w stanie żyć tak jak polityk (tzn ciągły sprew przekręty itp.) ale to juz osobny i bardzo rozległy temat :)

Bo grunt to podstawa.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna