Dzisiaj jest 23 lip 2025, 17:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
No to extra , czekamy na filmik

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Vitality LC
ulan, zobacze jak będzie, po woli chyba muszę się przygotować do zmiany wału albo łożysk :P
I może w końcu zobaczę odcinkę, bo jak na razie mój moduł nie miał zamiaru mnie blokować :D

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ficu, Ja do odcinki już się przyzwyczaiłem bo coś czuje że odcinkę od 25-60km/h. :p Do odcinki się przyzwyczaiłem :p do czasu gdy założyłem odblokowany i jeździ się fajnie ;d

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

ulan, u mnie kręci na pewno powyżej 11k ale nic nie odcina : O Brakuje mi skutera z obrotomierzem w okolicy bo nie mam na czym wyskalować swojego ;/

Ostatnio zmieniony 05 maja 2011, 22:31 przez Ficu, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ficu, Mi też nie działa :PP Kurde muszę centralkę kupić. COś czuje że Stage6 kupię Medium i Hard co wy na to?

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

S6PRO odebrany, jutro będę flansze spawał. Wstępne przymiarki pokazały że wydech wyląduje bardzo blisko wentylatora :O Chyba podgrzeje lekko całe kolanko i spróbuje odgiąć je o 1cm to byłoby bajecznie. Jeżeli się nie uda to flanszę odpowiednio wyspawam.
Ja mam centralkę hebo 90%.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ulan, czekam na filmy^^

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=654504#654504 Ruszył po awari! FILMIK>20<

http://www.youtube.com/watch?v=vc5lu-9F ... e=youtu.be

Kymco Super 9 Racing!! The fastest on Poland^^

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Viper15, Dziś może zrobię :p. Tylko mam problem bo oleju nie mam :/, kasy na paliwo też nie, ale najwyżej raz wleje inny olej, a na paliwo mam nadzieję się ogarnie kasę :).

Muszę niedługo centralki zamówić i wystawiam na allegro tą Nokię, którą tak próbuje sprzedać :P To wejdzie trochę grosza :)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

ulan, na koło lepiej rwie niż rs70 :D a obroty wcale nie wzrosły u mnie (rolki 3xnajlźejsze i 3x średnie). U mnie był problem z zamocowaniem bo obudowa wentylatora wadziła, ostatecznie zamocowałem wydech w odległości 2mm od obudowy i jeszcze się nie stopiła :D
Ogólnie ciągnie o wiele lepiej od zera do 45 później lekki przymuł i leci do nieskończoności prawie :D Muła mam przez regulację gaźnika chyba.
Spokojnie by mi szedł z gazu na koło gdybym miał lepsze sprzęgło, bo śmigam na serii :D teraz żeby wszedł na koło muszę usiąść bardziej z tyłu kanapy, ale rwie tak że chwila i lampa tylna może być rozbita :D

Flansze dorobiłem, zostało mi jeszcze ją od środka wyrównać bo spawy wystają, do tego średnica wylotowa w flanszy rs70 jest większa i flansza od rs70 do s6 nie pasowała (była za duża).

Jest też minus taki że kolanko wydechu wystaje i muszę uważać jak skuter po schodach wprowadzam ;/

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ficu, czyli jednak mam c****** centralkę... :p ale każdy się łapie za głowę jak od 50 idzie. wydech na prawdę ogarnięty, ale muszę centralki kupić xd. Teraz telefon na allegro wystawię i mam nadzieje około 200zł wpadnie :). Zakładam seryjny filtr bo przejechałem dziś około 70-80km i spalił mi jakieś 4-5l :/, tak na oko, niby norma przy tym gaźniku, ale jak mniejszą dyszę dam to będzie lepiej. Poza tym skuter jest głośny co mnie dobija :/...

A jeśli ktoś jest chętny co do telefonu to mam nokię N95 i niedługo na allegro wystawiam, zły nie będę jeśli mnie "zasponsorujecie" i kupicie mój telefon :D

Przepraszam że nie dodałem filmiku, ale wiał strasznie wiatr na Dubowie (puste pole i asfalt), w ogóle dziś po zlocie od razu zaczęło padać i wiać :/...

Ale brakuje mi centralki... i to bardzo :/... Odpuszczę gaz i zamuli na chwilę... start też zamulony do 30 potem do 50 wyje, chociaż i tak ciagnie i po 50 sruuuuuuuuuuuuuuu XD tak jak Ficu mówi w nieskączoność :p...

W sumie jak najszybciej postaram się moją maszynę dobrze ogarnąć idealnie i będzie koooozak :p... Jedyna rzecz jakiej brakuje dla mnie to potężny start :)

Punkt 10 regulaminu forum !
Jurek

Ostatnio zmieniony 07 maja 2011, 19:52 przez ulan, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Po uszach masakryczne daje ;/ Jak będę miał chwile to wepcham na maksa wełny mineralnej, może ucichnie.
Jaką masz dyszę i jak ustawiona iglica? Ja chyba 92 i iglica na 2 ząbku od góry. Bo chyba tu jest mój problem że od 45 w górę przymula.

Mi pali ciągle powyżej 5l ale tuning kosztuje ;x

EDIT:
ulan, gdzieś czytałem że nie masz tej podkładki przy tulei wariatora, ja ją mam, może to przez nią Ci słabi przyśpiesza.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ficu, TO nie przez podkładkę :), Mam dyszę 88 i na 2 od góry na iglicy mam blokadę :).

Dziś postaram się wystawić telefon na allegro i się zobaczy :). Powili trzeba już coś zamówić przydatnego :).

Malowanie pójdzie na bok zapewne, może kiera BMX zawita kiedyś kiedyś.

Jedynym mankamentem jest to czy dalej będę wsadzał kasę bo będzie dla mnie za mało mocy czy już na quada odstawiać będę :).
Jakbym wstawiał Racing-a to na codzień przypał już by był bo raz spalanie i w ogóle :/. A tak bym zostawił tak jak mam (tylko regulacja) i seryjny filtr powietrza, żeby ciszej chodził.

Na przyszłą zimę jak będę miał funduszę kupuje Yasuni C16 i zobaczę na nim osiągi i jeden z wydechów sprzedam. Nie żebym narzekał na Stage6, w żadnym wypadku, ale mam kanał wydechowy rozwiercony na 29mm, a Stage6 ma 24mm, a Yasuni około 30mm to wiecie... Cylek był robiony pod Tecnigasa RS II, a c16 ma też sporą średnice przy kanale wydechowym i jest długie. :P pożyjemy zoabczymy. :) Jeśli na koniec roku szkolnego zdam to też dostanę troszkę pieniążków i może w lato będzie już gruuuuuuuuubo xd i zawita C16 i wtedy zacznął się testy ;)

Ostatnio zmieniony 08 maja 2011, 11:41 przez ulan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
ficu zrób swój temat ;)

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
popieram Olka es -er

Tytuł:

Pojazd:
No ładnie powinno być ale jak już tam ci mówiłem raz to stożek musi być, dwa to C16 bo z tym PRO to był trochę fail bo okno było zrobione a ty sobie wtedy zmianę tłumika umyślałeś;/ Jak będzie Yasunka C16 to głos ze stożkiem nie będzie aż tak ostry jak na s6;)
No to teraz majstry wyregulujcie to żeby moja robota nie poszła na marne i powinno dobrze pozamiatać;)

Pozdro D1322

Porting Silników 2T/4t, Składanie, Remonty. Dobre Ceny, Wykonanie na Wysokim Poziomie! tel.606550800

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

olek_sr pisze:
ficu zrób swój temat ;)

Nie wiem czy będzie zainteresowanie bo jakiegoś nadzwyczajnego setupu nie mam.

Dla mnie S6PRO jest chyba idealny, nie robiłem portingów, wału nie zmieniałem więc myślę że jest to taki max jak na seryjny wał i brak portingu. Może dziś trochę jeszcze poreguluje w wolnej chwili i zobaczę jak lata.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
No wlasnie te c16 bedzie potrzebne z uwagi na kanal wydechowy.., ale ciezko bedzie trafic na Jaske w dobrym stanie, bez malowania i polerowania do 500zl... chyba ze ktos by sie zamienil :)

A czemu stozek jest az taki konieczny? :/

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
ulan pisze:
A czemu stozek jest az taki konieczny?

Dostarcza więcej powietrza cylindrowi, niż seryjny. Stosuje się go w cylindrach o większej pojemności, czyli w 70cc ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
^DawiD^, No to rozumiem że lepsze osiagi będę miał. Ale jeśli wstawię seryjny filtr osiągi troszkę się pogorszą, a poza tym ciszej będzie chodził i mniej palił. :)

Jeszcze się zobaczy wszystko :)

Na razie myślę nad kupnem wydechu Yasuni C16 i to bardzo poważnie, ponieważ mogę wycisnąć z tego cylka troszkę więcej jak dam dla kanału wydechowego "oddychać pełną parą". :)

Ostatnio zmieniony 09 maja 2011, 13:21 przez ulan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

ulan, jak wyciągnąłem tą podkładkę która przedłuża tuleję to przyśpieszenie mi maskarycznie spadło i w ogóle skuter był mułowaty ;/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna