Dzisiaj jest 23 lip 2025, 20:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ficu, oj oj oj :/ To skąd ja taką podkładkę teraz wezmę... :/ u mnie żadnej różnicy nie było w przypadku 50cc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Vitality LC
ulan, u mnie też w 50 prawie w ogóle różnicy nie było. Dodatkowo zmieniłem jeszcze centralkę na top racing 22% i muł powyżej 50 zniknął ale za to na koło nie szarpie jak wcześniej. Musze wykombinować lżejsze rolki do tej hebo 90% i sprzęgło jakieś dopasować bo seria wysiada przy 70 ;/
Teraz wychodzi że mam rolki ~4,15g (3x3,4 3x 4,9) ale chyba temu wydechowi spodobałyby się lżejsze. Problem z tym że nie mam wszystkich rolek bo pies mi dopadł pudełko z nimi i część pogubił ;/

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ficu, sprzedaj mi swoja podkladke xd, nie no zartuje, nie wie nikt gdzie taka moge kupic? A ficu moglbys mi grubosc zmierzyc tej podkladki? :)

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
moze kupil bys cylek motoforce racing? mocniejszy niz airtsal

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A pasuje w ogóle? Ja się boję, że mi przy Airsalu wał rozdu*** xD chociaż łożyska mam zmienione. Pożyczyłem od Michała dzisiaj moduł odblokowany to na odcinku jednego kilometra miałem trochę za "h" i jeszcze się wkręcał, ale zbliżało się rondo i musiałem hamować. Napęd mam seryjny oprócz 60% Hebo i sprężynek czerwonych Hebo. Wgl u siebie mógłbym to napisać w temacie, ale nikt tam nie pisze to wj ;d

Oddałbym wszystkie wersy za jeden Magika
Dla życia, za życia by tym mógł rap oddychać
26 grudnia bro, 2000 rok
I dlatego nienawidzę drugiego dnia Świąt

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=131453

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Motoforca do s9 nie ma = zmyślałem z nudów i miałem nadzieje że kogoś naciągne :ups:
Leito, za słabo zachęcasz do oglądania twojego tematu , jak bys napisał no chocby "gołe pipcie " to by się ktoś skusił , a poza tym twoje też bardzo fajne jest i ladnie musi zapier****

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

ulan, ona ma 1mm - u mnie jest zauważalna różnica jak jej nie mam, może w s9 być inaczej choć wątpię. Dziś jeszcze przerabiałem mocowanie tłumika bo przypadkiem dotykał obudowy wentylatora, teraz mam z 0.8 cm luzu :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ficu, U Tomka ostatnio jakąś podkładkę znalazłem, może będzie pasowała :p. Możliwe że u niego mi się zgubiła bo znalazłem na ziemi :p, a ma właśnie 1mm tak na oko ;). Jak nazbieram kasę na olej i paliwo to będzie regulacja na centralkach TOP RACINGA! :D

Będzie moc! xd

Ogólnie teraz tak patrze od jakiegoś czasu Yasuni C16 na allegro to nie ma szans kupić... nie ma po prostu szans na znalezienie w dobrym stanie Yasuni C16 do P/G bo ludzie nie sprzedają :/... Będzie chyba trzeba nową kupić :(

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

ulan, centralki top racing jednak wysiadają ;/ Dziś założyłem 22% i widzę że po rozgrzaniu ma muła na starcie. No chyba że coś źle wyregulowałem.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
@Ficu, one tak mają... Miałem tyle tych Top Racing'ów i wszystkie tak samo... Najtrwalsze są Hebo. Nie wiem jak Stage6.

Oddałbym wszystkie wersy za jeden Magika
Dla życia, za życia by tym mógł rap oddychać
26 grudnia bro, 2000 rok
I dlatego nienawidzę drugiego dnia Świąt

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=131453

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Leito, grunt że muł od 50 w górę zniknął :D
Więc niech ulan pakuje centralkę i testuje.

PS. Napisałem temat o moim kibelku, gdzieś jest w tym dziale.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ficu, Wiem że Top-a są słabe, ale na razie jako tako zrobię na tej centralce puki będzie miała swoje właściwości, a jak dojdzie paczka na którą zbieram na kasę to regulować na dobrych centralkach będę :).

Poza tym powoli zaczynam coraz bardziej myśleć nad C16, ale to na dzień dziecka (lol xd) muszę odłożyć, sprzedać telefon, monitor i coś na koniec roku(jak zdam, ale matma już ogarnięta! :D, gegra(poprawić, jakiś projekt zrobić i prosić na kolanach z kwiatami :p) i biola (dwa razy się nauczyć muszę) ) odstawić to się kupi nowe C16, albo używkę znajdę jakąś :)

Ogólnie chcę z tego zrobić jedne z mocniejszych s9 w Polsce, a wiem że nikt Porta nie robił w Airsalu, a z MK mam sporo wycisnięte + dobry wydech jakby był + regulacja i byłoby kozak! :)

Kolejnym krokiem w tuningu jest zrzucenie z 10-15kg :D... Sam muszę się "stuningować", żeby lepiej szło xd, ale w wakacje się ogarnę troszkę i teraz się ogarniam już :P.

I najwazniesze... Oby oleju były po pachy!!!! Paliwa w sumie też, ale olej drogi że szok ;(... 38,00zł/1l przy paliwie 5,25zł/l to olej drogo wychodzi, ale PALIWA I OLEJU żeby był dostatek! :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:

Dziś dałem Top Racinga 30% centralke to już wszystko jest git :). Wina leżała jednak po stronie centralki tylko i wyłącznie. Rolki 4,2g i czerwone mocno podciągnięte sprężynki sprzęgła.Zobaczę jeszcze na TOp 22% w następnym tygodniu. :) Chociaż teraz ma ciągle praktycznie te same obroty :/... Wcześniej fajnie to brzmiało jak z obrotów schodził, teraz przy 20km/h się wkręca i ciągnie naprawdę mocno.

Filmik dam w następnym tygodniu bardzo prawdopodobne, ale Tomek będzie nakręcał bo mniej waży i będzie lepiej wyglądało jak On to nagra :p

Ogólnie jestem bardzo zadowolony tylko mam problem z tym mułem (teraz już szybciej i tak znika).

Ale muszę gaźnik wyregulować teraz lepiej bo jak postoje i potem daje gazu to nie bardzo ciągnie :/ Tak burczy jakby miał za dużo paliwa i potem jak "wypali" ciągnie dopiero.

Tomek jak mi kiedyś gaźnik regulował to mówił że na odblokowanym nie mógł, dopiero jak dał zablokowany to było kozak, ale wątpię żebym na seryjnym dał rade teraz jeździć :P

Ktoś może się wypowie ? :)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Jak masz muł na starcie to przez to że centralka traci swoje właściwości.
Jakie masz sprzęgło?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ficu, Stage6 TC MK II... Jak w poniedziałek ze szkoły będę wracał to nagram jak to wygląda. :/ Strasznie mnie start dobija do 15km/h bo start to jakbym miał źle wyregulowany skuter, a potem nagle wybija mnie. :/

Centralka tez może być, wsadzę 22% dziś, albo w następnym tygodniu i się zobaczy. Musze też gaźnik wyregulować dokładniej :)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

ulan, jaki miałeś porting w swoim cylku? Podniesienie wydechowego i płuczącego tylko? Bo chyba zajmę się moim manstonem trochę bo mi nie odcina obrotów ;x

Tytuł:

Pojazd:
W cylindrze podniesione okno, rozwiert pod tłumik, ostrzenie płuków, dopasowanie pod cylinder, Flow! A że tak się zapytam gdzie jest filmik!?

Porting Silników 2T/4t, Składanie, Remonty. Dobre Ceny, Wykonanie na Wysokim Poziomie! tel.606550800

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na telefonie xd. Zla regulacja i niech Tomek sie przejedzie i nagra xd. Dam centralke topa 22% i pod to wyreguluje xd. Bedzie wtedy filmik. Poza tym na rsII tez nagram jak bede zakladal. :) Damian zapomniales dodac ze to wlasnie pod rsII i c16 robiles mi cylek :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema! Czekam na filmik. No ja muszę też centralkę zmienić bo mam identycznie jak ty i na hebo 60 i 50, a w sumie 50 jest i tak twardsza. Na 50 i rolkach 6,5g muła praktycznie nie ma. A dla przykładu na rolkach 6,9 to do 30 muł, potem rakieta i od 60 znów zamulał. No ale na 6,5g obroty 9,5 k do 60 a potem 9 to nie za very:D no ale idzie w miarę dobrze, tylko te obroty.:P Kupiłem sprzęgiełko Stage6 Sport Pro i zobaczymy co się będzie działo.

ulan, Czekam na filmik :evil: :evil:

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=654504#654504 Ruszył po awari! FILMIK>20<

http://www.youtube.com/watch?v=vc5lu-9F ... e=youtu.be

Kymco Super 9 Racing!! The fastest on Poland^^

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: C4
Ja bym już dawno filmik wstawił, ale brak czasu (nauka), dziewczyna i różne inne sprawy jak narazie odciągają mnie od nagrania filmiku. Mam 1 zrobiony, ale to ze zbyt nieprzyzwoitymi komentarzami, więc nie wypada tak ode mnie. :wink:

Owszem, dla niektórych mogę w ten weekend zrobić owy filmik, ale tylko i wyłącznie na seryjnym napędzie ze względu na to, iż pieniążki są potrzebne na gruby UP.
A ulan zapewne też nie ma czasu (musi w końcu zdać 1 klasę.xD)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna