Booyaka pisze:
Mówisz "nie piję", czy wychodzisz z megafonem na środek z tekstem "Słuchajcie wszyscy! Ogłaszam, że pan XY to idiota, gdyż w nachalny sposób próbuje namówić mnie do picia alhoholu, nie biorąc pod uwagę faktu, iż dzisiaj jestem kierowcą".
Może to pozwoli Ci coś zrozumieć.
Robię to pierwsze, zresztą niezły pomysł dałeś z tym drugim do pewnych sytuacji.
Booyaka pisze:
Stwierdzam fakt. Więcej korzyści z napisania notki czy PW do takiej osoby, niż sypania ostrzeżeniami. Szanuję użytkowników z większym stażem, jednak co nie co kultury można już chyba od nich wymagać.
Raczej powinno być inaczej- większą kulturą powinni się wykazywać nowi użytkownicy bo to oni sobie pracują na opinię a przymykanie oka na ich dokonania skłania tych userów do dalszego nieprzestrzegania regulaminu.
Booyaka pisze:
Pomiędzy uwagami a ocenami jest spora różnica. Gdybyś napisał, jak człowiek, że nie zgadasz się z ostrzeżeniem, ponieważ bla bla bla.... stawiało by to sprawę w zupełnie innym świetle, a ja traktował bym to jak najbardziej poważnie
No to chyba zapomniałeś co ja napisałem w innym temacie:
Cytuj:
Wnoszę oficjalnie do Kąkola o zajęcie stanowiska w następującej sprawie:
W moim poście używając sformułowania "plebs" w stosunku do jednego użytkownika otrzymałem warna, natomiast inny użytkownik który przeklinał w tym temacie tzn (chyba, nie wiem dokładnie bo mod którego nick ujawnie później wie doskonale) miał 1 literę przekleństwa i dalej * nie dostał warna. Co mówi na to regulamin:
Cytuj:
10. Na forum kategorycznie zabrania się przeklinania oraz używania słów i zwrotów uznanych za obraźliwe. Niekulturalne oraz niemoralne treści będą usuwane oraz karane ostrzeżeniami. Wstawienie innych znaków jako cenzura słowa nic nie daje - ponieważ kojarzy się z danym słowem, a tym samym odbierane jako przekleństwo co grozi WARNem!
Jednakże mamy pewne odstępstwo od tego punktu:
Cytuj:
18. Dział Off Topic jest po to aby pisać w nim wszelkie „głupoty”. Moderatorzy i Administratorzy forum nie ingerują w treść pisanych tam tematów i postów, chyba, że wyraźnie łamią któryś z punktów regulaminu.
Natomiast chcę podkreślić co słowo plebs oznacza:
Kod:
Pochodzący z języka łacińskiego termin plebs odnosi się do:
* plebejuszy w starożytnym Rzymie (w czasach Republiki)
* plebsu, niższej warstwy społecznej w Cesarstwie Rzymskim (dzieli się na miejski, wiejski; prawa i inne patrz: plebejusze)
* plebsu miejskiego, warstwy społecznej w miastach średniowiecznych i wczesnonowożytnych
Nie uważam że sformułowanie "plebs" które w języku potocznym nie występuje oraz które nie jest nad wyraz obraźliwe zasługuje na "nagrodę" w postaci warna.
Więc albo traktujemy wszystkich jednakowo albo coś tu nie halo. Moderator który wręczył mi warna i który nie wręczył warna dla innego usera to
Booyaka.
Link do tematu:
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=140863&start=40Booyaka pisze:
A stawianie mi warunków... No cóż, daruj sobie.
Ty mi też dawałeś warunki abym się uspokoił ale z tego wielkiego halo nie robię.
Booyaka pisze:
Moderatorzy nie są tyle "władzą" na forum. Naszym zadaniem jest egzekwować regulamin. I w żadnym punkcie nie jest napisane, że jakakolwiek treść musi zostać ukarana ostrzeżeniem-to już do nas należy ocena sytuacji.
Skoro dowolnie możesz interpretować regulamin czemu choć nie upomniałeś Podi'ego że wszczyna nieprzyjemną sytuację i zaczyna wycieczki do mojej prywatnej osoby? To on był głównym prowokatorem i dzięki niemu tu piszemy.
Ducati pisze:
jakich ty słów używasz ? nie lepiej użyć zwykłego spójnika ? Co ty chcesz teraz pokazać że co mądrzejszy przez coś takiego ? Nie mam sił na takich ludzi , do tego co wcześniej napisałem, i tak nie zrozumiałeś tego bo jeszcze sięnie zamknołeś
Kto jest oczytany ten zna więcej słów, jeśli ciebie to boli to po prostu przegapiłeś kilka lat i zamiast czytać książki to zapewne nic nie robiłeś. Ale na 1 ogień chwyciłbym słownik w rękę i sporo nadrobił z gramatyką i ortografią. Jak już wszystko ogarniesz swoją głową wtedy zapraszam do wypowiadania się na poziomie.
Z pozdrowieniami