Części jakie posiadam to:
-wydech (Yasuni R)
-wariator (Malossi multivar)
(Testuje tylko na sprężynie białej polini i sprężynkach niebieskich Hebo bo innych nie mam)
1)- Na rolkach 5.5g skuter startował z wysokich obrotów , podczas przyspieszania od 20 do 30km\h miał odcinke (sekunda- może 2 max) , następnie do prędkości max szedł cały czas na 10tyś obrotów (nie spadały) , v max wynosił jakies 90 - moze troche wiecej do "p" żółtego od "mph" na liczniku
2)- Dzisiaj zmieniłem na rolki 6.8g , skuter startuje z niższych obrotów ale ma również niezłego kopa , podczas przyspieszania wkręca się na 9tyś obrotów i na nich bardzo ładnie przyspiesza do 65 km\h , niestety powyżej 70 km\h obroty spadają na 8.5 tyś i idzie tak do 80 i zaczyna zamykać licznik i obroty wzrastają lecz troche wolno się wlecze niestety , albo jak jade i opuszcze gaz to sie wkręca ale nie przyspiesza jakoś bardzo szybko albo pod górke tez bd trzymał te 8- 8.5 tyś i max 80 , lecz po prostej normalnie leciał do żółtego "H" od mph czyli więcej niż na rolkach 5.5 no i byla przy v max odcina
Jak myślicie w czym leży problem?? Wg mnie centralka za miekka ale to tylko przypuszczenia moje