Dzisiaj jest 07 lut 2025, 21:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kamek46, dokładnie ;) ilu mechaników tyle teorii ;) jednemu bedzie to lepiej szlo drugiegmu gorzej ja poddalem portingowi jakas 70ccm wdg map kanałów z forum na athene racing;) wiesz az sie przestraszylem ze to okno takie wielkie musi byc i tak wysoko jednak po podniesienu pluków te wartosci sie zmieniaja i wszystko jest okey ;) jezeli autor podniesie sobie okno wydechowe o 2mm i zastosuje odpowiedni wydech oraz regulacje bedzie ok i musicie sie z tym zogodzic ;) :P

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1462863#1462863 [glow=indigo]<----projekt sendzia WBIJAC ,UPY,POLERKI,TUNING!!!!![/glow]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
mati7374 pisze:
okno wydechowe o 2mm i zastosuje odpowiedni wydech oraz regulacje bedzie ok i musicie sie z tym zogodzic ;)

Przeczytaj o czym mówiłem i o czym Kamek46, wspomina.

Kamek46 pisze:
Może w pośpiechu na autobus na który i tak nie zdarzyłem trochę źle się wyraziłem.

Podnosząc wydech, przenosisz zakres dolnych obrotów wyżej co sprawia że silnik jest nieco słabszy przy dolnych obrotach i jest to sprawdzone i potwierdzone dlatego 70cc niewysilone (Sport) mają mocny dół, a podkręcane 50cc lub 50cc klasy Sport takim nie dysponują dlatego w skuterze do stuntu bardziej korzystną opcją jest cylinder 70cc. Analizowałem kiedyś mapy kanałów seryjne, sport 50cc (np. Malossi Sport 50) i sport 70cc, konkluzja wygląda mniejwięcej tak jak opisałem wyżej, gadałem również z panem Woryną (Motor-Tech) i też mniejwięcej ku temu zmierzał lecz porting to nie jest wymiana wariatora wszystko trzeba ze sobą spasować i dograć, założę się że nawet autor "2 Stroke Perfomance Tuning" nieraz zaskoczony był wynikami obliczeń i działaniem silnika po modyfikacjach więc nie ma co się spuszczać nad swoimi tezami, bo jak to mówią teorii jest tyle ilu jest mechaników.

Do Twoich wypowiedzi zastrzeżeń nie mam :wink:

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Marcin194, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2