Dzisiaj jest 26 lis 2024, 23:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
No i kolejny problem, tym razem ze światłami.

Przeszukałem różne fora i generalnie można by było powiedzieć że to Regulator napięcia ale.

po odłączeniu regulatora od kostki światła nadal świecą co prawda tak samo jak z podłączoną kostką ale świecę. Czy moje rozumowanie, że po odłączeniu Regulator napięcia Regulator napięcia światła powinny w ogóle przestać działać??

Migacze i stop funkcjonują OK!!

W załączniku film!! Czy więcej co może być powodem takiego zachowania??

http://www.youtube.com/watch?v=sG4yvfa15x4

Światła od wczoraj po deszczu świecą jak chcą, czasem bez problemu a czasem w ogóle a czasem zachowują się jak na filmie. Oczywiście wszystkie kostki i wtyki już sprawdziłem i przeczyściłem oraz spryskałem wd40 i nic nie pomogło.

Czekam na pomoc bo trochę głupio jeździć bez świateł!!

pozdr.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
R.I.P. - w naszej pamięci [*]
Awatar użytkownika

Pojazd:
Coś zalało :/ Cewki :?: Po dodaniu gazu kiedy prąd zasilania rośnie światła przygasają,ale to może też być spowodowane nawiewem przez powietrze wody która robi właśnie wtedy zwarcie na jakiś stykach. Spróbuj zagrzać go z 20-30 min ,bez świateł.Potem wyłącz i daj mu ostygnąć.Dopiero później zapal i sprawdź czy to wyschło.

Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*

Pojazd:
to ja mam podobny problem w matrixie wszystko jest ok tyle ze nie dziala mi tylne swiatlo ale dziala stop

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tobie wtfbitch mogło pójść włókno postoju,lub zanieczyściło styki we wtyczce.W tylnej lampie to częsta usterka.Albo masa przyrdzewiała i stąd kłopoty.

Ostatnio zmieniony 20 cze 2009, 19:07 przez Mycen, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Mycen pisze:
Coś zalało :/ Cewki :?: Po dodaniu gazu kiedy prąd zasilania rośnie światła przygasają,ale to może też być spowodowane nawiewem przez powietrze wody która robi właśnie wtedy zwarcie na jakiś stykach. Spróbuj zagrzać go z 20-30 min ,bez świateł.Potem wyłącz i daj mu ostygnąć.Dopiero później zapal i sprawdź czy to wyschło.

Sprawdzę jeszcze raz , choć dziś wymieniałem mu olej w przekładnie więc na spokojnie chodził mi przynajmniej kilkanaście minut na sucho bez jeżdżenia ptak aby rozgrzać olej żeby później spokojnie zaciekł i nic się nie zmieniło ... wcześniej jak czytałem to wszystko wyglądało na wspomniany przeze mnie regulator napięcia. Dziwi mnie tylko że po jego rozłączeniu wszystkie objawy są takie same/

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
yaro29 pisze:
Dziwi mnie tylko że po jego rozłączeniu wszystkie objawy są takie same/
Jak ma się coś zmienić po jego podłączeniu jak to zwarcie robi się przed nim :?: On jest nie po to aby światła święciły dobrze tylko ma wyrównywać napięcie do nieprzekraczalnego poziomu,a tego przy zwarciu lub przebiciu prądnica nie osiąga.

Tytuł:
*

Pojazd:
Osuszyłem skuter (bo była ładna pogoda) i o dziwo od wczoraj nic mi juz światła nie przerywają.

Reasumując, nie chce aby się okazywało że po brzydkiej deszczowej pogodzie muszę jeździć bez świateł lub z takimi przerywającymi a wieczorem juz w ogóle nigdzie nie pojadę, bo jak jechać bez świateł.

Czy mam wymienić wcześniej wspominany regulator napięcia?? Czy to w moim to wyeliminuje problem??

Pozdr.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Problemem Twojego skutera nie jet regler tylko brak lub źle działający błotnik tylnego koła.Jazda po kałużach powoduje rzucanie wody na silnik i jakieś elementy instalacji a w konsekwencji przebicia lub nawet zwarcie.Postaw go na centralce nad kałużą i sprawdź co woda wtedy zalewa.

Tytuł:
*

Pojazd:
U mnie niestety brak tylnego błotnika więc twoje przypuszczenia są zapewne trafne w 100%. Obecnie od kilku dni gdy jest w miarę sucho światła działają bez zarzutów.

P.S błotnik już zamówiłem ale niestety trafił do mnie od modelu cpi husar i do mojego popcorna nie pasuje :(

Tytuł:
*

Pojazd:
Mam ten sam problem w keeway f-act,ale odziwo bo włączeniu świateł długich nie ma takiego przerywania i zanikania swiatła.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]