Dzisiaj jest 22 lis 2024, 14:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 303 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Hrr/Ninja 250r
Siemka. Dzisiaj wreszcie ruszyłem pupe i zacząłem coś robić przy Hurricanie. Złożyłem filtr, który wyprałem parę dni temu oraz gaźnik został bardzo dobrze wyczyszczony następnie wszystko złożone, ale skuter nadal nie odpala. Więcej info macie tutaj http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=241698 i tutaj też dodawajcie swoje tezy na temat tego co się tutaj porobiło i jak można temu zaradzić, a jak coś o skuterze to pisać tu :d . Pozdro

Hary ! :
viewtopic.php?t=226138&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ninja ! :

kawasaki-ninja-250r-technicznie-sprawna-sesja-t369596.html

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Audi A3 1.8T
Dzieje sie cos?

Obrazek
~Kliknij~ :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak więc wczoraj siedziałem dosyć długo przy Keewayu i wreszcie udało mi się go odpalić. Muszę kupić nową linkę od pompy oleju bo się zacina w pancerzu pewnie dzisiaj ją zamówię. Jak linkę zamontuje to wreszcie będę mógł złożyć Keewaya i odbyć pierwszą jazdę po długim czasie i to na nowym wydechu :D

Hary ! :

Ninja ! :

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Hrr Evo
fajna kiła :mrgreen:
daj jakis film

Projekty :
*Hrr Evo denerwowacz Mordoru
*Suzuki DR Evo 125 Pogromca Dzikich pól

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=241796

http://ask.fm/EvoMen

Tytuł:
Awatar użytkownika

kee_paw, Dzięki. Jak złoże skuter i będzie jeździć i pogoda dopisze to pewnie zrobię jakiś filmik.

Co do skutera to wczoraj złożyłem cały tył tzn boczki, kufer itd. Wyjąłem linkę od oleju żeby sprawdzić jaką ma długość i zamówiłem całą nową do tego założyłem z powrotem Pro Replice bo na czas naprawy był seryjny no i chyba tyle. Jak dojdzie linka we wtorek/środę to myślę, że złoże skuter i wreszcie się przejadę i zrobię wam jakieś fotki czy coś.

Pozdro

Hary ! :

Ninja ! :

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
i jak wyregulowałeś już maszynę dawaj jakiś filmik :wink:

Moja Maszyna----> http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=223998
Obrazek
Moja Maszyna----> http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=223998

Tytuł:

Pojazd:
Siema. Dopiero co założyłem konto na forum, po to, aby spróbować Ci pomóc :wink:
No więc tak, nie jestem jakimś tam mechanikiem chociażby z hobby (w tą zimę rozebrałem i złożyłem swoją malagę (nie będę omawiał szczegółów po co itp.) przy tym czyściłem i regulowałem gaźnik i w sumie coś tam nieraz czytam po forach i gadam z kumplami na temat skuterów itp., mam sqta od 3-4 lat i to chyba na tyle mojej znajomości z motoryzacją). Ale jak pokazał Ci się ten problem to pierwsze co mi przyszło na myśl to linka gazu bo cóżby innego skoro manetka ci "lata" ew. mogła ci się manetka rozwalić bo to bynajmniej dziwne żeby chodziła do przodu bo niema prawa takie coś się dziać. Linka mogła Ci się gdzieś przyblokować/zagiąć bo skoro mowisz, że sqt jeżeli już odpalił to kręci na full obrotach i z rury kapie benzyna czarna (prawdopodobnie efekt zalania, co nie dziwne przy pełnym dopływie paliwa-linka gazu na full). Jeszcze jedyne co mi przychodzi na myśl, że jak już przykręciłeś tą pokrywę silnika to mogło coś się z paskiem stać (zakleszczył się?). Więc tak:
1. Spróbuj rozkręcić manetkę i sprawdź czy nie jest coś urwane i czy linka jest cała.
2. Sprawdź stan linki przy/w gaźniku. (być może urwała się w gaźniku a końcówka linki pozostała w gaźniku zablokowała iglicę i jest pełen dopływ paliwa :P ).
3. Odkręć pokrywę silnika i sprawdź jeszcze raz czy coś nie jest źle złożone i stan paska.

Jeżeli kupiłeś już tą nową linkę gazu to ją załóż i sprawdź czy dalej są luzy na manetce. Sory, że się tak rozpisałem, ale staram Ci się pomóc i napisałem wszystko co mi przychodzi do głowy na chwilę obecną. A nie nabijam postów tak jak wyżej i pytam się czy już go złożyłeś i czy dasz filmik... bo mnie osobiście by krew zalała jakbym miał skuter zepsuty, nie miałbym pojęcia co mogło się stać, długą chwilę już z nim robię i dalej nie mogę dojść do skutku, a jak już się uda naprawić to czeka mnie jeszcze dużo roboty, aby to wszystko poskładać i wyregulować obroty. Także taka moja mała rada... pomagajcie, a nie wkurzajcie i jak macie już coś pisać to żeby to jakiś sens miało. Pzdr :wink:

Tytuł:
*

Pojazd:
wydaje mi się że czerwone sprężynki hebo są za mocne jak na taki setup, one bodajże są do racinga, ja miałem w swoim je i białą malossi to startował z tak wysokich obrotów że szkoda gadać. ja bym założyć znów serie sprężynki

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
dawaj jakieś foty i film :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

ViRooS94, Dzięki za pomoc, ale skuter jest już dawno zrobiony, nawet jeździłem, ale tylko do 50km/h bo to taka boczna droga z powodu tego, że przód nie był założony i nie chciałem po głównej bez świateł i bez przodu jechać . W sumie nie wiem co było powodem rozkręciłem go, wyczyściłem wszystko i nie działał, ale potem robiłem jeszcze wszystko co było możliwe i jakoś mi się udało. Linka po tym jak przyszła została zamontowana i wszystko działa już poprawnie. Jedynie znowu urwała mi się śruba przy cylku, ale to już pryszcz i na dniach zostanie zrobione.

Jedyne co zauważyłem to nawet przy bardzo mocnym przykręceniu do cylka wydech jest po prostu głośny zawsze jak słyszałem Pro Replicę to była cicha i basowa, a tutaj jest basowy, ale bardzo głośny jak by to był jakiś big bore ;d. A no i zauważyłem, że żeby ruszyć skuterem trzeba dać jakieś 3/4 gazu i wtedy ruszy i ładnie się zbiera bo jak dam np pół albo mniej to buczy i łapie obroty, ale nie daje rady jeszcze ruszyć natomiast do 50km/h nie wyczułem żadnego muła.

Hary ! :

Ninja ! :

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
U Ciebie to jeszcze pryszcz z tą linką u mnie gazu jest moze 1/4 ; D reszta luz . Muszę mu cały czas dociskac ;d zeby szedł poprawnie:D Mi to nie sprawia kłopotu ale za to zwięszka splanmie niestety . Innymi mówiąc wir w baku ; (

Zapraszam do mojego huragana:D
---> http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=217690 <---
Pozory czasami mylą: )

Tytuł:
**

Pojazd: Nissan 350Z,Yamaha R6
Mój kolega w keeway matrixie miał s6 pro replike i musiał ja sprzedać bo mu bardzo wyła i głośno chodziła i nawet nie mógł jej wyregulować na sprzęgle stage6 i wariatorze stage6 sport pro.Sprzedał i kupił LeoVince Zx i teraz jest ok :)

"Żyje by jeździć jeżdżę po to by żyć"
"Motocykle To Moja Pasja " ;*

Tytuł:
*

Pojazd:
te 3/4 gazu to napewno wina sprężynek .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie spamujcie mu tutaj ,wpadnij do mnie
24h

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr Racing
Nie smutać, kupować pro replice :D

Wpadać do mnie ;)

Obrazek
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... sc&start=0

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
dzieje się coś ? :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ostatnio nic nie robiłem dopiero wczoraj rozwierciłem śrubę od cylindra przy mocowaniu wydechu, dzisiaj jadę po gwintownik i pewnie dzisiaj albo jakoś na dniach śruba będzie zrobiona.

Hary ! :

Ninja ! :

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sory za ppp, ale w sumie up, ważna sprawa itd

Tak więc wczoraj gdy zaczynaliśmy robić z tatą hurricane to przybrał taką o to wygodną pozycję

Obrazek

Następnie dzisiaj z wujkiem po kupnie gwintowników zabraliśmy się za robotę. Wszystko zostało zmontowane itd tak więc teraz fotki

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Te powyższe zdjęcia są robione już po przejażdżce o dystansie ok 5km. Następnie zjadłem pizze :mrgreen: potem napompowałem opony w hrr bo z tyłu było strasznie mało no i stwierdziłem, że zrobie sobie jeszcze małą przejażdżkę . Po ok 6km jazdy bez żadnego ciśnięcia stwierdziłem, że stane i zobacze czy wszystko ok no, ale patrze jest ok to jadę dalej. Ledwo co ruszyłem, a skuter zgasł . Chciałem go odpalić patrzę, a tu kopniak się zablokował, a aku miałem akurat rozladowane i rozrusznik ani drgnął. Tak więc zdenerwowany przez prawie godzine pchałem skuter do domu.

Co wy na to? Rozkręciłem pokrywę przekładni, ale wszystko jest jak wcześniej.

Zatarł się czy możliwe, że to coś innego ?

Proszę o pomoc :(

Hary ! :

Ninja ! :

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
zmień kierunki z tyłu i wsadź z przodu w postojówki ;) zajrzyj do mnie mam badlooka :D

Tytuł:
*

Pojazd:
Baardzo Ładny Hurricane ;)

Obrazek

Wpadnij,Obejrzyj oraz Komentuj ---> http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1740632#1740632

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 303 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Następna