Dzisiaj jest 11 lut 2025, 19:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Boberko pisze:
Jaworek990 pisze:
Sorki chłopaki , ale ci co nie dostali jeszcze po dupie i sie nie nauczą kobieta lekkich obyczajów JEŹDZIĆ normalnie... Będą ginąć , bo myślą że Gleba to nic . Szlif to nic . Albo Zderzenie z autem to też tylko połamania... Ja prawie zginąłem i od teraz jak śmigać na kole to parking bez aut . Jak jechać ostro to TOR - Autostrada a nawet nie.. bo w Polsce nie ma gdzie . Każdy mysli że jest jakimś bogiem .. Nie ma tak . Przy 40km/h wyjedzie ci Ktoś Puszką i walisz w bok.. Wiadomo albo roślinka , albo piach . Zdarza sie że przeżyjesz ale potem cierpisz . :wink: CHŁOPAKI śmigajcie z rozwagą... Sorki za te "KUr.." ale inaczej sie nie da.

Dokładnie. Ta sama sytuacja. I powiem Wam, że żadna kasa nie jest warta tych cierpień. Wiem co to bezruch przez długi okres, wiem co to nauka chodzenia w wieku 16 lat. Żyjesz jak noworodek. Więc chłopaki uważajcie na siebie, oczy dookoła siebie.

Wiem, że przy dużych prędkościach i tak się połamiesz albo i zginiesz ale zakładajcie rękawice, ochraniacze czy kurtki itp. Ja akurat miałem wypadek w zwykłych dresach i bluzie, tylko kask mnie ratował. Teraz tak jak Jaworek990, na moto zakładam kurtke, rękawice, zbroje czy coś. Nawet i na skuter.

Moto niech sie łamie, byle tyś był cały. Moto wyklepiesz, człowieka nie koniecznie i ja jestem tego przykładem.
Przy wypadku liczy się też szybka decyzja i doświadczenie w jeździe. Jak wiesz, że już nie wyjdziesz z tego to wybierasz opcje najmniejszych uszkodzeń dla Ciebie.

W moim przypadku była tu rura i odbicie w lewo. Z przednim hamulcem mało bym zdziałał, poza tym nawet go nie wcisnąłem. Patrze "Jest luka, to wio do przodu!", patrz nie wyszło :wink:

Marcin194 ja akurat miałem przy 70km/h, Bóg sprawił, że przeżyłem więc jestem w tych 20% :P

Czytając to ciesze się, że mam chińczyka ;D

Ostatnio zmieniony 12 lip 2012, 21:47 przez tech44, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co prawda jeszcze wypadku w sensie zderzenia nie miałem ale sytuacji było pełno ;/ nie jeden dziadek za kierownicą czy 2 typ DRESIARZE nie patrzą co się dzieje dookoła i potem dzieją się różne rzeczy ... co prawda w większości przypadków kończy się na przeprosinach ale co mi to da jak metr dalej i bym leżał potem 2m pod ... ;x
Ostatnio u mnie w mieście gdzie w sumie mało motocyklistów był wypadek i co najlepsze że motocyklista nie był stąd po prostu miał trasę z kobietą na pace... jedna ofiara śmiertelna 2 walczy/walczyła o życie nie wiem.. a co najlepsze kto kierował puszką? koleś bez prawa jazdy . Rozumiem jedźcie kur*a na wiochy tam se ćwiczcie jazdę bez prawka a do ćwiczenia jazdy samochodem po mieście służą eLki .

Niektórzy nie zdają sobie sprawy jak prędkość wpływa na uderzenie, przy tych 45km/h które osiąga legalny motorower przy uderzeniu w puszkę obrażenia są spore. sam jeżdżę z dużymi prędkościami ale z rozwagą oczy mam dookoła drogi i jak widzę samochód czający się przy drodze zwalniam bo mam wyobraźnie i wiem co może się wydarzyć .

miałem jedną sytuacje wracając z trasy jadąc tak w granicach 120km/h prosta droga jedzie ciężarówka ok nagle z za niej wysuwa się audi i pełny but na czołówkę oczywiście ja zahaczyłem pobocze ... nic innego zrobić się nie dałoby chyba że zderzenie czołowe ... ;x

Jak to mówią "zapierdalać trzeba z głową"

MotoZiomki !!!
http://www.facebook.com/Motoziomki?fref=ts
Zapraszam do polubienia !

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Jaworek990, zgadzam się z Tobą w 80%.
Tylko w tylu, ponieważ:

- lubię pocisnąć (jak każdy kto kiedykolwiek miał 2 kółka pod tyłkiem), nawet na rowerze
- JAZDY nie da się nauczyć JAZDA przychodzi z doświadczeniem.

Po prostu lubię prędkość, ale już dawno znudziło mnie jaranie się każdym kolejnym km/h na prędkościomierzu... Jeżdżę agresywnie, ale staram się unikać przekraczania 60km/h. Już miałem kilka przygód z motocyklami i motorowerami żeby wiedzieć choć trochę czym jest jazda po normalnej drodze.

Dlatego jeśli lubicie szybko jeździć, nie róbcie tego na ruchliwej drodze i w niesprawdzonych miejscach.

tech44 pisze:
Czytając to ciesze się, że mam chińczyka ;D

Sugerujesz, że umrzesz szybciej/łatwiej? bez cierpień? :lol:

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Marcin194, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja na szczęście jeszcze nie miałem żadnego wypadku i liczę na to że mnie to nie spotka.

PS. Jutro piątek 13 to uważać :wink:

Sprzedam Ludixa ! Stan idealny, po małym tuningu.

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Szymuśśśś, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Szymuśśśś pisze:
Ja na szczęście jeszcze nie miałem żadnego wypadku i liczę na to że mnie to nie spotka.

PS. Jutro piątek 13 to uważać :wink:

To ja radzę nie liczyć tylko jeździć ostrożniej.

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Szymuśśśś pisze:
Ja na szczęście jeszcze nie miałem żadnego wypadku i liczę na to że mnie to nie spotka.\

prędzej czy później każdego coś czeka nie ma szans żeby przeżyć jazdę na moto bez wypadku gleby szlifu....

Czasami cieszę się że jednak wybrałem Enduro :) tam jedynie pod górkę moto wyjedzie z pod ciebie zatrzyma cię na drzewie sprowadzasz na dół jest git ;

)
Marcin194 pisze:
- JAZDY nie da się nauczyć JAZDA przychodzi z doświadczeniem.

Dokładnie .. mam za sobą ponad 15tyś km na 2kółkach co prawda mało ... ale już czuje że wiem więcej niż na początku .

MotoZiomki !!!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Powiem wam, że często kierowcy wymuszają pierwszeństwo, bo myślą, że są ważniejsi od motocyklistów. Sam raz uczestniczyłem w takiej sytuacji, że jechałem sobie drogą i dojeżdżając do zakrętu zza którego nic nie było widać, ponieważ zasłaniają krzaki wyjechał mi samochód. Jechała nim babka rozmawiając przez telefon. Droga była bardzo wąska, a ona zapierdzielała sobie środkiem drogi i prawie doszło do dzwonu. Na szczęście i ja i ona wyhamowała, ale wyleciała do mnie z ryjem, że ja powinienem jechać poboczem, bo to skuter w końcu i ona ma większe prawa. No i wtedy nie wytrzymałem i dostała parę wiązanek nie kulturalnych słów po czym spuściła głowę, wsiadła do samochodu i odjechała :mrgreen: W końcu tak samo ja jestem uczestnikiem ruchu jak i ona i nie będę jeździł jakimś piaszczystym poboczem, a ona swoją corsą środkiem drogi.
dawid137137, mi tak poskładali, że do dzisiaj nie mogę ręki wyprostować. Niby okey, a dopiero uświadomił mnie o tym rehabilitant, że nie poskładali tak jak powinno być.

Aprilia Sr project by Mateq
viewtopic.php?t=269518&start=0
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Staram się jeździć ostrożnie ale to brawura...
A kierowcy samochodów powinni również być bardziej uważni bo to przez nich ostatnio najwięcej wypadków.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco ZX & Rieju RRX
Powiem Wam, że wypadek, poważny wypadek w wieku nastu lat to jest tragedia, ale i zarazem dobra nauka na przyszłość.

Bo chyba gdy masz wypadek na 50ccm, który rozwija już prędkości większe niż te 45km/h masz mniejsze szanse na śmierć niż na jakiejś rasowej szlifierce. Bo wtedy nie ma ratunku, jak uderzysz przy 200 to zgon. Dlatego taki wypadek uczy i ja jestem pewien, że nie przycisne motocyklem tam gdzie nie mam pewności. A to czy będę miał wypadek, tego nikt nie wie. Nawet jak masz duży staż w jeździe każdym pojazdem, za razem samochodem czy motocyklem to i tak możesz mieć wypadek albo małą kolizję.

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=106106&start=0 ZX <3
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=190001RIEJU <3
Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
No od kolegi słyszałem że ten chłopak co sę zabił, chciał przy szpanować, tam są 2 ostre zakręty. dokładnie nie wiem ile jechał ale coś koło 80, wywaliło go z zakrętu i wpadł brzuchem w barierki, pękła mu chyba śledziona czy coś takiego, koledzy go odwieźli do domu i tam się zaczęło..

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Stunt_15 pisze:
No od kolegi słyszałem że ten chłopak co sę zabił, chciał przy szpanować, tam są 2 ostre zakręty. dokładnie nie wiem ile jechał ale coś koło 80, wywaliło go z zakrętu i wpadł brzuchem w barierki, pękła mu chyba śledziona czy coś takiego, koledzy go odwieźli do domu i tam się zaczęło..

No to ciekawie... byłem na torze moim roxem i sprawdzałem jak bardzo można tym wejść w ostry zakręt ... lipa i nic więcej to nie jest sprzęt do takich rzeczy

MotoZiomki !!!

Tytuł:
*

Pojazd:
Boberko, Szanse są nawet przy 45km/h.
Jedziesz sobie spokojnie tą prędkością a nagle coś z przeciwka i czółko i z 45km/h może się zrobić 100 zależy ile jedzie ten z przeciwka.

Tytuł:
*

Pojazd:
to teraz poszukajcie jakichś statystyk wiarygodnych.

Wypadki motocyklistów biorą się JEDYNIE z:
a) nadmierna prędkość motocyklisty.
b) nieuwaga kierowców samochodów.
c) brak odpowiedniego przeszkolenia. (nie każdy ma odruch- zagrożenie>hebel)
Mnie najbardziej wkurza w "kierowcach" tj. w sumie dzieci, bo zobaczcie, np. chłopaczek wzrost powiedzmy 160cm, waga ok. 40kg do 45 w porywach, i siada na np. roxa, albo jakiś "maxi" skuter, zamiast kierować motorynką, lub przynajmniej jakimś małym sprzętem, żeby to on miał kontrolę nad maszyną, nie na odwrót.

Z takiej głupiej niewiedzy, dzisiaj, jadę sobie po dzielni 55, prawie 60km/h, pyrkam sobie, a mi babka z pieskiem na spacerek. oczywiście piesek bez smyczy, wylatuje pod koła, to ja jak tylko mogłem hebel przedni, poczułem tylko jak tył idzie do góry i tańczy na boki... Ludzie w ogóle nie myślą nad umiejętnościami, tylko nad sprzętem, "mam rox'a jestem koxem, buja 120km/h" - to kobieta lekkich obyczajów teraz wyhamuj do 0. Ciekawe ile m jeszcze przejedzie...

dobra faza nie jest zła.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Szymuśśśś, czołówki boje się najmniej ponieważ przy tym jest najwięcej rozwiązań:)
Ja ostatni wypadek miałem w grudniu;)
Ruszałem spod świateł dtką ,fakt wstawiałem do końca i jak miałem jakieś ja wiem 90km/h wyjechała mi babka zafirą z blokowiska,wyhamowałem do 60km/h i gdy zauważyłem,że szans i tak nie ma to odbiłem na prawo i uderzyłem w narożnik samochodu ..
Uderzyłem przy 60-65km/h wyrzuciło mnie na przeciwny pas,jakiegoś fikołka pykłem i wstałem i kompletnie nic mi nie było:)
Leżałem dobre 10 metrów od dtki:) Podniosłem ją,postawiłem na chodnik i podszedłem do babki i skaskowałem 300zł:D A dtce też nic nie było oprócz tego,że łańcuch spadł i rejestracja się zgięła i lekko bok kiery porysał:D
No ,ale to też było szczęście bo spokojnie przy tej prędkośći możńa zginąć.
Ale wiek 14lat,skuter to jest coś gorszego niż 18latek na ścigaczu;)

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Ja miałem lepszy motyw. Kupiłem sobie w listopadzie motor, śniegi spadły i nie było mowy o jeździe... Zdenerwowany pewną sytuacją w grudniu, postanowiłem się przewieźć, ponieważ asfalt był czarny wydawało się że większych problemów nie będzie, chciałem się odstresować. Zjeżdżając z ronda miałem jakieś 60 uciekła mi dupa, zaliczyłem krawężnik i latarnia , latarnia wpadła centralnie na mój wahacz. Wahacz skrzywiony, plastiki do lepienia. Ja przez następne dwa miesiące miałem poważne problemy z koordynacja, a co ciekawe, objawy pojawiły się dopiero po dwóch dniach od całego wydarzenia. :?
Jeżdżę często cross'ami znajomych, i to swoje daje.
Na skuterze miałem wiele przygód, na szczęście bez wypadków, czy szlifów... W większości sytuacji przydało się doświadczenie z roweru, a także to nabyte podczas jazdy. Codziennie gdy chowam skuter, szczególnie pod wieczór, ćwiczę na trawie "awaryjne sytuacje" I szczerze mówiąc to się często przydaje. Chociażby gdy na asfalcie jest piasek, zjeżdżasz z górki na wąskim 1.50 metra szerokości asfalciku, i przychodzi Ci zahamować, jak ostatnio miałem okazję próbować. prędkość niby te 50km/h, niby zjeżdżałem na zgaszonym silniku, ale nagle pojawiło się CC prujące pod górę. Przede wszystkim ludzie! Opanujcie hamulce i balans ciałem. To podstawa jazdy!

Faniak pisze:
(nie każdy ma odruch- zagrożenie>hebel)

Nie zawsze jest to dobry odruch. Często lepiej położyć motor, niż hamować do końca i uderzyć. Często lepiej ominąć zagrożenie

http://www.youtube.com/watch?v=gk4YKVP39pU

Patrząc po słupkach, koleś miał ponad 200km/h, wciągu sekundy pokonuje ponad 100metrów.

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Marcin194, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Zarówno w gronie kierowców samochodów jak i motocykli są "czarne owce". Nikt nie zaprzeczy, że każdy motocyklista nie naraża innych uczestników ruchu drogowego na kolizję bo to nie prawda :wink: . Trzeba mieć po prostu oczy dookoła głowy i przewidywać sytuacje panujące na drodze.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Ostatnio zmieniony 12 lip 2012, 22:20 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
DrivterGSI1 pisze:
Ruszałem spod świateł dtką ,fakt wstawiałem do końca i jak miałem jakieś ja wiem 90km/h

A idź z tym twoim gównem :* wiemy że tyle nie osiąga :D

MotoZiomki !!!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Darkness, faktycznie :D Zapomniałem,że mi o 50 km/h licznik za dużo pokazuje:D

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
DrivterGSI1 pisze:
Darkness, faktycznie Zapomniałem,że mi o 50 km/h licznik za dużo pokazuje:D

bo to zamulone takie :D

aaa co do tematu to podpis DrivterGSI1, dobrze gada ! polać mu ! :mrgreen:

MotoZiomki !!!

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

DrivterGSI1 pisze:
Ale wiek 14lat,
zależy od czlowieka. jeśli dziecko ma 150cm wzrostu i 40 kilo masy, to skuter ważący 80kg na pewno nie jest dla niego.

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna