Dzisiaj jest 18 lis 2024, 23:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
witajcie, czy mógłby ktoś mi powiedzieć jakiego koloru jest kabel który idzie do czujnika temperatury w głowicy ?
dzisiaj kupiłem roxa, kopka nie działała w ogóle jakby wał był zablokowany, rozrusznik tez nie krecil, wkoncu jakos nasmarowalem mechanizm od kopki i działa normalnie, rox stał ze dwa lata i czy to normalne ?
jeszcze jedno, jak odkrece kopułe to moge kręcić wałem (za wiatrak przy wario) bez zadnego wysilku, w porowaniu do starego skuterka chinskiego chodzi lżej, czy to powód tego ze nie odpala ?
Za odpowiedz dzieki :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Target
sprawd kompresje , moze masz cylek padniety , wyczysc tez gaznik i filtr powietrza

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Audi A3 1.8T
jesli to stalo dwa lata to zamiast probowac na sile odpalac to bym zrobil tak.

rozlozyl roxa co do 1 srubki i skladal i przy okazji wymienial to co trzeba wymienic a nie w czaszie ekploatacji walnie ci cos albo co innego i wsio.

duzo do rozkladania nie masz bo akurat silnik tylko no i przejrzec instalacje elektryczna bo cos tam sie skarzysz

Obrazek
~Kliknij~ :lol:

Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, 1:28 przez Pyle, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd: Aerox FullSport
Pyle, x2

Silnik rozebrać to 2 godzinki roboty. Posprawdzasz co jest ok a co do wymiany zrobisz że tak powiem generalny remoncik i można śmigać. :) Pozdrawiam

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
co do nie ruszajacec sie kopki to po prostu wystarczyło dać troche smaru na taka zebatke z ala pierścieniem i działa malina, poprzedni właściciel jak jeździł to wogole nie uzywal kopki wiec zawalona była. dzisiaj sprawdze czy jest jakas komprecha wogole.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
sorry za PPP, wszystko jasne, tylko dla rozwiania wątpliwości pisze jak jest i w razie czego mnie poprawcie. odkrecilem swiece zeby sprawdzic najbardziej prowizorycznie kompreche- palcem, gdy zakrecilem rozrusznikiem to rzygnął brudną wodą. sciagnałem widech i tam też wody troche było. mój wniosek to uszczelka pod głowicą. dobrze myśle ? i jeszcze jedno.. układ zalany był wodą, czy w komorze wału mogło się coś stać? prosze o odpowiedź! Pozdro.

Tytuł:

Pojazd: Aerox FullSport
marshallrox, No więc tak. Jeśli w silniku znajduje się woda to nie ciekawie. Być może to wina uszczelki, ale jak to nie było ruszane 2 lata to mogło się tam w różne sposoby zebrać. Więc ja bym rozebrał calutki silnik, wyczyścił wał dokładnie jeśli będzie dobry a jak nie to kupił jakiś inny i łożyska. Poskładał wszystko na nowych uszczelniaczach posprawdzał cylinder itp i wtedy powinno być ok. Po prostu remont silnika :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja bym radził Ci przynajmniej wyczyścić wszystko i nasmarować chociaż łozyska wału bo na nich niby nie widać smaru ale jednak jest on . Najlepiej kup jakiś lepszy do łożysk pracujących w trudnych warunkach i bardziej w formie takiego gluta :) żeby się trzymało i posprawdzaj czy nic się nie osadziło od brudnej wody , ja bym wymienił od razu dla pewności resztę uszczelek :wink: Pozdro. Pisz jak już coś tam zdziałasz :d

Cześć , jestem Borat Sagadiev 3:)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzieki panowie za rady :) w weekend prawdopodobnie wyciagam silnik i biore sie za rozpoławiania wg. poradnika z forum. wiem, że wał luzów nie ma. ale w komorze wału byłoo troche wody więc mam nadzieje ze okaże sie ze wał nie bedzie do wymiany tylko łżyska i uszczelniacze. PS. jaki cylek polecacie do 200zł ? najlepiej 50cc bo nie mam kasy na wieksze mody. Pozdrawiam!

Tytuł:
Cytuj:
witajcie, czy mógłby ktoś mi powiedzieć jakiego koloru jest kabel który idzie do czujnika temperatury w głowicy ?

Zółto-czerwony o ile się nie mylę.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
u mnie jest niebieski w okolicy cylindra tylko ;/ bede musial cos wykombinowac bo bardzo chce temperature, jeden skuter juz podjechalem przez przegrznaie.

Tytuł:
Awatar użytkownika

jesli woda byla w komorze, to wal jak i lozyska idzie do wyrzutu zardzewialo na 100% przez tyle czasu.

Rozppolawianie cie czeka na pewno, czyszczenie wszystkie nasmarowanie idealne olejem czyli skrzyni korbowej i wtedy zakladanie walu nowego.

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
mam takie zdjecie, o ile cos tu widać Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

szczerze?

SYF! widac juz korbe ruda wcieła, wał do wyrzutu.

z tłokiem też nie lepiej aż kamień sie zrobił z wody na nim.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 13 mar 2013, 2:14 przez Pyle, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak bedzie cieplej to z bratem przepłuczemy dokładnie cała komore naftą a wczesniej denaturatem i zobaczymy jak bedzie działać :) powiedzcie mi czy korba powina sie poruszać swobodnie (góra dół) bez żadnego wysiłku ? i mam pytanie, czy ta głowica bedzie jeszcze mi służyć ? Obrazek z góry dziekuje za odpowiedź i dzieki Wam panowie za dotychczasową pomoc!! :)

Ostatnio zmieniony 13 mar 2013, 22:11 przez marshallrox, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ]