Dzisiaj jest 25 lis 2024, 17:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 545 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Takie tam, dziś zrobiłem sobie elektrykę pod nią bez ingerowania w elektrykę pod resztę moich lamp, no i jutro może coś będę z tego lepił + żarówki. Powiedzcie mi czy w tej lampie są te normalne duże czy jakiś konkretny wymiar? - halogeny.

Zastanawiałem się uprzednio nad:

1. wyłączone, włączone światła wszystkie (długie - wł., krótkie - wył)
2. jedna żarówka 35W jako krótkie i druga 50W jako długie, z tym, że ta 35W by się świeciła bez przerwy, czyli dałbym pod kable od postojowych

Wybrałem 1. ponieważ wolę mieć włączone wszystkie i widziec normalnie, albo wyłączone...
Wybrałbym 2. gdyby lampa wyżej świeciła i na jednej żarówce mógłbym bez problemu po mieście w nocy latać.

Przełączniki mam tak jakby te nowe, a nie chce mi się osobnego do całk. wył. dorabiać bo raz miałem i mi się to z czasem rozwaliło.

I chcę coś takiego, tylko nie wiem czy/co wyciąć w czaszy... Popularne serce, czy coś kanciastego? Może coś większego ale dalej w dwóch częściach...
Obrazek

-- 18 lip 2013, o 22:28 --

Obrazek

-- 18 lip 2013, o 22:30 --

Obrazek
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd: Aerox FullSport
No no Arku super lecisz na przód :) Czekam w końcu na jakieś jazdy wspólne :P

Skończę staż dokładnie za tydzień to już będę miał czas ;)

-- 20 lip 2013, o 15:32 --

Obrazek

-.-
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

Pojazd: Yaroxx <3
No coraz ładniej ^ ^

Napisz komentarz ,ja ci też dam ^ ^

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=347095

Awatar użytkownika

Pojazd:
pieknie sie teraz prezentuje

Madzia f12 By ~Green

Dzięki dzięki! ;)

Miałem jeszcze wyciąć większe te wloty na czaszy, ale dziś zauważyłem, że na dole przebiję się za blisko lampy i będzie brzydko, w dodatku bym pewnie musiał od nowa skleić lampę i to ciasno...

Miał być też bad look mały, ale sugerowałem się po fotkach innych, po których kapnąłem się, że oni mieli lampy BCD. Tutaj w rzeczywistości już jest gorsza sprawa, ale tak też fajnie wygląda - czuję ten wyraz "oczu" ;p

Jak nie wycięcie wlotów większych to może środki wymaluję na czarno jak i przy lampie.

-- 21 lip 2013, o 20:54 --

Customix skończony, teraz w sumie mogę sprzedać tamtą carbonową czachę i lampę str8 evo II bo mi się już znudziło... ;D

W najbliższym czasie jadę do MotorLandu na zakupy:
-ślizgi wariatora POLINI (jaką stroną jak zakładać je na talerzu? Z jednej strony są większe, z drugiej mnięjsze...)
-uszczelki cylindra
-sprzęgło jednokierunkowe rozrusznixa
-nakrętki na szpilki cylka
-być może simeringi wału
-chyba tyle

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie wiem dlaczego ale jakoś bardziej widzi mi się coś takiego jak ja mam :P Nie wiem, może jak zobaczę to na własne oczy to zmienię zdanie :D Ale i tak jest na kozaku Arku :)

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siemano :<. Bardzo fajna Roxana możesz zdradzić, gdzie kupiłęś lampę ? Barzo mi się spodobała i jestem zainteresowany kupnem podobnej :D. http://polskajazda.pl/Motocykle/Yamaha/ ... 356/988140

..ZAPRASZAM.. ----> yamaha-aerox-100-by-dawid-t360492.html
Wiele ludzi, jedna pasja..
Obrazek

Dawid , lampę kupiłem rok/dwa lata temu u Smugglera.

Znajdziesz ją również w wielu sklepach internetowych. Szukaj: "odf quattro optik" (nie mylić z tymi quattro z kloszem, to nie jest to)

Hubert - rozumiem, mi się podoba na nasze oba sposoby. Twój z wnękami, mój bez. Chciałem (bez tych wnęk) uzyskać efekt smutnego roxa. Tzn. to już widziałem po moich VT w programie i rzeczywiście lampa, ten kształt mają taki zajebisty wyraz "oczu", widać że lampa wyraża jakieś emocje ;D

No ja już tak to postrzegam, tak samo jak bad look (złe spojrzenie) tak zarąbiście ciekawy smutny wzrok ;)

Miał być zresztą bad look, dlatego wnęki zakryłem, ale w trakcie kapnąłem się, że wzorowałem się na lampach BCD. Tu w revo natomiast gorzej jest zrobić bad looka i się tego już nie podjąłem.

2.
Roxem już nie jeżdżę od kilku dni, pojechałem do pracy i wróciłem za dwa dni na przyczepce z nim ;(

Niby nic, bo tylko płyn chłodniczy się wylał, ale niestety w związku z zaistniałymi okolicznościami w postaci wlania się tegoż płynu do całej jednostki silnikowej, zostałem zmuszony do rozłożenia znów silnika na części pierwsze, wyczyszczenie i złożenie (na nowych łożyskach, simeringach, uszczelkach...)
Jutro powinienem złożyć do konca bo przyjdzie mi paczka z Mielocha (60-406 Poznań, J.H. Dąbrowskiego 253) - (slizgi wariatora, nakretki glowicy M7, uszczelki cyla i coś tam jeszcze) no i będzie git ;p

Może ktoś wiedział lub nie... miałem problemy z tymi regulacjami ostatnio. Objawiały mi się okropne muły i turbodziury na konkretnych prędkościach. Myślę, że zmiana ślizgów wariatora pomoże, gdyż obecne rzeczywiście nie nadają się już do dalszej pracy.

Podziękowania jak zwykle dla Damiana (sklep MagMot) za szybkie zaopatrzenie w podstawowe elementy. Wszystko na miejscu ;)

-- 29 lip 2013, o 21:37 --

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

Pojazd:
Pewnie zostane zhejtowany ale co tam... Mi się ten custom kompletnie nie podoba no ale to Twój projekt i robisz roxa pod siebie :) Pozdrawiam :)

PIMPSTAR Bitch.
http://forum.mieloch.pl/gilera-smt-by-domimis-t369280.html

Dobrze, że jesteś szczery, nie każdy musi lubieć to samo ;D

Ale spokojnie, nic jeszcze nie zniszczyłem, bo "starą" lampę i czachę posiadam, także jest git.
Tak jak mówię - do wszelkich zabaw z plastikami kupuję sobie nowe nie ingerując w "podstawowe".

Awatar użytkownika

Pojazd:
Cieszę się że nie zachowałeś się jak dzieciak i nie pocisnąłeś mi komentarzami typu "Popatrz na twojego roxa". Jakbyś zrobił takiego bad look'a jak tam jest na fotce z taśmy to fajne by to było ;) I jakoś pobaw się z wlotami, może coś a'la ten rox:
Obrazek

PIMPSTAR Bitch.
http://forum.mieloch.pl/gilera-smt-by-domimis-t369280.html

Właśnie po sklejeniu lampy chciałem brać się za wloty. Miałem wyciąć coś większego, żeby pominąć te dołki w plastiku i inne zakrzywienia w dół, żeby to na płasko było, ale jak zauważylem, że się przebiję przed łączeniem lampy i z zewnątrz będzie to brzydko wyglądać i będę musiał pewnie on nowa kleić z mniejszym polem manewru. Potem miałem na czarno pomalować na coś takiego:
Obrazek

ale już nie ruszam. Myślałem też o pomalowaniu tych dołków lampowych na czarno ale w VT wyszło brzydko.

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czacha teraz jest ok ;)
Fajny rox

Rox 08' VR46 street + c16 ;)
yamaha-aerox-08-vr-street-c16-t361866.html

Obrazek

Kilka moich zestawów: dwa na sprzedaż
Obrazek
Obrazek

I z dzisiejszej bramy weselnej:
Obrazek
Obrazek

Kup jeszcze 4 czachy i na każdy dzień będziesz miał inną :D Haha :P Super super nie mogę się doczekać wspólnego spotkania i trasy :)

Awatar użytkownika

Pojazd: Honda Civic EJ9
Nie wiem czemu ale jak patrze na tego Aeroxa to ta lampa taki SMUTAS, SMUTECZEK :cry:
Ale ciekawie to wygląda :D :)

Motorland dobry sklep :mrgreen:

Yamaha Aerox
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 06&start=0

Piaggio Zip [SPRZEDANE]
viewtopic.php?t=206386

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Tgb 101S
No ładny roxik custom robi robote. :mrgreen:
arek95 pisze:
Obrazek

I z dzisiejszej bramy weselnej:
Obrazek
Obrazek

P.S weź mi powiedz,czyj to ten pomarańczowy roxik.

www.shop.mieloch.pl

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
koksiik'a ;)

Zacnie, zacnie :P

Facebok'owy Project Bike xD.

BlackOwen, o to chodziło, o ten smutek, zajebiste co nie? ;D ;D

Pomarańczowy Rox jest Koksika jak mówi Pioner.

Samotny Rox ;(
Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 545 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28  Następna