Dzisiaj jest 25 lis 2024, 13:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam.
Mam następujący problem... Kupiłem ostatnio ze sklepu mielocha moduł Nouva Ray,
co prawda obrotów nie blokuje już (nie słychać odcięcia),osiągi się nie zmieniły (coś około 55km/h licznik nie działa) ale skuter ma dość dobre przyśpieszenie ale czasami jakby blokował się na 35km/h i jakby nie chciał więcej zaczynał buczeć właśnie z wariatora co to może być? Pasek jest w stanie dobrym nie zdarty i nie luźny. (wymieniałem jakiś tydzień temu razem z rolkami) Rolki były 8,4g polini. A pasek nie wiem :mrgreen:

Dodam, że mam słabą kompresję sezon temu wymieniałem cylinder , tłok i pierścienie (50cc) na jakieś tanie z allegro :P. Słaba kompresja jest raczej powodem zużytych pierścieni bo na zimnym silniku dusi się i kopci na niebiesko a jak już wykopci jest dobrze i nie dusi się i wtedy normalnie jedzie... Nie rozpala ze startera tylko z kopniaka ale też z kopniaka nie jest też za bardzo łatwo rozpalić bo kilka razy trzeba kopnąć...
Proszę o pomoc w tym dźwiękiem z wariatora i czy słaba kompresja jest powodem pierścieni?
Z góry dziękuję i pozdrawiam. :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Junak 305
Normalne że jak masz chiński cyl to Ci długo nie pochodzi.

Longjia Exactly 2008r. next Generic Trigger 2007r. now Junak 305 2016r.

ObrazekJunak 305 by Nikodem
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Where I am?

Facebook

Youtube

*

Pojazd:
No ale bez przesady przyśpieszenie dobre a v max słaby bo około 50 km/h i kompresja słaba :mrgreen: wiem, że długo nie pochodzi ale jeszcze trochę powinien i co z tym buczeniem?

@EDIT 27.03.2014r.

Buczenie naprawione :). Honda miała nie dokręcony dzwon po całkowitym odkręceniu wymieniłem dzwon i sprzęgło i jest git nawet zrywy robi :D.
Ale mam nadal pytanie czy ten problem odpalania,słabej kompresji i duszenie się oraz kopcenie zimnego silnika jest powodem zużytych pierścieni?

**

Pojazd: HONDA x8r-s
Coś słyszałem że jak kopci na biało to za dużo oleju, a jak na niebiesko do za mało, albo na odwrót.
Poczytaj dokładnie w necie co oznacza kopcenie na niebieski.
Jeżeli faktycznie dostaje za mało oleju to mógł się już przytrzeć albo nawet zatrzeć.

*

Pojazd:
Niestety się zatarła, nie mam zbyt wielu funduszy na cylinder,tłok wraz z pierścieniami...
Co polecacie do mojej hondy w granicach 200zł?

**

W granicach 200zł to nic.
Ostatnio kupiłem cylek za 250zł i po mc zaczęły pierścienie dzwonić, okazało się że cylek z lipnego materiału i na końcach ledwo co wchodził tłok do cylka a na środku miał aż luzy.
Jak masz oryginalny to szlif a jak nie to kup oryginalny albo jakiś zapewne w granicach 500zł.

*

Pojazd:
Znalazłem w garażu nie zatarty cylinder! :) :lol:
Ale musiałem zamówić jeszcze tłok z pierścieniami także, wchodzę na allegro wpisuje honda bali tłok, ustawiłem cenę od najniższej i patrze :shock: Tłok Meteor do mojej hondy za 19 zł!
http://allegro.pl/tlok-kompletny-meteor ... 89097.html
Podobna aukcja ale to nie był sklep cena tłoka wynosiła 19 zł i ten pan sprzedawał 2 sztuki w czym 1 jedną już sprzedał także czy to, aby nie pomyłka 19,00zł? Przesyłka też 19 zł poczta24 lub za 17 zł poczta48 czy coś takiego.

Pytam was może wy coś o tym będziecie wiedzieć :)

**

Może to była licytacja. :D
Ale skoro to naprawdę oginał meteora to się opłaca, no chyba że tylko pudełko meteora w środku china. ;p

*

Pojazd:
To nie była licytacja było kup teraz cena 19 zł i przesyłka 19 zł :D . Zamówiłem w poniedziałek - wtorek przyjdzie także zdam relację czy kupiłem meteora za 19 zł czy china :D :twisted:

@edit
Niestety china...
I na dodatek ten tłok jest trochę mniejszy od seryjnego ale i tak założyłem go i skuterek nie rozpala! :(
Świecę wymieniłem , iskra jest , kompresja no niby jest jak bez rekawiczki na dłoni to tak tego kciuka wypycha lekko... Iskra mokra się lekko robi po 5-10 kopnięciach czemu nie rozpala?

**

Bo to nie ma lekko wypychać tylko jak z całej siły palec włożysz i bd trzymać i jak ci wtedy palec wypnie to może bd ok.
Ale lepiej sprawdź jakimś przyrządem kompresje.

No chyba że masz ssanie padnięte, jak u mnie w x8r padnie to nawet jak się podleje pod świecę to nie zapali.

*

Pojazd:
Nie, nie... Ze ssaniem wszystko w porządku :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]