Dzisiaj jest 15 lis 2024, 19:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Siema. Jak to jest z tą legendą? Rzeczywiście w seryjnym skuterze 2T połączenie wariatora Stage6 Sport Pro i wydechu STage6 Pro Replica daje niezwykle duże osiągi?

Sytuacja jest taka, że mam ten wariator, jutro będę miał ten wydech.
Dodatkowo mam gaźnik dellorto 16mm, klin wału Top Performances i inne mniej ważne duperele.

Aktualnie poruszam się z wydechem LeoVince TT.

Co sądzicie?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd: Aprilia SR Minarelli Hor. LC
LeoVince TT jest wydechem ''niskoobrotowym'' przy seryjnym cylindrze maksymalna moc w okolicach 8.5tyś.obr min, Stage6 Pro Replica jest wydechem ''wysokoobrotowym'' w klasie sport maksymalna moc z fabrycznym cylindrem waha się w okolicach 10tyś.obr min. W praktyce przekłada się to na wyższą prędkość maksymalną ponieważ silnik rozwija wyższe prędkości obrotowe, Replica ma wąski zakres max mocy co w połączeniu ze sportowym wariatorem zakładając, że strojenie jest prawidłowe da dobre wyniki jak na sam wydech + wariator klasy sport.

Przykłady z mojego doświadczenia

Aprilia SR Minarelli Horizontal LC, moja masa w obu przypadkach 68kg

Wydech pokroju Leovince TT + wariator Hebo NG + gaźnik Dellorto PHBN 17.5mm = 76km/h GPS

Wydech Stage6 Pro Replica + wariator Hebo NG + gaźnik Dellorto 17.5mm = 92km/h GPS (W tym przypadku fabryczna przekładnia okazuje się za krótka po wymianie na przełożenie 13/44 v-max = 95km/h GPS przy zachowanych obrotach mocy max)

Ciśnienie cylindra 175 PSI.

Dzięki za wyczerpującą i fachową odpowiedź ;)

No i kupiłem tą Pro Replicę.

Powiem tylko tyle, że jestem BARDZO zadowolony. Odczułem różnicę.

A jeszcze jedno. Zaczęło mnie zastanawiać, dlaczego dużo osób sprzedaje te Pro Repliki bez końcówek tłumiących? Jakieś powody globalne?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]